Effect of the spontaneous fermentation and the ageing on the chemo-sensory quality of Brazilian organic cachaça.
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2012 |
Outros Autores: | , , , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) |
Texto Completo: | http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/927000 http://dx.doi.org/10.1590/S0103-84782012000500026 |
id |
EMBR_ecbe60a3a32bd7c3f95fc2993f07eadd |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:www.alice.cnptia.embrapa.br:doc/927000 |
network_acronym_str |
EMBR |
network_name_str |
Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) |
repository_id_str |
2154 |
spelling |
Effect of the spontaneous fermentation and the ageing on the chemo-sensory quality of Brazilian organic cachaça.Efeito da fermentação natural e do envelhecimento sobre a qualidade química e sensorial de cachaça orgânica Brasileira.Alcoholic beverageSensorial qualityPhysicochemical qualityQualidade sensorialQualidade físico-quimicaBebida AlcoólicaFermentoAFRA VITAL MATOS DIAS GABRIEL, pÓS-GRADUAÇÃO UFSCar/SÃO CARLOS, SP; MARTA REGINA VERRUMA-BERNARDI, PROF. UFSCar/SÃO CRLOS, SP; LUIZ ANTÔNIO CORRÊA MARGARIDO, PROF. UFSCar/ ARARAS; MARIA TERESA MENDES RIBIERO BORGES, PROF. UFSCar/ARARAS; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; NOBERTO ANTÔNIO LOVORENTI, UFSCar/ARARAS; SANDRA REGINA CECCATO-ANTONINI, UFSCar/ARARAS.GABRIEL, A. V. M. D.VERRUMA-BERNARDI, M. R.MARGARIDO, L. A. C.BORGES, M. T. M. R.NASSU, R. T.LOVORENTI, N. A.CECCATO-ANTONINI, S. R.2023-02-17T15:01:28Z2023-02-17T15:01:28Z2012-06-222012info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/articleCiência Rural, v. 42, n. 5, p. 918-925, maio 2012.0103-8478http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/927000http://dx.doi.org/10.1590/S0103-84782012000500026porinfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPA2023-02-17T15:01:28Zoai:www.alice.cnptia.embrapa.br:doc/927000Repositório InstitucionalPUBhttps://www.alice.cnptia.embrapa.br/oai/requestopendoar:21542023-02-17T15:01:28falseRepositório InstitucionalPUBhttps://www.alice.cnptia.embrapa.br/oai/requestcg-riaa@embrapa.bropendoar:21542023-02-17T15:01:28Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Effect of the spontaneous fermentation and the ageing on the chemo-sensory quality of Brazilian organic cachaça. Efeito da fermentação natural e do envelhecimento sobre a qualidade química e sensorial de cachaça orgânica Brasileira. |
title |
Effect of the spontaneous fermentation and the ageing on the chemo-sensory quality of Brazilian organic cachaça. |
spellingShingle |
Effect of the spontaneous fermentation and the ageing on the chemo-sensory quality of Brazilian organic cachaça. GABRIEL, A. V. M. D. Alcoholic beverage Sensorial quality Physicochemical quality Qualidade sensorial Qualidade físico-quimica Bebida Alcoólica Fermento |
title_short |
Effect of the spontaneous fermentation and the ageing on the chemo-sensory quality of Brazilian organic cachaça. |
title_full |
Effect of the spontaneous fermentation and the ageing on the chemo-sensory quality of Brazilian organic cachaça. |
title_fullStr |
Effect of the spontaneous fermentation and the ageing on the chemo-sensory quality of Brazilian organic cachaça. |
title_full_unstemmed |
Effect of the spontaneous fermentation and the ageing on the chemo-sensory quality of Brazilian organic cachaça. |
title_sort |
Effect of the spontaneous fermentation and the ageing on the chemo-sensory quality of Brazilian organic cachaça. |
author |
GABRIEL, A. V. M. D. |
author_facet |
GABRIEL, A. V. M. D. VERRUMA-BERNARDI, M. R. MARGARIDO, L. A. C. BORGES, M. T. M. R. NASSU, R. T. LOVORENTI, N. A. CECCATO-ANTONINI, S. R. |
author_role |
author |
author2 |
VERRUMA-BERNARDI, M. R. MARGARIDO, L. A. C. BORGES, M. T. M. R. NASSU, R. T. LOVORENTI, N. A. CECCATO-ANTONINI, S. R. |
author2_role |
author author author author author author |
dc.contributor.none.fl_str_mv |
AFRA VITAL MATOS DIAS GABRIEL, pÓS-GRADUAÇÃO UFSCar/SÃO CARLOS, SP; MARTA REGINA VERRUMA-BERNARDI, PROF. UFSCar/SÃO CRLOS, SP; LUIZ ANTÔNIO CORRÊA MARGARIDO, PROF. UFSCar/ ARARAS; MARIA TERESA MENDES RIBIERO BORGES, PROF. UFSCar/ARARAS; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; NOBERTO ANTÔNIO LOVORENTI, UFSCar/ARARAS; SANDRA REGINA CECCATO-ANTONINI, UFSCar/ARARAS. |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
GABRIEL, A. V. M. D. VERRUMA-BERNARDI, M. R. MARGARIDO, L. A. C. BORGES, M. T. M. R. NASSU, R. T. LOVORENTI, N. A. CECCATO-ANTONINI, S. R. |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Alcoholic beverage Sensorial quality Physicochemical quality Qualidade sensorial Qualidade físico-quimica Bebida Alcoólica Fermento |
topic |
Alcoholic beverage Sensorial quality Physicochemical quality Qualidade sensorial Qualidade físico-quimica Bebida Alcoólica Fermento |
publishDate |
2012 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2012-06-22 2012 2023-02-17T15:01:28Z 2023-02-17T15:01:28Z |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion info:eu-repo/semantics/article |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
Ciência Rural, v. 42, n. 5, p. 918-925, maio 2012. 0103-8478 http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/927000 http://dx.doi.org/10.1590/S0103-84782012000500026 |
identifier_str_mv |
Ciência Rural, v. 42, n. 5, p. 918-925, maio 2012. 0103-8478 |
url |
http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/927000 http://dx.doi.org/10.1590/S0103-84782012000500026 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) instacron:EMBRAPA |
instname_str |
Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) |
instacron_str |
EMBRAPA |
institution |
EMBRAPA |
reponame_str |
Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) |
collection |
Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) |
repository.name.fl_str_mv |
Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) |
repository.mail.fl_str_mv |
cg-riaa@embrapa.br |
_version_ |
1794503540026114048 |