SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Serrão LANZILLOTTI, Haydée
Data de Publicação: 1996
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Revista de Nutrição
Texto Completo: https://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9885
Resumo: The objective of this research was to raise questions concerning the production process of pattern meal in subcontracting services in Rio de Janeiro City - Brazil, it consists of an exploratory field study. The "Total QualityControl" philosophy was adopted and the 4Ms method (manpower, method, material and machinery) was usedto make the analysis. The data allowed to ra}se questions which make it possible to appliance this essay into deeper studies.
id PUC_CAMP-2_affab8934ceaa34991f226fb7daf3fa6
oai_identifier_str oai:ojs.periodicos.puc-campinas.edu.br:article/9885
network_acronym_str PUC_CAMP-2
network_name_str Revista de Nutrição
repository_id_str
spelling SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAYTERCEIRIZAÇÃO EM SERVIÇOS DE ALIMENTAÇÃO: ENSAIO EXPLORATÓRIOsubcontracting servicesmanagementqualityserviços de alimentaçãogerênciaqualidadeThe objective of this research was to raise questions concerning the production process of pattern meal in subcontracting services in Rio de Janeiro City - Brazil, it consists of an exploratory field study. The "Total QualityControl" philosophy was adopted and the 4Ms method (manpower, method, material and machinery) was usedto make the analysis. The data allowed to ra}se questions which make it possible to appliance this essay into deeper studies.A pesquisa objetivou levantar questões relativas ao processo de produção de refeição-padrão em sistema de terceirização em Serviços de Alimentação no Município do Rio de Janeiro Trata-se de estudo de campo do tipo exploratório. Optou-se por adotar a filosofia do “Controle de Qualidade Total”, elegendo-se o método dos 4Ms: mão de obra, método material e máquina, para análise destas categorias. Os dados permitiram levantar questões que possibilitam o desdobramento deste ensaio em estudos mais aprofundados.Núcleo de Editoração – PUC-Campinas1996-06-25info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9885Brazilian Journal of Nutrition; Vol. 9 No. 1 (1996): Revista de NutriçãoRevista de Nutrição; Vol. 9 Núm. 1 (1996): Revista de NutriçãoRevista de Nutrição; v. 9 n. 1 (1996): Revista de Nutrição1678-9865reponame:Revista de Nutriçãoinstname:Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)instacron:PUC_CAMPporhttps://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9885/7222Copyright (c) 2023 Haydée Serrão LANZILLOTTIhttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessSerrão LANZILLOTTI, Haydée 2024-04-08T11:39:21Zoai:ojs.periodicos.puc-campinas.edu.br:article/9885Revistahttp://www.scielo.br/rnPRIhttps://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/oai||sbi.submissionrn@puc-campinas.edu.br1678-98651415-5273opendoar:2024-04-08T11:39:21Revista de Nutrição - Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)false
dc.title.none.fl_str_mv SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY
TERCEIRIZAÇÃO EM SERVIÇOS DE ALIMENTAÇÃO: ENSAIO EXPLORATÓRIO
title SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY
spellingShingle SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY
Serrão LANZILLOTTI, Haydée
subcontracting services
management
quality
serviços de alimentação
gerência
qualidade
title_short SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY
title_full SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY
title_fullStr SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY
title_full_unstemmed SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY
title_sort SUBCONTRACTING SERVICES IN COLLECTIVE FOOD PRODUCTION EXPLORATORY ESSAY
author Serrão LANZILLOTTI, Haydée
author_facet Serrão LANZILLOTTI, Haydée
author_role author
dc.contributor.author.fl_str_mv Serrão LANZILLOTTI, Haydée
dc.subject.por.fl_str_mv subcontracting services
management
quality
serviços de alimentação
gerência
qualidade
topic subcontracting services
management
quality
serviços de alimentação
gerência
qualidade
description The objective of this research was to raise questions concerning the production process of pattern meal in subcontracting services in Rio de Janeiro City - Brazil, it consists of an exploratory field study. The "Total QualityControl" philosophy was adopted and the 4Ms method (manpower, method, material and machinery) was usedto make the analysis. The data allowed to ra}se questions which make it possible to appliance this essay into deeper studies.
publishDate 1996
dc.date.none.fl_str_mv 1996-06-25
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9885
url https://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9885
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv https://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9885/7222
dc.rights.driver.fl_str_mv Copyright (c) 2023 Haydée Serrão LANZILLOTTI
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv Copyright (c) 2023 Haydée Serrão LANZILLOTTI
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Núcleo de Editoração – PUC-Campinas
publisher.none.fl_str_mv Núcleo de Editoração – PUC-Campinas
dc.source.none.fl_str_mv Brazilian Journal of Nutrition; Vol. 9 No. 1 (1996): Revista de Nutrição
Revista de Nutrição; Vol. 9 Núm. 1 (1996): Revista de Nutrição
Revista de Nutrição; v. 9 n. 1 (1996): Revista de Nutrição
1678-9865
reponame:Revista de Nutrição
instname:Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)
instacron:PUC_CAMP
instname_str Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)
instacron_str PUC_CAMP
institution PUC_CAMP
reponame_str Revista de Nutrição
collection Revista de Nutrição
repository.name.fl_str_mv Revista de Nutrição - Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)
repository.mail.fl_str_mv ||sbi.submissionrn@puc-campinas.edu.br
_version_ 1799126075763064832