Raising and managing dairy calves in Santa Catarina, Brazil
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 1991 |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
Texto Completo: | https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/3516 |
Resumo: | A survey was carried out to know the methods used by dairy farmers to raise calves in Santa Catarina, Brazil. Fifty-one farmers were visited, and an interview was done each one. It was concluded that there are several methods in use. The animal performance up to 180 days is below the standard due primarily to poor feeding management. The amount of milk used is over 5 kg/d, and the period of milking is too large. Hay is used at low quantities, and ratio, when used, presents problems of quality and quantity. Most of the recommended techniques are not adopted or are incorrectly used. Housing facilities are not adequate especially concerning cleaning. |
id |
EMBRAPA-4_a6b121180c497f91f20f3f6541484c34 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/3516 |
network_acronym_str |
EMBRAPA-4 |
network_name_str |
Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
repository_id_str |
|
spelling |
Raising and managing dairy calves in Santa Catarina, BrazilCriação e manejo de terneiros do rebanho leiteiro de Santa Catarinacalves; body weight; age; feeding; managementbezerros; peso vivo; idade; aleitamento; alimentaçãoA survey was carried out to know the methods used by dairy farmers to raise calves in Santa Catarina, Brazil. Fifty-one farmers were visited, and an interview was done each one. It was concluded that there are several methods in use. The animal performance up to 180 days is below the standard due primarily to poor feeding management. The amount of milk used is over 5 kg/d, and the period of milking is too large. Hay is used at low quantities, and ratio, when used, presents problems of quality and quantity. Most of the recommended techniques are not adopted or are incorrectly used. Housing facilities are not adequate especially concerning cleaning.Efetuou-se um levantamento com o objetivo de conhecer os métodos empregados pelos produtores de leite do estado de Santa Catarina para criação de terneiros. Para tanto, foram visitados aleatoriamente 51 produtores de leite. Concluiu-se que entre os produtores existe uma grande diversidade no modo de criação dos terneiros. O peso dos animais aos 180 dias de idade encontra-se abaixo do recomendado. A quantidade de leite empregada é de 5 l/dia, e o período de aleitamento, muito longo. O feno é pouco utilizado, e a ração, quando oferecida, apresenta restrições de quantidade e qualidade. Muitas práticas recomendadas não são aplicadas, e quando o são, é de modo incorreto. Os locais onde são alojados os animais não apresentam a limpeza desejada.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraCarlos, Francisco Deschamps1991-10-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/3516Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.26, n.10, out. 1991; 1709-1716Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.26, n.10, out. 1991; 1709-17161678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/3516/849info:eu-repo/semantics/openAccess2010-02-23T14:57:18Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/3516Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2010-02-23T14:57:18Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Raising and managing dairy calves in Santa Catarina, Brazil Criação e manejo de terneiros do rebanho leiteiro de Santa Catarina |
title |
Raising and managing dairy calves in Santa Catarina, Brazil |
spellingShingle |
Raising and managing dairy calves in Santa Catarina, Brazil Carlos, Francisco Deschamps calves; body weight; age; feeding; management bezerros; peso vivo; idade; aleitamento; alimentação |
title_short |
Raising and managing dairy calves in Santa Catarina, Brazil |
title_full |
Raising and managing dairy calves in Santa Catarina, Brazil |
title_fullStr |
Raising and managing dairy calves in Santa Catarina, Brazil |
title_full_unstemmed |
Raising and managing dairy calves in Santa Catarina, Brazil |
title_sort |
Raising and managing dairy calves in Santa Catarina, Brazil |
author |
Carlos, Francisco Deschamps |
author_facet |
Carlos, Francisco Deschamps |
author_role |
author |
dc.contributor.none.fl_str_mv |
|
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Carlos, Francisco Deschamps |
dc.subject.por.fl_str_mv |
calves; body weight; age; feeding; management bezerros; peso vivo; idade; aleitamento; alimentação |
topic |
calves; body weight; age; feeding; management bezerros; peso vivo; idade; aleitamento; alimentação |
description |
A survey was carried out to know the methods used by dairy farmers to raise calves in Santa Catarina, Brazil. Fifty-one farmers were visited, and an interview was done each one. It was concluded that there are several methods in use. The animal performance up to 180 days is below the standard due primarily to poor feeding management. The amount of milk used is over 5 kg/d, and the period of milking is too large. Hay is used at low quantities, and ratio, when used, presents problems of quality and quantity. Most of the recommended techniques are not adopted or are incorrectly used. Housing facilities are not adequate especially concerning cleaning. |
publishDate |
1991 |
dc.date.none.fl_str_mv |
1991-10-01 |
dc.type.none.fl_str_mv |
|
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/3516 |
url |
https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/3516 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/3516/849 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Pesquisa Agropecuaria Brasileira Pesquisa Agropecuária Brasileira |
publisher.none.fl_str_mv |
Pesquisa Agropecuaria Brasileira Pesquisa Agropecuária Brasileira |
dc.source.none.fl_str_mv |
Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.26, n.10, out. 1991; 1709-1716 Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.26, n.10, out. 1991; 1709-1716 1678-3921 0100-104x reponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) instacron:EMBRAPA |
instname_str |
Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) |
instacron_str |
EMBRAPA |
institution |
EMBRAPA |
reponame_str |
Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
collection |
Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
repository.name.fl_str_mv |
Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) |
repository.mail.fl_str_mv |
pab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br |
_version_ |
1793416677720850432 |