THE CONSUMERS' PREFERENCES FOR FINE RED WINES DETERMINED BY BLIND TASTING TRIALS
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Data de Publicação: | 2014 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | REAd (Porto Alegre. Online) |
Texto Completo: | https://seer.ufrgs.br/index.php/read/article/view/46248 |
Resumo: | The present study focuses on the consumers' preferences for fine red wines, revealed by blind tasting trials. The sampling selected to take part at this trials were chosen for convenience, considering the characteristics of the consumers of fine wines. The results reveal the order of the consumers' preferences, by the four types of wines used: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot e Tannat. From the choices made by the interviewees, the analysis on the influence of the attributes colour, smell, body, smoothness and flavour that influences the choice of a good wine. The characteristics that a consumer considers important in a good wine are described in the final considerations, as well as the intensity of the consumer preference by the products used. |
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THE CONSUMERS' PREFERENCES FOR FINE RED WINES DETERMINED BY BLIND TASTING TRIALSLA PREFERENCIA DE LOS CONSUMIDORES DE VINOS TINTOS FINOS DETERMINADA POR TESTES CEGOS DE DEGUSTACIÓNA PREFERÊNCIA DOS CONSUMIDORES DE VINHOS TINTOS FINOS DETERMINADA POR TESTES CEGOS DE DEGUSTAÇÃODegustaçãoconsumidor de vinhos tintospreferênciasTastingconsuming red winespreferencesaboreoconsumidores de los vinos tintospreferencias.The present study focuses on the consumers' preferences for fine red wines, revealed by blind tasting trials. The sampling selected to take part at this trials were chosen for convenience, considering the characteristics of the consumers of fine wines. The results reveal the order of the consumers' preferences, by the four types of wines used: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot e Tannat. From the choices made by the interviewees, the analysis on the influence of the attributes colour, smell, body, smoothness and flavour that influences the choice of a good wine. The characteristics that a consumer considers important in a good wine are described in the final considerations, as well as the intensity of the consumer preference by the products used.El presente estudio tiene como foco la preferencia del consumidor de vinos finos tintos, revelada por medio de testes cegos de degustación. La muestra seleccionada a participar de esos testes fue por conveniencia, considerando las características del perfil del consumidor de vinos finos. Los resultados revelan la orden de preferencia de los consumidores, por los cuatro vinos finos tintos utilizados: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot e Tannat. A partir de las elecciones de los entrevistados, hay análisis de la influencia de los atributos color, aroma, cuerpo, suavidad y sabor para la elección de un vino. Las características que el consumidor considera importantes en un buen vino están descritas en las consideraciones finales, bien como la intensidad de la preferencia del consumidor por los procdutos utilizados. O presente estudo tem como foco a preferência do consumidor de vinhos finos tintos, revelada por meio de testes cegos de degustação. A amostra selecionada a participar desses testes foi por conveniência, considerando as características do perfil do consumidor de vinhos finos. Os resultados revelam a ordem de preferência dos consumidores, pelos quatro vinhos finos tintos utilizados: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot e Tannat. A partir das escolhas dos entrevistados, há análises da influência dos atributos cor, aroma, corpo, maciez e sabor para a escolha de um vinho. As características que o consumidor considera importantes num bom vinho estão descritas nas considerações finais, bem como a intensidade da preferência do consumidor pelos produtos utilizados. Universidade Federal do Rio Grande do Sul2014-04-04info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionscientific articleartículo cientificoAvaliado pelos paresartigo científicoapplication/pdfhttps://seer.ufrgs.br/index.php/read/article/view/46248Electronic Review of Administration; Vol. 8 No. 2 (2002): Edição 26 - Mar/Abr 2002Revista Electrónica de Administración; Vol. 8 Núm. 2 (2002): Edição 26 - Mar/Abr 2002Revista Eletrônica de Administração; v. 8 n. 2 (2002): Edição 26 - Mar/Abr 20021413-23111980-4164reponame:REAd (Porto Alegre. Online)instname:Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS)instacron:UFRGSporhttps://seer.ufrgs.br/index.php/read/article/view/46248/28825Nique, Walterde Mello Freire, Karineinfo:eu-repo/semantics/openAccess2014-04-10T17:36:46Zoai:seer.ufrgs.br:article/46248Revistahttp://seer.ufrgs.br/index.php/read/indexPUBhttps://seer.ufrgs.br/read/oaiea_read@ufrgs.br1413-23111413-2311opendoar:2014-04-10T17:36:46REAd (Porto Alegre. Online) - Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS)false |
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