Response of forage mixtures to liming and different sources of phosphorus in two types of soils in Rio Grande do Sul, Brazil
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Data de Publicação: | 2014 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
Texto Completo: | https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/16887 |
Resumo: | The effects of different sources of phosphorus and the use of liming on the quality of two forage mixtures i.e. Rhodes grass + Desmodium infortum and Tall Fescue + Red clover were studied in the soils São Jerônimo (Latheritic Red Brown, distrophic) and Durox (Latosol Humic, eutrophic). Lime and phosphorus increased protein per hectare, but no influence was observed on the percentage of crude protein in the mixtures. |
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Response of forage mixtures to liming and different sources of phosphorus in two types of soils in Rio Grande do Sul, BrazilRespostas de misturas forrageiras à aplicação de calcário e de diferentes fontes de fósforo em dois tipos de solos do Rio Grande do SulForage mixtures; liming; sources of phosphorus; forage qualityMisturas forrageiras; calagem; fontes de fósforo; qualidade de forragemThe effects of different sources of phosphorus and the use of liming on the quality of two forage mixtures i.e. Rhodes grass + Desmodium infortum and Tall Fescue + Red clover were studied in the soils São Jerônimo (Latheritic Red Brown, distrophic) and Durox (Latosol Humic, eutrophic). Lime and phosphorus increased protein per hectare, but no influence was observed on the percentage of crude protein in the mixtures.Foram estudados nos solos São Jerônimo (Laterítico Bruno-avermelhado distrófico) e Durox (Latosol Húmido distrófico), em Guaíba e Lagoa Vermelha, no Rio Grande do Sul, os efeitos do calcário e de diferentes fontes de fósforo sobre a qualidade da forragem de duas misturas forrageiras: capim-de-rodes + desmódio e festuca + trevo-vermelho. O calcário e o fósforo proporcionaram aumentos no rendimento de proteína bruta por hectare, porém, não influíram no teor de proteína bruta das misturas forrageiras.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraMacedo, WalfrecoJacques, Aino A. VitorStammel, José Germano2014-04-15info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/16887Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.11, n.5, 1976: Série Zootecnia; 33-40Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.11, n.5, 1976: Série Zootecnia; 33-401678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/16887/11228info:eu-repo/semantics/openAccess2014-04-15T19:05:24Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/16887Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2014-04-15T19:05:24Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
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