Maltose-peptone-agar, a culture medium for sporulation of Stemphylium solani
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2014 |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
Texto Completo: | https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/15535 |
Resumo: | The influence of different culture media on the sporulation of Stemphylium solani was studied. The best sporulation was obtained in a Petri-dishes containing 10 ml MP-5 with a variation of 21,433 - 41,700 conidia/ml. Conidia germinated and produced mycelium in fifteen days, in dishes with 20 and 25 ml MP-5. |
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Maltose-peptone-agar, a culture medium for sporulation of Stemphylium solaniMaltose-peptona-ágar, um meio de cultura para esporulação de Stemphylium solanileaf spot of tomato; gray leaf spot of tomatomancha-foliar-do-tomateiro; mancha-parda-do-tomateiroThe influence of different culture media on the sporulation of Stemphylium solani was studied. The best sporulation was obtained in a Petri-dishes containing 10 ml MP-5 with a variation of 21,433 - 41,700 conidia/ml. Conidia germinated and produced mycelium in fifteen days, in dishes with 20 and 25 ml MP-5.Estudou-se a influência de diferentes meios de cultura sobre a esporulação de Stemphylium solani. Melhor esporulação foi obtida em placas-de-Petri contendo 10 ml de MP-5, havendo uma variação de 21.433 e 41.700 conídios/ml. Em placas com 20 e 25 ml, os conídios germinaram e produziram micélio, em quinze dias de cultivo.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraLima, Débora Maria Massa2014-04-15info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/15535Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.17, n.1, jan. 1982; 81-83Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.17, n.1, jan. 1982; 81-831678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/15535/9508info:eu-repo/semantics/openAccess2014-04-15T19:45:18Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/15535Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2014-04-15T19:45:18Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
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