SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 1996 |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista de Nutrição |
Texto Completo: | https://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9885 |
Resumo: | The objective of this research was to raise questions concerning the production process of pattern meal in subcontracting services in Rio de Janeiro City - Brazil, it consists of an exploratory field study. The "Total QualityControl" philosophy was adopted and the 4Ms method (manpower, method, material and machinery) was usedto make the analysis. The data allowed to ra}se questions which make it possible to appliance this essay into deeper studies. |
id |
PUC_CAMP-2_affab8934ceaa34991f226fb7daf3fa6 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ojs.periodicos.puc-campinas.edu.br:article/9885 |
network_acronym_str |
PUC_CAMP-2 |
network_name_str |
Revista de Nutrição |
repository_id_str |
|
spelling |
SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAYTERCEIRIZAÇÃO EM SERVIÇOS DE ALIMENTAÇÃO: ENSAIO EXPLORATÓRIOsubcontracting servicesmanagementqualityserviços de alimentaçãogerênciaqualidadeThe objective of this research was to raise questions concerning the production process of pattern meal in subcontracting services in Rio de Janeiro City - Brazil, it consists of an exploratory field study. The "Total QualityControl" philosophy was adopted and the 4Ms method (manpower, method, material and machinery) was usedto make the analysis. The data allowed to ra}se questions which make it possible to appliance this essay into deeper studies.A pesquisa objetivou levantar questões relativas ao processo de produção de refeição-padrão em sistema de terceirização em Serviços de Alimentação no Município do Rio de Janeiro Trata-se de estudo de campo do tipo exploratório. Optou-se por adotar a filosofia do “Controle de Qualidade Total”, elegendo-se o método dos 4Ms: mão de obra, método material e máquina, para análise destas categorias. Os dados permitiram levantar questões que possibilitam o desdobramento deste ensaio em estudos mais aprofundados.Núcleo de Editoração – PUC-Campinas1996-06-25info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9885Brazilian Journal of Nutrition; Vol. 9 No. 1 (1996): Revista de NutriçãoRevista de Nutrição; Vol. 9 Núm. 1 (1996): Revista de NutriçãoRevista de Nutrição; v. 9 n. 1 (1996): Revista de Nutrição1678-9865reponame:Revista de Nutriçãoinstname:Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)instacron:PUC_CAMPporhttps://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9885/7222Copyright (c) 2023 Haydée Serrão LANZILLOTTIhttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessSerrão LANZILLOTTI, Haydée 2024-04-08T11:39:21Zoai:ojs.periodicos.puc-campinas.edu.br:article/9885Revistahttp://www.scielo.br/rnPRIhttps://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/oai||sbi.submissionrn@puc-campinas.edu.br1678-98651415-5273opendoar:2024-04-08T11:39:21Revista de Nutrição - Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY TERCEIRIZAÇÃO EM SERVIÇOS DE ALIMENTAÇÃO: ENSAIO EXPLORATÓRIO |
title |
SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY |
spellingShingle |
SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY Serrão LANZILLOTTI, Haydée subcontracting services management quality serviços de alimentação gerência qualidade |
title_short |
SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY |
title_full |
SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY |
title_fullStr |
SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY |
title_full_unstemmed |
SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY |
title_sort |
SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY |
author |
Serrão LANZILLOTTI, Haydée |
author_facet |
Serrão LANZILLOTTI, Haydée |
author_role |
author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Serrão LANZILLOTTI, Haydée |
dc.subject.por.fl_str_mv |
subcontracting services management quality serviços de alimentação gerência qualidade |
topic |
subcontracting services management quality serviços de alimentação gerência qualidade |
description |
The objective of this research was to raise questions concerning the production process of pattern meal in subcontracting services in Rio de Janeiro City - Brazil, it consists of an exploratory field study. The "Total QualityControl" philosophy was adopted and the 4Ms method (manpower, method, material and machinery) was usedto make the analysis. The data allowed to ra}se questions which make it possible to appliance this essay into deeper studies. |
publishDate |
1996 |
dc.date.none.fl_str_mv |
1996-06-25 |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
https://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9885 |
url |
https://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9885 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
https://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9885/7222 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
Copyright (c) 2023 Haydée Serrão LANZILLOTTI https://creativecommons.org/licenses/by/4.0 info:eu-repo/semantics/openAccess |
rights_invalid_str_mv |
Copyright (c) 2023 Haydée Serrão LANZILLOTTI https://creativecommons.org/licenses/by/4.0 |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Núcleo de Editoração – PUC-Campinas |
publisher.none.fl_str_mv |
Núcleo de Editoração – PUC-Campinas |
dc.source.none.fl_str_mv |
Brazilian Journal of Nutrition; Vol. 9 No. 1 (1996): Revista de Nutrição Revista de Nutrição; Vol. 9 Núm. 1 (1996): Revista de Nutrição Revista de Nutrição; v. 9 n. 1 (1996): Revista de Nutrição 1678-9865 reponame:Revista de Nutrição instname:Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS) instacron:PUC_CAMP |
instname_str |
Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS) |
instacron_str |
PUC_CAMP |
institution |
PUC_CAMP |
reponame_str |
Revista de Nutrição |
collection |
Revista de Nutrição |
repository.name.fl_str_mv |
Revista de Nutrição - Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS) |
repository.mail.fl_str_mv |
||sbi.submissionrn@puc-campinas.edu.br |
_version_ |
1799126075763064832 |