Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 1981 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista de Saúde Pública |
Texto Completo: | https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/23050 |
Resumo: | This investigation was carried out to discover the aerobic microbiota in natural orange juice served the public. Counts were made of mesophilic bacteria and acid producers, and the most probable number of totally coliform bacteria, fecal bacteria, and fecal streptocci was determined. |
id |
USP-23_2fa42fd720e5cda4f9a08c72e39ec9d4 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:revistas.usp.br:article/23050 |
network_acronym_str |
USP-23 |
network_name_str |
Revista de Saúde Pública |
repository_id_str |
|
spelling |
Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice Determinação quantitativa de grupos de bactérias em sucos de laranja ao natural Alimentos^i1^smicrobioloSuco de frutas naturaisSuco de laranjaFood microbiologyJuicesOrange juice This investigation was carried out to discover the aerobic microbiota in natural orange juice served the public. Counts were made of mesophilic bacteria and acid producers, and the most probable number of totally coliform bacteria, fecal bacteria, and fecal streptocci was determined. Foi realizada investigação com a finalidade de se conhecer a microbiota aeróbia do suco de laranja ao natural oferecido ao consumo público, através das contagens de bactérias mesófilas e ácido-produtoras, e da determinação do número mais provável (NMP) de bactérias coliformes totais e fecais e de estreptococos fecais. Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública1981-04-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/2305010.1590/S0034-89101981000200007Revista de Saúde Pública; Vol. 15 No. 2 (1981); 221-235 Revista de Saúde Pública; Vol. 15 Núm. 2 (1981); 221-235 Revista de Saúde Pública; v. 15 n. 2 (1981); 221-235 1518-87870034-8910reponame:Revista de Saúde Públicainstname:Universidade de São Paulo (USP)instacron:USPporhttps://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/23050/25075Copyright (c) 2017 Revista de Saúde Públicainfo:eu-repo/semantics/openAccessNascimento, Dirceu doFurlanetto, Sirdeia M. P.2012-05-28T14:50:47Zoai:revistas.usp.br:article/23050Revistahttps://www.revistas.usp.br/rsp/indexONGhttps://www.revistas.usp.br/rsp/oairevsp@org.usp.br||revsp1@usp.br1518-87870034-8910opendoar:2012-05-28T14:50:47Revista de Saúde Pública - Universidade de São Paulo (USP)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice Determinação quantitativa de grupos de bactérias em sucos de laranja ao natural |
title |
Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice |
spellingShingle |
Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice Nascimento, Dirceu do Alimentos^i1^smicrobiolo Suco de frutas naturais Suco de laranja Food microbiology Juices Orange juice |
title_short |
Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice |
title_full |
Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice |
title_fullStr |
Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice |
title_full_unstemmed |
Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice |
title_sort |
Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice |
author |
Nascimento, Dirceu do |
author_facet |
Nascimento, Dirceu do Furlanetto, Sirdeia M. P. |
author_role |
author |
author2 |
Furlanetto, Sirdeia M. P. |
author2_role |
author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Nascimento, Dirceu do Furlanetto, Sirdeia M. P. |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Alimentos^i1^smicrobiolo Suco de frutas naturais Suco de laranja Food microbiology Juices Orange juice |
topic |
Alimentos^i1^smicrobiolo Suco de frutas naturais Suco de laranja Food microbiology Juices Orange juice |
description |
This investigation was carried out to discover the aerobic microbiota in natural orange juice served the public. Counts were made of mesophilic bacteria and acid producers, and the most probable number of totally coliform bacteria, fecal bacteria, and fecal streptocci was determined. |
publishDate |
1981 |
dc.date.none.fl_str_mv |
1981-04-01 |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/23050 10.1590/S0034-89101981000200007 |
url |
https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/23050 |
identifier_str_mv |
10.1590/S0034-89101981000200007 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/23050/25075 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
Copyright (c) 2017 Revista de Saúde Pública info:eu-repo/semantics/openAccess |
rights_invalid_str_mv |
Copyright (c) 2017 Revista de Saúde Pública |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública |
publisher.none.fl_str_mv |
Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública |
dc.source.none.fl_str_mv |
Revista de Saúde Pública; Vol. 15 No. 2 (1981); 221-235 Revista de Saúde Pública; Vol. 15 Núm. 2 (1981); 221-235 Revista de Saúde Pública; v. 15 n. 2 (1981); 221-235 1518-8787 0034-8910 reponame:Revista de Saúde Pública instname:Universidade de São Paulo (USP) instacron:USP |
instname_str |
Universidade de São Paulo (USP) |
instacron_str |
USP |
institution |
USP |
reponame_str |
Revista de Saúde Pública |
collection |
Revista de Saúde Pública |
repository.name.fl_str_mv |
Revista de Saúde Pública - Universidade de São Paulo (USP) |
repository.mail.fl_str_mv |
revsp@org.usp.br||revsp1@usp.br |
_version_ |
1800221770989436928 |