Sistemic activity of benomyl at different pH levels in black pepper

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Duarte, Maria de Lourdes Reis
Data de Publicação: 2014
Outros Autores: Albuquerque, Fernando Carneiro de
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)
Texto Completo: https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/13766
Resumo: The systemic activity of benomyl (methyl -1 - (butil - carbamoyl) - 2 - benzimidazole carbamate) was detected in black pepper plants when the product was tested at 2,500 ppm, 5,000 ppm and 10.000 ppm dosages and 2.0, 2.2, 2.4 and 4.9 pH levels. The product prevented the colonization of plant tissues by Nectria haematococca (Fusarium solani f. sp. piperis) when it was applied before inoculation. There was a trend for a more intense absorption of nonacidified solution when compared to the acidified solution. 
id EMBRAPA-4_874b04b7a15ad5cc4104cccf067b0391
oai_identifier_str oai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/13766
network_acronym_str EMBRAPA-4
network_name_str Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)
repository_id_str
spelling Sistemic activity of benomyl at different pH levels in black pepperAtividade sistêmica de benomyl em diferentes níveis de pH em pimenta-do-reinochemical control; systemic fungicide; Nectria haematococca ( Fusarium solani f. sp. piperis); inoculationcontrole químico; fungicida sistêmico; Nectria haematococca (Fusarium solani f. sp. piperis); inoculaçãoThe systemic activity of benomyl (methyl -1 - (butil - carbamoyl) - 2 - benzimidazole carbamate) was detected in black pepper plants when the product was tested at 2,500 ppm, 5,000 ppm and 10.000 ppm dosages and 2.0, 2.2, 2.4 and 4.9 pH levels. The product prevented the colonization of plant tissues by Nectria haematococca (Fusarium solani f. sp. piperis) when it was applied before inoculation. There was a trend for a more intense absorption of nonacidified solution when compared to the acidified solution. A atividade sistêmica de benomyl (metil - 1 - (butil - carbamoil) - 2- carbamato de benzimidazol) foi detectada em mudas de pimenta-do-reino quando o produto foi testado nas dosagens de 2.500 ppm, 5.000 ppm e 10.000 ppm e nos níveis de pH de 2,0, 2,2, 2,4 e 4,9. O produto preveniu a colonização dos tecidos por Nectria haematococca (Fusarium solani f. sp. piperis) quando aplicado antes da inoculação do patógeno. Houve tendência de maior absorção da solução não acidificada quando comparada à solução acidificada. Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraDuarte, Maria de Lourdes ReisAlbuquerque, Fernando Carneiro de2014-04-17info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/13766Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.23, n.1, jan. 1988; 27-32Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.23, n.1, jan. 1988; 27-321678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/13766/7810info:eu-repo/semantics/openAccess2014-09-05T14:24:28Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/13766Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2014-09-05T14:24:28Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false
dc.title.none.fl_str_mv Sistemic activity of benomyl at different pH levels in black pepper

Atividade sistêmica de benomyl em diferentes níveis de pH em pimenta-do-reino
title Sistemic activity of benomyl at different pH levels in black pepper
spellingShingle Sistemic activity of benomyl at different pH levels in black pepper
Duarte, Maria de Lourdes Reis
chemical control; systemic fungicide; Nectria haematococca ( Fusarium solani f. sp. piperis); inoculation
controle químico; fungicida sistêmico; Nectria haematococca (Fusarium solani f. sp. piperis); inoculação
title_short Sistemic activity of benomyl at different pH levels in black pepper
title_full Sistemic activity of benomyl at different pH levels in black pepper
title_fullStr Sistemic activity of benomyl at different pH levels in black pepper
title_full_unstemmed Sistemic activity of benomyl at different pH levels in black pepper
title_sort Sistemic activity of benomyl at different pH levels in black pepper
author Duarte, Maria de Lourdes Reis
author_facet Duarte, Maria de Lourdes Reis
Albuquerque, Fernando Carneiro de
author_role author
author2 Albuquerque, Fernando Carneiro de
author2_role author
dc.contributor.none.fl_str_mv


dc.contributor.author.fl_str_mv Duarte, Maria de Lourdes Reis
Albuquerque, Fernando Carneiro de
dc.subject.none.fl_str_mv
dc.subject.por.fl_str_mv chemical control; systemic fungicide; Nectria haematococca ( Fusarium solani f. sp. piperis); inoculation
controle químico; fungicida sistêmico; Nectria haematococca (Fusarium solani f. sp. piperis); inoculação
topic chemical control; systemic fungicide; Nectria haematococca ( Fusarium solani f. sp. piperis); inoculation
controle químico; fungicida sistêmico; Nectria haematococca (Fusarium solani f. sp. piperis); inoculação
description The systemic activity of benomyl (methyl -1 - (butil - carbamoyl) - 2 - benzimidazole carbamate) was detected in black pepper plants when the product was tested at 2,500 ppm, 5,000 ppm and 10.000 ppm dosages and 2.0, 2.2, 2.4 and 4.9 pH levels. The product prevented the colonization of plant tissues by Nectria haematococca (Fusarium solani f. sp. piperis) when it was applied before inoculation. There was a trend for a more intense absorption of nonacidified solution when compared to the acidified solution. 
publishDate 2014
dc.date.none.fl_str_mv 2014-04-17
dc.type.none.fl_str_mv
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/13766
url https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/13766
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/13766/7810
dc.rights.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Pesquisa Agropecuaria Brasileira
Pesquisa Agropecuária Brasileira
publisher.none.fl_str_mv Pesquisa Agropecuaria Brasileira
Pesquisa Agropecuária Brasileira
dc.source.none.fl_str_mv Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.23, n.1, jan. 1988; 27-32
Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.23, n.1, jan. 1988; 27-32
1678-3921
0100-104x
reponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)
instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)
instacron:EMBRAPA
instname_str Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)
instacron_str EMBRAPA
institution EMBRAPA
reponame_str Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)
collection Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)
repository.name.fl_str_mv Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)
repository.mail.fl_str_mv pab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br
_version_ 1793416695334830080