Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Furlan,Luciano Gomes
Data de Publicação: 2012
Outros Autores: Duarte,Ueiler Lisoski, Mauler,Raquel Santos
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Química Nova (Online)
Texto Completo: http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422012000800002
Resumo: The preparation of oat-reinforced polypropylene nanocomposites with different fiber contents by means of melt-processing was investigated. Composite properties were evaluated by Scanning Electron Microscopy (SEM), Flexural Modulus, Dynamic Mechanical Analysis (DMA), Differential Scanning Calorimetry (DSC) and Thermogravimetric Analysis (TGA). Findings confirmed that the oat composite properties were affected by fiber type and content. Improvements in mechanical properties were obtained using fiber contents < 20% w.t.
id SBQ-3_f39e330519bfba14f982790658cdfbe8
oai_identifier_str oai:scielo:S0100-40422012000800002
network_acronym_str SBQ-3
network_name_str Química Nova (Online)
repository_id_str
spelling Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveiapolypropyleneoatmechanical propertiesThe preparation of oat-reinforced polypropylene nanocomposites with different fiber contents by means of melt-processing was investigated. Composite properties were evaluated by Scanning Electron Microscopy (SEM), Flexural Modulus, Dynamic Mechanical Analysis (DMA), Differential Scanning Calorimetry (DSC) and Thermogravimetric Analysis (TGA). Findings confirmed that the oat composite properties were affected by fiber type and content. Improvements in mechanical properties were obtained using fiber contents < 20% w.t.Sociedade Brasileira de Química2012-01-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiontext/htmlhttp://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422012000800002Química Nova v.35 n.8 2012reponame:Química Nova (Online)instname:Sociedade Brasileira de Química (SBQ)instacron:SBQ10.1590/S0100-40422012000800002info:eu-repo/semantics/openAccessFurlan,Luciano GomesDuarte,Ueiler LisoskiMauler,Raquel Santospor2012-09-04T00:00:00Zoai:scielo:S0100-40422012000800002Revistahttps://www.scielo.br/j/qn/ONGhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phpquimicanova@sbq.org.br1678-70640100-4042opendoar:2012-09-04T00:00Química Nova (Online) - Sociedade Brasileira de Química (SBQ)false
dc.title.none.fl_str_mv Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia
title Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia
spellingShingle Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia
Furlan,Luciano Gomes
polypropylene
oat
mechanical properties
title_short Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia
title_full Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia
title_fullStr Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia
title_full_unstemmed Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia
title_sort Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia
author Furlan,Luciano Gomes
author_facet Furlan,Luciano Gomes
Duarte,Ueiler Lisoski
Mauler,Raquel Santos
author_role author
author2 Duarte,Ueiler Lisoski
Mauler,Raquel Santos
author2_role author
author
dc.contributor.author.fl_str_mv Furlan,Luciano Gomes
Duarte,Ueiler Lisoski
Mauler,Raquel Santos
dc.subject.por.fl_str_mv polypropylene
oat
mechanical properties
topic polypropylene
oat
mechanical properties
description The preparation of oat-reinforced polypropylene nanocomposites with different fiber contents by means of melt-processing was investigated. Composite properties were evaluated by Scanning Electron Microscopy (SEM), Flexural Modulus, Dynamic Mechanical Analysis (DMA), Differential Scanning Calorimetry (DSC) and Thermogravimetric Analysis (TGA). Findings confirmed that the oat composite properties were affected by fiber type and content. Improvements in mechanical properties were obtained using fiber contents < 20% w.t.
publishDate 2012
dc.date.none.fl_str_mv 2012-01-01
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
dc.type.status.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422012000800002
url http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422012000800002
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv 10.1590/S0100-40422012000800002
dc.rights.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv text/html
dc.publisher.none.fl_str_mv Sociedade Brasileira de Química
publisher.none.fl_str_mv Sociedade Brasileira de Química
dc.source.none.fl_str_mv Química Nova v.35 n.8 2012
reponame:Química Nova (Online)
instname:Sociedade Brasileira de Química (SBQ)
instacron:SBQ
instname_str Sociedade Brasileira de Química (SBQ)
instacron_str SBQ
institution SBQ
reponame_str Química Nova (Online)
collection Química Nova (Online)
repository.name.fl_str_mv Química Nova (Online) - Sociedade Brasileira de Química (SBQ)
repository.mail.fl_str_mv quimicanova@sbq.org.br
_version_ 1750318113881063424