Influence of fruiting position on cotton production

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Soares, José Janduí
Data de Publicação: 1999
Outros Autores: Lara, Fernando Mesquita, da Silva, Carlos Alberto Domingues, de Almeida, Raul Porfirio, Wanderley, Dostoievski Silva
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)
Texto Completo: https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/5267
Resumo: Cotton production distribution within the plant, seed quality and fruit weight were studied in relation to fruiting position. Data were produced by mapping 360 cotton plants cultivar CNPA 7H which were grown under irrigation in Bom Sucesso, PB. According to the results more than 80% of the total plant yield comes from the botton and middle of the plant and from the first and second fruiting position. Seed quality was affected as the boll position distanced from the first position.
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spelling Influence of fruiting position on cotton productionInfluência da posição do fruto na planta sobre a produção do algodoeiroGossypium hirsutum; cotton; fruiting regions; fruiting positionsGossypium hirsutum; algodão; regiões frutíferas; posições frutíferas Cotton production distribution within the plant, seed quality and fruit weight were studied in relation to fruiting position. Data were produced by mapping 360 cotton plants cultivar CNPA 7H which were grown under irrigation in Bom Sucesso, PB. According to the results more than 80% of the total plant yield comes from the botton and middle of the plant and from the first and second fruiting position. Seed quality was affected as the boll position distanced from the first position. Estudou-se a distribuição da produção, a qualidade da semente e o peso de frutos em relação às diferentes posições do fruto na planta de algodão. Os dados foram oriundos do mapeamento de 360 plantas da cultivar CNPA 7H, em área irrigada no município de Bom Sucesso, PB. Mais de 80% da produção da cultivar é proveniente do baixeiro e terço médio e da primeira e segunda posição frutífera da planta. A qualidade das sementes é afetada à medida que os frutos se afastam da primeira posição para as demais.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraSoares, José JanduíLara, Fernando Mesquitada Silva, Carlos Alberto Dominguesde Almeida, Raul PorfirioWanderley, Dostoievski Silva1999-05-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/5267Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.34, n.5, maio 1999; 755-759Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.34, n.5, maio 1999; 755-7591678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/5267/2459info:eu-repo/semantics/openAccess2010-06-30T11:35:29Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/5267Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2010-06-30T11:35:29Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false
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