Lipídios estruturados obtidos a partir da mistura de gordura de frango, sua estearina e triacilgliceróis de cadeia média: I- Composição em ácidos graxos e em triacilgliceróis

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Chiu,Ming Chih
Data de Publicação: 2008
Outros Autores: Gioielli,Luiz Antonio, Grimaldi,Renato
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Química Nova (Online)
Texto Completo: http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422008000200008
Resumo: The purpose of this study is to analyze the interactions that occur in binary and ternary fat blends between medium and long chain triacylglycerols and their structured lipids obtained by chemical interesterification through the analysis of their physico-chemical properties. The synthesized structured triacylglycerols presented from 14.8 to 58.4% medium chain fatty acids, from 15.7 to 37.2% saturated fatty acids, from 19.2 to 47.5% monounsaturated fatty acids, and from 6.7 to 15.2% essential fatty acids. Chemical interesterification modified the behavior of binary and ternary mixtures and new types of triacylglycerol groups were formed.
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