Sample design for citrus survey in São Paulo, Brazil

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Santos, Vera Lúcia Ferraz dos
Data de Publicação: 2014
Outros Autores: Pino, Francisco Alberto, Amaro, Antonio Ambrosio, Sever, Fernando Antonio de Almeida
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)
Texto Completo: https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/14179
Resumo: A sample is designed for a periodic citrus production survey in the State of São Paulo, Brazil. Three alternative designs (simple random sample, stratified sample by region and farm size, stratified sample by region, farm size and group within region) and nine levels of desired variance (10%, 5%, 2.5%, 1%, 0.5%, 0.4%, 0.3%, 0.2% and 0.1%) are compared. A stratified sample by region, size and group at level 1% with 583 elements is suggested.
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spelling Sample design for citrus survey in São Paulo, BrazilDimensionamento de amostra para levantamento da citricultura paulistastratified sample; optimal allocationamostragem estratificada; alocação ótimaA sample is designed for a periodic citrus production survey in the State of São Paulo, Brazil. Three alternative designs (simple random sample, stratified sample by region and farm size, stratified sample by region, farm size and group within region) and nine levels of desired variance (10%, 5%, 2.5%, 1%, 0.5%, 0.4%, 0.3%, 0.2% and 0.1%) are compared. A stratified sample by region, size and group at level 1% with 583 elements is suggested.Dimensiona-se uma amostra para levantamento periódico da produção de citros no Estado de São Paulo. Três esquemas amostrais alternativos são comparados: 1) amostra casual simples (ACS); 2) amostra estratificada por regiões e tamanho do imóvel rural; e 3) amostra estratificada por regiões, tamanho do imóvel e grupo de municípios dentro da região. Nove níveis de variância desejada (10%, 5%, 2,5%, 1%, 0,5%, 0,4%, 0,3%, 0,2% e 0,1%) são comparados. Sugere-se o uso de uma amostra estratificada por região, tamanho e grupo, ao nível de 1%, com 583 elementos.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraSantos, Vera Lúcia Ferraz dosPino, Francisco AlbertoAmaro, Antonio AmbrosioSever, Fernando Antonio de Almeida2014-04-17info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/14179Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.22, n.1, jan. 1987; 15-21Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.22, n.1, jan. 1987; 15-211678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/14179/8125info:eu-repo/semantics/openAccess2014-09-26T13:43:44Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/14179Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2014-09-26T13:43:44Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false
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