Forage quality trait contribution to crude protein content in Urochloa brizantha
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Data de Publicação: | 2016 |
Outros Autores: | , , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
Texto Completo: | https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/22147 |
Resumo: | The objective of this work was to identify which qualitative characters can be used in the direct and indirect selections for high‑protein content of Urochloa brizantha genotypes. Nine genotypes were evaluated in a randomized complete block design, with two replicates. The following qualitative traits were studied: volume of packed gas in fast and slow fractions, crude protein, acid and neutral detergent fibers, cellulose, lignin, silica, and in vitro digestibility of organic matter. The in vitro digestibility of organic matter is indicated for both direct and indirect selections of U. brizantha genotypes with higher crude protein content |
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Forage quality trait contribution to crude protein content in Urochloa brizanthaContribuição dos caracteres de qualidade da forragem ao teor de proteína bruta em Urochloa brizanthapath analysis; association between traits; genetic breeding; crude protein contentanálise de trilha; associação entre caracteres; melhoramento genético; teor de proteína brutaThe objective of this work was to identify which qualitative characters can be used in the direct and indirect selections for high‑protein content of Urochloa brizantha genotypes. Nine genotypes were evaluated in a randomized complete block design, with two replicates. The following qualitative traits were studied: volume of packed gas in fast and slow fractions, crude protein, acid and neutral detergent fibers, cellulose, lignin, silica, and in vitro digestibility of organic matter. The in vitro digestibility of organic matter is indicated for both direct and indirect selections of U. brizantha genotypes with higher crude protein contentO objetivo deste trabalho foi identificar quais caracteres qualitativos poderão ser usados na seleção direta e indireta de genótipos de Urochloa brizantha, quanto ao teor de proteína bruta. Foram avaliados nove genótipos, em delineamento de blocos ao acaso, com duas repetições. Os caracteres qualitativos avaliados foram: volume de gás acumulado nas frações rápida e lenta, proteína bruta, fibras em detergentes neutro e ácido, celulose, lignina, sílica e digestibilidade in vitro da matéria orgânica. A digestibilidade in vitro da matéria orgânica é indicada tanto para a seleção direta quanto indireta de genótipos de U. brizantha com maior teor de proteína bruta.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraTorres, Francisco EduardoValle, Cacilda Borges doLempp, BeatrizTeodoro, Paulo EduardoSantos, Adriano dosRibeiro, Larissa Pereira2016-05-19info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/22147Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.51, n.3, mar. 2016; 284-287Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.51, n.3, mar. 2016; 284-2871678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/22147/13284https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/downloadSuppFile/22147/14183Direitos autorais 2016 Pesquisa Agropecuária Brasileirainfo:eu-repo/semantics/openAccess2016-05-19T18:03:31Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/22147Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2016-05-19T18:03:31Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
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