Influence of boron on the morphological and physiological growth parameters of bean

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Oliveira, Sebastião A. de
Data de Publicação: 2014
Outros Autores: Blanco, Salvador Alcalde, Engleman, E. Mark
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
eng
Título da fonte: Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)
Texto Completo: https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/15850
Resumo: Effect of boron on Phaseolus vulgaris L. var. Cacahuate was studied in nutrient solutions containing 0.000; 0.005; 0.050 and 0.500 ppm of the element. The deficiency of boron affected root growth, leaf development and plant growth. Lower values of net assimilation rate (NAR) indicated reduced photosynthetic activity in the case of boron deficiency. No definite conclusions regarding the role of boron could be drawn on the basis of the other morphological or physiological parameters studied.
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spelling Influence of boron on the morphological and physiological growth parameters of beanInfluência do boro nos parâmetros morfológicos e fisiológicos de crescimento do feijoeiroplant nutrition; micronutrient deficiencynutrição mineral; deficiência de micronutrientesEffect of boron on Phaseolus vulgaris L. var. Cacahuate was studied in nutrient solutions containing 0.000; 0.005; 0.050 and 0.500 ppm of the element. The deficiency of boron affected root growth, leaf development and plant growth. Lower values of net assimilation rate (NAR) indicated reduced photosynthetic activity in the case of boron deficiency. No definite conclusions regarding the role of boron could be drawn on the basis of the other morphological or physiological parameters studied.Foi estudada a influência do boro no crescimento do feijoeiro (Phaseolus vulgaris L.) var. Cacahuate cultivado em solução nutritiva nas concentrações de 0,000; 0,005; 0,050 e 0,500 ppm de boro. A deficiência de boro afetou de maneira bastante pronunciada o desenvolvimento das raízes e o crescimento foliar e total das plantas. Através da taxa de assimilação aparente (TAA) observou-se que a deficiência de boro ocasionou um atraso nas atividades fotossintéticas, ao passo que outros parâmetros morfológicos e fisiológicos estudados não apresentaram resultados conclusivos sobre o papel do boro no desenvolvimento do feijoeiro.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraOliveira, Sebastião A. deBlanco, Salvador AlcaldeEngleman, E. Mark2014-04-16info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/15850Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.17, n.5, maio 1982; 683-688Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.17, n.5, maio 1982; 683-6881678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporenghttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/15850/9926https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/15850/9927info:eu-repo/semantics/openAccess2014-04-16T13:28:03Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/15850Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2014-04-16T13:28:03Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false
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