Sistemic activity of benomyl at different pH levels in black pepper
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2014 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
Texto Completo: | https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/13766 |
Resumo: | The systemic activity of benomyl (methyl -1 - (butil - carbamoyl) - 2 - benzimidazole carbamate) was detected in black pepper plants when the product was tested at 2,500 ppm, 5,000 ppm and 10.000 ppm dosages and 2.0, 2.2, 2.4 and 4.9 pH levels. The product prevented the colonization of plant tissues by Nectria haematococca (Fusarium solani f. sp. piperis) when it was applied before inoculation. There was a trend for a more intense absorption of nonacidified solution when compared to the acidified solution. |
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Sistemic activity of benomyl at different pH levels in black pepperAtividade sistêmica de benomyl em diferentes níveis de pH em pimenta-do-reinochemical control; systemic fungicide; Nectria haematococca ( Fusarium solani f. sp. piperis); inoculationcontrole químico; fungicida sistêmico; Nectria haematococca (Fusarium solani f. sp. piperis); inoculaçãoThe systemic activity of benomyl (methyl -1 - (butil - carbamoyl) - 2 - benzimidazole carbamate) was detected in black pepper plants when the product was tested at 2,500 ppm, 5,000 ppm and 10.000 ppm dosages and 2.0, 2.2, 2.4 and 4.9 pH levels. The product prevented the colonization of plant tissues by Nectria haematococca (Fusarium solani f. sp. piperis) when it was applied before inoculation. There was a trend for a more intense absorption of nonacidified solution when compared to the acidified solution. A atividade sistêmica de benomyl (metil - 1 - (butil - carbamoil) - 2- carbamato de benzimidazol) foi detectada em mudas de pimenta-do-reino quando o produto foi testado nas dosagens de 2.500 ppm, 5.000 ppm e 10.000 ppm e nos níveis de pH de 2,0, 2,2, 2,4 e 4,9. O produto preveniu a colonização dos tecidos por Nectria haematococca (Fusarium solani f. sp. piperis) quando aplicado antes da inoculação do patógeno. Houve tendência de maior absorção da solução não acidificada quando comparada à solução acidificada. Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraDuarte, Maria de Lourdes ReisAlbuquerque, Fernando Carneiro de2014-04-17info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/13766Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.23, n.1, jan. 1988; 27-32Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.23, n.1, jan. 1988; 27-321678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/13766/7810info:eu-repo/semantics/openAccess2014-09-05T14:24:28Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/13766Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2014-09-05T14:24:28Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
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