A new method for the analysis of fish stomach contents

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Lima Junior, Sidnei Eduardo
Data de Publicação: 2008
Outros Autores: Goitein, Roberto
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Acta Scientiarum Biological Sciences
Texto Completo: http://www.periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciBiolSci/article/view/2723
Resumo: A very common practice in studies on fish feeding is to determine the diet of the species by an analysis of stomach contents. It is undertaken by the methods of numerical, volumetric, gravimetric and occurrence frequencies. Since their utilization is not always possible, an alternative method based on attribution of points is suggested. It consists of evaluating food items starting from total food weight and simple visual inspection of stomach contents
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spelling A new method for the analysis of fish stomach contentsUm novo método para análise de conteúdo estomacal de peixespeixesalimentaçãodietamétodos2.00.00.00-6 Ciências BiológicasA very common practice in studies on fish feeding is to determine the diet of the species by an analysis of stomach contents. It is undertaken by the methods of numerical, volumetric, gravimetric and occurrence frequencies. Since their utilization is not always possible, an alternative method based on attribution of points is suggested. It consists of evaluating food items starting from total food weight and simple visual inspection of stomach contentsEm estudos sobre alimentação de peixes, é prática comum determinar a dieta de uma espécie com base na análise do conteúdo estomacal. Para a realização destes estudos normalmente são aplicados os métodos de ocorrência, numérico, volumétrico e gravimétrico. A utilização destes métodos, entretanto, nem sempre é possível, e o objetivo deste trabalho é propor uma metodologia alternativa baseada na atribuição de pontos aos itens alimentares a partir da obtenção da massa total e de uma simples inspeção visual dos conteúdos estomacaisUniversidade Estadual De Maringá2008-05-09info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttp://www.periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciBiolSci/article/view/272310.4025/actascibiolsci.v23i0.2723Acta Scientiarum. Biological Sciences; Vol 23 (2001); 421-424Acta Scientiarum. Biological Sciences; v. 23 (2001); 421-4241807-863X1679-9283reponame:Acta Scientiarum Biological Sciencesinstname:Universidade Estadual de Maringá (UEM)instacron:UEMporhttp://www.periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciBiolSci/article/view/2723/2013Lima Junior, Sidnei EduardoGoitein, Robertoinfo:eu-repo/semantics/openAccess2022-11-23T17:33:28Zoai:periodicos.uem.br/ojs:article/2723Revistahttp://www.periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciBiolSciPUBhttp://www.periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciBiolSci/oai||actabiol@uem.br1807-863X1679-9283opendoar:2022-11-23T17:33:28Acta Scientiarum Biological Sciences - Universidade Estadual de Maringá (UEM)false
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