Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Nascimento, Dirceu do
Data de Publicação: 1981
Outros Autores: Furlanetto, Sirdeia M. P.
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Revista de Saúde Pública
Texto Completo: https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/23050
Resumo: This investigation was carried out to discover the aerobic microbiota in natural orange juice served the public. Counts were made of mesophilic bacteria and acid producers, and the most probable number of totally coliform bacteria, fecal bacteria, and fecal streptocci was determined.
id USP-23_2fa42fd720e5cda4f9a08c72e39ec9d4
oai_identifier_str oai:revistas.usp.br:article/23050
network_acronym_str USP-23
network_name_str Revista de Saúde Pública
repository_id_str
spelling Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice Determinação quantitativa de grupos de bactérias em sucos de laranja ao natural Alimentos^i1^smicrobioloSuco de frutas naturaisSuco de laranjaFood microbiologyJuicesOrange juice This investigation was carried out to discover the aerobic microbiota in natural orange juice served the public. Counts were made of mesophilic bacteria and acid producers, and the most probable number of totally coliform bacteria, fecal bacteria, and fecal streptocci was determined. Foi realizada investigação com a finalidade de se conhecer a microbiota aeróbia do suco de laranja ao natural oferecido ao consumo público, através das contagens de bactérias mesófilas e ácido-produtoras, e da determinação do número mais provável (NMP) de bactérias coliformes totais e fecais e de estreptococos fecais. Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública1981-04-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/2305010.1590/S0034-89101981000200007Revista de Saúde Pública; Vol. 15 No. 2 (1981); 221-235 Revista de Saúde Pública; Vol. 15 Núm. 2 (1981); 221-235 Revista de Saúde Pública; v. 15 n. 2 (1981); 221-235 1518-87870034-8910reponame:Revista de Saúde Públicainstname:Universidade de São Paulo (USP)instacron:USPporhttps://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/23050/25075Copyright (c) 2017 Revista de Saúde Públicainfo:eu-repo/semantics/openAccessNascimento, Dirceu doFurlanetto, Sirdeia M. P.2012-05-28T14:50:47Zoai:revistas.usp.br:article/23050Revistahttps://www.revistas.usp.br/rsp/indexONGhttps://www.revistas.usp.br/rsp/oairevsp@org.usp.br||revsp1@usp.br1518-87870034-8910opendoar:2012-05-28T14:50:47Revista de Saúde Pública - Universidade de São Paulo (USP)false
dc.title.none.fl_str_mv Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice
Determinação quantitativa de grupos de bactérias em sucos de laranja ao natural
title Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice
spellingShingle Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice
Nascimento, Dirceu do
Alimentos^i1^smicrobiolo
Suco de frutas naturais
Suco de laranja
Food microbiology
Juices
Orange juice
title_short Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice
title_full Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice
title_fullStr Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice
title_full_unstemmed Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice
title_sort Quantitative determination of bacteria groups in fresh, natural orange juice
author Nascimento, Dirceu do
author_facet Nascimento, Dirceu do
Furlanetto, Sirdeia M. P.
author_role author
author2 Furlanetto, Sirdeia M. P.
author2_role author
dc.contributor.author.fl_str_mv Nascimento, Dirceu do
Furlanetto, Sirdeia M. P.
dc.subject.por.fl_str_mv Alimentos^i1^smicrobiolo
Suco de frutas naturais
Suco de laranja
Food microbiology
Juices
Orange juice
topic Alimentos^i1^smicrobiolo
Suco de frutas naturais
Suco de laranja
Food microbiology
Juices
Orange juice
description This investigation was carried out to discover the aerobic microbiota in natural orange juice served the public. Counts were made of mesophilic bacteria and acid producers, and the most probable number of totally coliform bacteria, fecal bacteria, and fecal streptocci was determined.
publishDate 1981
dc.date.none.fl_str_mv 1981-04-01
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/23050
10.1590/S0034-89101981000200007
url https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/23050
identifier_str_mv 10.1590/S0034-89101981000200007
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/23050/25075
dc.rights.driver.fl_str_mv Copyright (c) 2017 Revista de Saúde Pública
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv Copyright (c) 2017 Revista de Saúde Pública
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública
publisher.none.fl_str_mv Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública
dc.source.none.fl_str_mv Revista de Saúde Pública; Vol. 15 No. 2 (1981); 221-235
Revista de Saúde Pública; Vol. 15 Núm. 2 (1981); 221-235
Revista de Saúde Pública; v. 15 n. 2 (1981); 221-235
1518-8787
0034-8910
reponame:Revista de Saúde Pública
instname:Universidade de São Paulo (USP)
instacron:USP
instname_str Universidade de São Paulo (USP)
instacron_str USP
institution USP
reponame_str Revista de Saúde Pública
collection Revista de Saúde Pública
repository.name.fl_str_mv Revista de Saúde Pública - Universidade de São Paulo (USP)
repository.mail.fl_str_mv revsp@org.usp.br||revsp1@usp.br
_version_ 1800221770989436928