Avaliação da cultura do rabanete ao longo do ciclo submetido em diferentes níveis de salinidade

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Putti, Fernando Ferrari [UNESP]
Data de Publicação: 2014
Outros Autores: Silva Júnior, Josué Ferreira [UNESP], Ludwig, Rafael [UNESP], Gabriel Filho, Luís Roberto Almeida [UNESP], Gabriel, Camila Pires Cremasco [UNESP], Klar, Antonio Evaldo [UNESP]
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Repositório Institucional da UNESP
Texto Completo: http://www.dca.uem.br/V3N2.htm
http://hdl.handle.net/11449/137475
Resumo: The increased volume of water, facing food production in recent years has meant that research should seek ways to optimize and / or reuse water with salinity levels. This the aim of the study was to analyze the influence of salinity irrigating the culture of radish. In the culture of radish was subjected to irrigation water salinity 2, 4, 6, 8 and 10 dsm-1 , and the analysis conducted over time. The experiment was conducted at UNESP, Faculty of Agricultural Sciences, Lageado Experiment Station, located in Botucatu/SP, in a greenhouse. The results indicate that salinity causes reduction in fresh and dry weight of the bulb, and has effect in the ratings over the cycle.
id UNSP_26a56c69665b7204567286a9b60f62ff
oai_identifier_str oai:repositorio.unesp.br:11449/137475
network_acronym_str UNSP
network_name_str Repositório Institucional da UNESP
repository_id_str 2946
spelling Avaliação da cultura do rabanete ao longo do ciclo submetido em diferentes níveis de salinidadeEvaluation of culture of radish submitted along the cycle at different levels of salinityThe increased volume of water, facing food production in recent years has meant that research should seek ways to optimize and / or reuse water with salinity levels. This the aim of the study was to analyze the influence of salinity irrigating the culture of radish. In the culture of radish was subjected to irrigation water salinity 2, 4, 6, 8 and 10 dsm-1 , and the analysis conducted over time. The experiment was conducted at UNESP, Faculty of Agricultural Sciences, Lageado Experiment Station, located in Botucatu/SP, in a greenhouse. The results indicate that salinity causes reduction in fresh and dry weight of the bulb, and has effect in the ratings over the cycle.O aumento do volume de água, voltado para a produção de alimentos nos últimos anos, fez com que pesquisas buscassem formas de otimizar e/ou de reaproveitar água com teores de salinidade. Deste modo o objetivo do trabalho foi analisar a influência da salinidade irrigando a cultura do rabanete. Em que a cultura do rabanete foi submetida a irrigação com água salinidade 2, 4, 6, 8 e 10 dsm-1 , sendo realizado a analises ao longo do tempo. O experimento foi desenvolvido na UNESP, Faculdade de Ciências Agronômicas, Fazenda Experimental Lageado, localizada no município de Botucatu/SP, em casa de vegetação. Os resultados apontam que a salinidade causa redução na fitomassa verde e seca do bulbo, e apresenta efeito nas avaliações ao longo do ciclo.Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (UNESP), Faculdade de Ciências Agronômicas (FCA), Departamento de Engenharia Rural, Botucatu, SP, BrasilUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (UNESP), Faculdade de Ciências e Engenharia (FCE), Departamento de Engenharia de Biossistemas, Tupã, SP, BrasilUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (UNESP), Faculdade de Ciências Agronômicas (FCA), Departamento de Engenharia Rural, Botucatu, SP, BrasilUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (UNESP), Faculdade de Ciências e Engenharia (FCE), Departamento de Engenharia de Biossistemas, Tupã, SP, BrasilUniversidade Estadual Paulista (Unesp)Putti, Fernando Ferrari [UNESP]Silva Júnior, Josué Ferreira [UNESP]Ludwig, Rafael [UNESP]Gabriel Filho, Luís Roberto Almeida [UNESP]Gabriel, Camila Pires Cremasco [UNESP]Klar, Antonio Evaldo [UNESP]2016-04-01T18:45:52Z2016-04-01T18:45:52Z2014info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/article80-90application/pdfhttp://www.dca.uem.br/V3N2.htmJournal of Agronomic Sciences, v. 3, n. 2, p. 80-90, 2014.2316-1809http://hdl.handle.net/11449/137475ISSN2316-1809-2014-03-02-80-90.pdf5255054247692798Currículo Lattesreponame:Repositório Institucional da UNESPinstname:Universidade Estadual Paulista (UNESP)instacron:UNESPporJournal of Agronomic Sciencesinfo:eu-repo/semantics/openAccess2021-10-23T05:01:56Zoai:repositorio.unesp.br:11449/137475Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.unesp.br/oai/requestopendoar:29462021-10-23T05:01:56Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP)false
dc.title.none.fl_str_mv Avaliação da cultura do rabanete ao longo do ciclo submetido em diferentes níveis de salinidade
Evaluation of culture of radish submitted along the cycle at different levels of salinity
title Avaliação da cultura do rabanete ao longo do ciclo submetido em diferentes níveis de salinidade
spellingShingle Avaliação da cultura do rabanete ao longo do ciclo submetido em diferentes níveis de salinidade
Putti, Fernando Ferrari [UNESP]
title_short Avaliação da cultura do rabanete ao longo do ciclo submetido em diferentes níveis de salinidade
title_full Avaliação da cultura do rabanete ao longo do ciclo submetido em diferentes níveis de salinidade
title_fullStr Avaliação da cultura do rabanete ao longo do ciclo submetido em diferentes níveis de salinidade
title_full_unstemmed Avaliação da cultura do rabanete ao longo do ciclo submetido em diferentes níveis de salinidade
title_sort Avaliação da cultura do rabanete ao longo do ciclo submetido em diferentes níveis de salinidade
author Putti, Fernando Ferrari [UNESP]
author_facet Putti, Fernando Ferrari [UNESP]
Silva Júnior, Josué Ferreira [UNESP]
Ludwig, Rafael [UNESP]
Gabriel Filho, Luís Roberto Almeida [UNESP]
Gabriel, Camila Pires Cremasco [UNESP]
Klar, Antonio Evaldo [UNESP]
author_role author
author2 Silva Júnior, Josué Ferreira [UNESP]
Ludwig, Rafael [UNESP]
Gabriel Filho, Luís Roberto Almeida [UNESP]
Gabriel, Camila Pires Cremasco [UNESP]
Klar, Antonio Evaldo [UNESP]
author2_role author
author
author
author
author
dc.contributor.none.fl_str_mv Universidade Estadual Paulista (Unesp)
dc.contributor.author.fl_str_mv Putti, Fernando Ferrari [UNESP]
Silva Júnior, Josué Ferreira [UNESP]
Ludwig, Rafael [UNESP]
Gabriel Filho, Luís Roberto Almeida [UNESP]
Gabriel, Camila Pires Cremasco [UNESP]
Klar, Antonio Evaldo [UNESP]
description The increased volume of water, facing food production in recent years has meant that research should seek ways to optimize and / or reuse water with salinity levels. This the aim of the study was to analyze the influence of salinity irrigating the culture of radish. In the culture of radish was subjected to irrigation water salinity 2, 4, 6, 8 and 10 dsm-1 , and the analysis conducted over time. The experiment was conducted at UNESP, Faculty of Agricultural Sciences, Lageado Experiment Station, located in Botucatu/SP, in a greenhouse. The results indicate that salinity causes reduction in fresh and dry weight of the bulb, and has effect in the ratings over the cycle.
publishDate 2014
dc.date.none.fl_str_mv 2014
2016-04-01T18:45:52Z
2016-04-01T18:45:52Z
dc.type.status.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv http://www.dca.uem.br/V3N2.htm
Journal of Agronomic Sciences, v. 3, n. 2, p. 80-90, 2014.
2316-1809
http://hdl.handle.net/11449/137475
ISSN2316-1809-2014-03-02-80-90.pdf
5255054247692798
url http://www.dca.uem.br/V3N2.htm
http://hdl.handle.net/11449/137475
identifier_str_mv Journal of Agronomic Sciences, v. 3, n. 2, p. 80-90, 2014.
2316-1809
ISSN2316-1809-2014-03-02-80-90.pdf
5255054247692798
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv Journal of Agronomic Sciences
dc.rights.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv 80-90
application/pdf
dc.source.none.fl_str_mv Currículo Lattes
reponame:Repositório Institucional da UNESP
instname:Universidade Estadual Paulista (UNESP)
instacron:UNESP
instname_str Universidade Estadual Paulista (UNESP)
instacron_str UNESP
institution UNESP
reponame_str Repositório Institucional da UNESP
collection Repositório Institucional da UNESP
repository.name.fl_str_mv Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP)
repository.mail.fl_str_mv
_version_ 1797789710040432640