Perfil dietético de macronutrientes em atletas de fisiculturismo
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Data de Publicação: | 2022 |
Tipo de documento: | Trabalho de conclusão de curso |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Repositório do Centro Universitário Braz Cubas |
Texto Completo: | https://repositorio.cruzeirodosul.edu.br/handle/123456789/3176 |
Resumo: | Introduction: The bodybuilding environment favors the dissemination of information about broad dietary profiles, the control of macro and micronutrients are of paramount importance for weight gain or loss, the present study aims to compare the composition of macronutrients in bodybuilders. Objective: Compare the macronutrient composition of these athletes through a literature review. Methods: It refers to a literary review study, in which research sources are gathered that will provide theoretical basis for the work. Discussion: The consumption of protein in exorbitant amounts compared to the studies analyzed does not lead to an additional increase in lean mass. In relation to carbohydrates and lipids not reaching the minimum recommended amounts, this directly affects the health of athletes, with complications such as fatigue, poor muscle recovery, indisposition, nervousness and low hormone production. Conclusion: It was possible to observe from the analyzed studies a high consumption of protein among the athletes, on the other hand, they consumed amounts of carbohydrate, lipid and caloric amount lower than recommended. |
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Perfil dietético de macronutrientes em atletas de fisiculturismoFisiculturismoAlimentaçãoMacronutrientesControle dietético e fisiculturistaBodybuildingFoodMacronutrientsDietary control and bodybuilder4.05.00.00-4 NutriçãoIntroduction: The bodybuilding environment favors the dissemination of information about broad dietary profiles, the control of macro and micronutrients are of paramount importance for weight gain or loss, the present study aims to compare the composition of macronutrients in bodybuilders. Objective: Compare the macronutrient composition of these athletes through a literature review. Methods: It refers to a literary review study, in which research sources are gathered that will provide theoretical basis for the work. Discussion: The consumption of protein in exorbitant amounts compared to the studies analyzed does not lead to an additional increase in lean mass. In relation to carbohydrates and lipids not reaching the minimum recommended amounts, this directly affects the health of athletes, with complications such as fatigue, poor muscle recovery, indisposition, nervousness and low hormone production. Conclusion: It was possible to observe from the analyzed studies a high consumption of protein among the athletes, on the other hand, they consumed amounts of carbohydrate, lipid and caloric amount lower than recommended.O meio do fisiculturismo favorece a propagação de informações sobre amplos perfis dietéticos, o controle de macro e micronutrientes são de suma importância para o ganho ou perda de peso, o presente estudo tem como objetivo comparar a composição de macronutrientes em praticantes de fisiculturismo. Objetivo: Comparar a composição de macronutrientes desses atletas por meio de revisão de literatura. Métodos: Refere-se a um estudo de revisão literária, no qual são reunidas fontes de pesquisas que irão prover embasamento teórico para o trabalho. Discussão: O consumo de proteína em quantidades exorbitantes comparados com os estudos analisados não acarretam em aumento adicional na massa magra. Em relação aos carboidratos e lipídeos não atingirem a quantidade mínimas recomendadas, implica diretamente na saúde dos atletas, tendo como complicações fadiga, baixa recuperação muscular, indisposição, nervosismo e baixa na produção de hormônios. Conclusão: Foi possível observar a partir dos estudos analisados um alto consumo de proteína entre os atletas, em contrapartida, os mesmos consumiam quantidades de carboidrato, lipídio e quantidade calórica inferior ao recomendado.Instituto Brasileiro de Informação em Ciência e TecnologiaBrasilCentro de Ensino Unificado do Distrito Federal-UDFIBICTRibeiro, Filipe Mourahttp://lattes.cnpq.br/9268461318971508Costa, Jéssica de Souza, Lima, Pedro Batko de, Rodrigues, William Melo,2022-02-16T19:56:12Z2022-02-162022-02-16T19:56:12Z2022info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisapplication/pdfhttps://repositorio.cruzeirodosul.edu.br/handle/123456789/3176porJaeger AA. Mulheres atletas da potencialização muscular e a construção de arquiteturas corporais no fisiculturismo. 2009;234. Available from: http://www.bibliotecadigital.ufrgs.br/da.php?nrb=000691487&loc=2009&l=cd3e8e79a8a7a0e Robinson SL, Lambeth-Mansell A, Gillibrand G, Smith-Ryan A, Bannock L. A nutrition and conditioning intervention for natural bodybuilding contest preparation: Case study. J Int Soc Sports Nutr [Internet]. 2015;12(1):1–11. Mahan LK, L.Raymond J. Krause : Alimentos, Nutrição e Dietoterapia 14aedição. Elsevier. 2017; Frade R, Viebig R, Pereira M, Ruza N, Valente T. Utilização de diferentes equações e métodos a estimativa do gasto energético basal e total de praticantes de atividade física adultos. RBNE - Rev Bras Nutr Esportiva. 2016;10(55):43–9. Arnold Schwarzenegger. Enciclopédia de Fisiculturismo e Musculação. 2001;2a ed.:834. Available from: https://www.amazon.com.br/Enciclopédia-Fisiculturismo-Musculação-ArnoldSchwarzenegger/dp/8573078685 Helms ER, Aragon AA, Fitschen PJ. Evidence-based recommendations for natural bodybuildingcontest preparation: Nutrition and supplementation. J Int Soc Sports Nutr. 2014;11(1):1–20. Panza VP, Coelho MSPH, Di Pietro PF, Assis MAA de, Vasconcelos F de AG de. Consumo alimentar de atletas: reflexões sobre recomendações nutricionais, hábitos alimentares e métodos para avaliação do gasto e consumo energéticos. Rev Nutr [Internet]. 2007 Dec;20(6):681–92. Available from: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S141552732007000600010&lng=pt&lng=pt Chappell AJ, Simper T, Barker ME. Nutritional strategies of high level natural bodybuilders during competition preparation. J Int Soc Sports Nutr. 2018;15(1):1–12. Chappell AJ, Simper T, Helms E. Nutritional strategies of British professional and amateur natural bodybuilders during competition preparation. J Int Soc Sports Nutr. 2019;16(1):1–12. Kleiner SM, Bazzarre TL, Ainsworth BE. Nutritional status of nationally ranked elite bodybuilders. Int J Sport Nutr. 1994;4(1):54–69. Manore MM. Exercise and the Institute of Medicine for Nutrition. Curr Sport Med Rep. 2005;4(4):193–8. Lenzi JL, Teixeira EL, de Jesus G, Schoenfeld BJ, de Salles Painelli V. Dietary Strategies of Modern Bodybuilders During Different Phases of the Competitive Cycle. J strength Cond Res. 2021;35(9):2546–51. Acids F. Dietary Reference Intakes for Energy, Carbohydrate, Fiber, Fat, Fatty Acids, Cholesterol, Protein, and Amino Acids (Macronutrients). Dietary Reference Intakes for Energy, Carbohydrate, Fiber, Fat, Fatty Acids, Cholesterol, Protein, and Amino Acids (Macronutrients). 2005. 1–1331 p. Mitchell L, Slater G, Hackett D, Johnson N, O’connor H. Physiological implications of preparing for a natural male bodybuilding competition. Eur J Sport Sci [Internet]. 2018;18(5):619–29. Available from: https://doi.org/10.1080/17461391.2018.1444095 Ismaeel A, Weems S, Willoughby DS. A comparison of the nutrient intakes of macronutrient-based dieting and strict dieting bodybuilders. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2018;28(5):502–8. Trumbo P, Schlicker S, Yates AA, Poos M. 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