Projeto de embalagem para tele entrega da empresa Boka's III

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Alves, Camila Schüsler
Data de Publicação: 2017
Tipo de documento: Trabalho de conclusão de curso
Idioma: por
Título da fonte: Repositório Universitário da Ânima (RUNA)
Texto Completo: https://repositorio.animaeducacao.com.br/handle/ANIMA/7811
Resumo: This project aims to the development of a brand new package for the delivery service of Boka’s III, a restaurant located at Estreito, Florianópolis, focused on the most ordered size, namely, a quarter of a portion (900g). The initial concept adopted was that the package utilized by the company presents a series of problems, which are capable to influence da quality of the food itself and generate dissatisfaction by the clients, according to the realized searches. In this sense, a new design of the package was developted, with the purpose of satisfying the needs of higiene, storage, transport and handling, so as to improve the perception and the expectations of the consumer. For the laboration of a solution to the problem, a methodology with bibliographic search, data collection and analysis, besides the project methodology by Fabio Mestriner, which contains searches about the reality of he company and the package utilized, the target public, the delivery service itself and the mainly competitors. The execution of this study resulted, at last, on the development of a material and digital prototype of the package considered the most suitable with the planned strategies.
id Ânima_bf18c4db68e5a7c010b9f0183006a59b
oai_identifier_str oai:repositorio.animaeducacao.com.br:ANIMA/7811
network_acronym_str Ânima
network_name_str Repositório Universitário da Ânima (RUNA)
repository_id_str
spelling Projeto de embalagem para tele entrega da empresa Boka's IIIDesign de embalagemEmbalagem alimentíciaTele entregaDeliveryThis project aims to the development of a brand new package for the delivery service of Boka’s III, a restaurant located at Estreito, Florianópolis, focused on the most ordered size, namely, a quarter of a portion (900g). The initial concept adopted was that the package utilized by the company presents a series of problems, which are capable to influence da quality of the food itself and generate dissatisfaction by the clients, according to the realized searches. In this sense, a new design of the package was developted, with the purpose of satisfying the needs of higiene, storage, transport and handling, so as to improve the perception and the expectations of the consumer. For the laboration of a solution to the problem, a methodology with bibliographic search, data collection and analysis, besides the project methodology by Fabio Mestriner, which contains searches about the reality of he company and the package utilized, the target public, the delivery service itself and the mainly competitors. The execution of this study resulted, at last, on the development of a material and digital prototype of the package considered the most suitable with the planned strategies.O presente projeto tem como finalidade desenvolver uma nova embalagem para o serviço de tele entrega do Boka’s III, um restaurante localizado no bairro Estreito da cidade de Florianópolis, com foco no tamanho de pedido mais comercializado, qual seja, ¼ de porção (900g). Partiu-se da premissa que a embalagem utilizada pela empresa apresentava inadequações de toda ordem, de modo a influenciar a qualidade da própria comida armazenada e gerar insatisfação por parte dos clientes, consoante as pesquisas realizadas. Nesse contexto, desenvolveu-se um novo design da embalagem com o objetivo de atender às necessidades de higiene, armazenamento, transporte e manuseio, de maneira a melhorar a percepção e expectativa do consumidor sobre o produto. Para a elaboração de uma solução ao problema foi aplicada uma metodologia consistente em pesquisa bibliográfica e levantamento e análise de dados, além da metodologia projetual de Fábio Mestriner (2002), com pesquisa de conhecimento da realidade da empresa e a embalagem por ela utilizada, do público alvo, do ramo da tele entrega e dos principais concorrentes. A realização de todo este estudo resultou, ao final, no desenvolvimento de um protótipo físico e digital da embalagem que se entendeu estar em melhor acordo com as estratégias traçadas.Silva, Carlos Alberto daAlves, Camila Schüsler2017-12-13T18:59:49Z2020-11-28T22:38:30Z2017-12-13T18:59:49Z2020-11-28T22:38:30Z2017info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis135 f.application/pdfhttps://repositorio.animaeducacao.com.br/handle/ANIMA/7811Design - FlorianópolisFlorianópolisAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazilhttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/br/info:eu-repo/semantics/openAccessporreponame:Repositório Universitário da Ânima (RUNA)instname:Ânima Educaçãoinstacron:Ânima2021-08-04T20:18:33Zoai:repositorio.animaeducacao.com.br:ANIMA/7811Repositório InstitucionalPRIhttps://repositorio.animaeducacao.com.br/oai/requestcontato@animaeducacao.com.bropendoar:2021-08-04T20:18:33Repositório Universitário da Ânima (RUNA) - Ânima Educaçãofalse
dc.title.none.fl_str_mv Projeto de embalagem para tele entrega da empresa Boka's III
title Projeto de embalagem para tele entrega da empresa Boka's III
spellingShingle Projeto de embalagem para tele entrega da empresa Boka's III
Alves, Camila Schüsler
Design de embalagem
Embalagem alimentícia
Tele entrega
Delivery
title_short Projeto de embalagem para tele entrega da empresa Boka's III
title_full Projeto de embalagem para tele entrega da empresa Boka's III
title_fullStr Projeto de embalagem para tele entrega da empresa Boka's III
title_full_unstemmed Projeto de embalagem para tele entrega da empresa Boka's III
title_sort Projeto de embalagem para tele entrega da empresa Boka's III
author Alves, Camila Schüsler
author_facet Alves, Camila Schüsler
author_role author
dc.contributor.none.fl_str_mv Silva, Carlos Alberto da
dc.contributor.author.fl_str_mv Alves, Camila Schüsler
dc.subject.por.fl_str_mv Design de embalagem
Embalagem alimentícia
Tele entrega
Delivery
topic Design de embalagem
Embalagem alimentícia
Tele entrega
Delivery
description This project aims to the development of a brand new package for the delivery service of Boka’s III, a restaurant located at Estreito, Florianópolis, focused on the most ordered size, namely, a quarter of a portion (900g). The initial concept adopted was that the package utilized by the company presents a series of problems, which are capable to influence da quality of the food itself and generate dissatisfaction by the clients, according to the realized searches. In this sense, a new design of the package was developted, with the purpose of satisfying the needs of higiene, storage, transport and handling, so as to improve the perception and the expectations of the consumer. For the laboration of a solution to the problem, a methodology with bibliographic search, data collection and analysis, besides the project methodology by Fabio Mestriner, which contains searches about the reality of he company and the package utilized, the target public, the delivery service itself and the mainly competitors. The execution of this study resulted, at last, on the development of a material and digital prototype of the package considered the most suitable with the planned strategies.
publishDate 2017
dc.date.none.fl_str_mv 2017-12-13T18:59:49Z
2017-12-13T18:59:49Z
2017
2020-11-28T22:38:30Z
2020-11-28T22:38:30Z
dc.type.status.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
format bachelorThesis
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://repositorio.animaeducacao.com.br/handle/ANIMA/7811
url https://repositorio.animaeducacao.com.br/handle/ANIMA/7811
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv Design - Florianópolis
dc.rights.driver.fl_str_mv Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/br/
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/br/
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv 135 f.
application/pdf
dc.coverage.none.fl_str_mv Florianópolis
dc.source.none.fl_str_mv reponame:Repositório Universitário da Ânima (RUNA)
instname:Ânima Educação
instacron:Ânima
instname_str Ânima Educação
instacron_str Ânima
institution Ânima
reponame_str Repositório Universitário da Ânima (RUNA)
collection Repositório Universitário da Ânima (RUNA)
repository.name.fl_str_mv Repositório Universitário da Ânima (RUNA) - Ânima Educação
repository.mail.fl_str_mv contato@animaeducacao.com.br
_version_ 1767415809912602624