Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2012 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Química Nova (Online) |
Texto Completo: | http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422012000800002 |
Resumo: | The preparation of oat-reinforced polypropylene nanocomposites with different fiber contents by means of melt-processing was investigated. Composite properties were evaluated by Scanning Electron Microscopy (SEM), Flexural Modulus, Dynamic Mechanical Analysis (DMA), Differential Scanning Calorimetry (DSC) and Thermogravimetric Analysis (TGA). Findings confirmed that the oat composite properties were affected by fiber type and content. Improvements in mechanical properties were obtained using fiber contents < 20% w.t. |
id |
SBQ-3_f39e330519bfba14f982790658cdfbe8 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:scielo:S0100-40422012000800002 |
network_acronym_str |
SBQ-3 |
network_name_str |
Química Nova (Online) |
repository_id_str |
|
spelling |
Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveiapolypropyleneoatmechanical propertiesThe preparation of oat-reinforced polypropylene nanocomposites with different fiber contents by means of melt-processing was investigated. Composite properties were evaluated by Scanning Electron Microscopy (SEM), Flexural Modulus, Dynamic Mechanical Analysis (DMA), Differential Scanning Calorimetry (DSC) and Thermogravimetric Analysis (TGA). Findings confirmed that the oat composite properties were affected by fiber type and content. Improvements in mechanical properties were obtained using fiber contents < 20% w.t.Sociedade Brasileira de Química2012-01-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiontext/htmlhttp://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422012000800002Química Nova v.35 n.8 2012reponame:Química Nova (Online)instname:Sociedade Brasileira de Química (SBQ)instacron:SBQ10.1590/S0100-40422012000800002info:eu-repo/semantics/openAccessFurlan,Luciano GomesDuarte,Ueiler LisoskiMauler,Raquel Santospor2012-09-04T00:00:00Zoai:scielo:S0100-40422012000800002Revistahttps://www.scielo.br/j/qn/ONGhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phpquimicanova@sbq.org.br1678-70640100-4042opendoar:2012-09-04T00:00Química Nova (Online) - Sociedade Brasileira de Química (SBQ)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia |
title |
Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia |
spellingShingle |
Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia Furlan,Luciano Gomes polypropylene oat mechanical properties |
title_short |
Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia |
title_full |
Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia |
title_fullStr |
Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia |
title_full_unstemmed |
Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia |
title_sort |
Avaliação das propriedades de compósitos de polipropileno reforçados com casca de aveia |
author |
Furlan,Luciano Gomes |
author_facet |
Furlan,Luciano Gomes Duarte,Ueiler Lisoski Mauler,Raquel Santos |
author_role |
author |
author2 |
Duarte,Ueiler Lisoski Mauler,Raquel Santos |
author2_role |
author author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Furlan,Luciano Gomes Duarte,Ueiler Lisoski Mauler,Raquel Santos |
dc.subject.por.fl_str_mv |
polypropylene oat mechanical properties |
topic |
polypropylene oat mechanical properties |
description |
The preparation of oat-reinforced polypropylene nanocomposites with different fiber contents by means of melt-processing was investigated. Composite properties were evaluated by Scanning Electron Microscopy (SEM), Flexural Modulus, Dynamic Mechanical Analysis (DMA), Differential Scanning Calorimetry (DSC) and Thermogravimetric Analysis (TGA). Findings confirmed that the oat composite properties were affected by fiber type and content. Improvements in mechanical properties were obtained using fiber contents < 20% w.t. |
publishDate |
2012 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2012-01-01 |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422012000800002 |
url |
http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422012000800002 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
10.1590/S0100-40422012000800002 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
text/html |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Sociedade Brasileira de Química |
publisher.none.fl_str_mv |
Sociedade Brasileira de Química |
dc.source.none.fl_str_mv |
Química Nova v.35 n.8 2012 reponame:Química Nova (Online) instname:Sociedade Brasileira de Química (SBQ) instacron:SBQ |
instname_str |
Sociedade Brasileira de Química (SBQ) |
instacron_str |
SBQ |
institution |
SBQ |
reponame_str |
Química Nova (Online) |
collection |
Química Nova (Online) |
repository.name.fl_str_mv |
Química Nova (Online) - Sociedade Brasileira de Química (SBQ) |
repository.mail.fl_str_mv |
quimicanova@sbq.org.br |
_version_ |
1750318113881063424 |