Quality of mango fruit from the experimental station of Itaguaí Rio de Janeiro state
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2014 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
Texto Completo: | https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/16527 |
Resumo: | Fourteen mango (Mangífera indica L.) cultivars from the collection of the Experimental Station of Itaguaí, in Rio de Janeiro State were evaluated for fruit quality. All cultivars showed a pulp yield above 50%. 'São Quirino', 'Manteiga'. 'Carlota' and 'Santa Alexandrina' cultivars presented a pulp yield of 64,8%, 64,0%, 63,6%. 63,2%, respectively. 'Carlota', 'Gôa Alfonso', and 'São Quirino', presented the largest total soluble solids and acidity ratio with, 1:140,7; 1:126,8, and 1:103,0, respectively. The 'Marina' cultivar presented the highest value for fruit acidity, with 0,429%. |
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Quality of mango fruit from the experimental station of Itaguaí Rio de Janeiro stateQualidade da manga na estação experimental de Itaguaítropical fruit; cultivarsfruta tropical; cultivaresFourteen mango (Mangífera indica L.) cultivars from the collection of the Experimental Station of Itaguaí, in Rio de Janeiro State were evaluated for fruit quality. All cultivars showed a pulp yield above 50%. 'São Quirino', 'Manteiga'. 'Carlota' and 'Santa Alexandrina' cultivars presented a pulp yield of 64,8%, 64,0%, 63,6%. 63,2%, respectively. 'Carlota', 'Gôa Alfonso', and 'São Quirino', presented the largest total soluble solids and acidity ratio with, 1:140,7; 1:126,8, and 1:103,0, respectively. The 'Marina' cultivar presented the highest value for fruit acidity, with 0,429%.Avaliaram-se as características físicas e químicas de quatorze cultivares de manga (Mangifera indica L.). As cultivares estudadas apresentaram rendimento de polpa superior a 50%, destacando-se as cvs. 'São Quirino', 'Manteiga', 'Carlota' e 'Santa Alexandrina', com, respectivamente, 64,8%, 64,0%, 63,6%, 63,2% de polpa. Com relação à acidez total no fruto, as cvs. 'Carlota', 'São Quirino', 'Gôa Alfonso' se apresentaram com a menor acidez, com, respectivamente, 0,14%, 0,16% e 0,17%. A cv.'Marina' mostrou a maior acidez com 0,42%. No estudo da relação sólidos solúveis totais e acidez total, obtiveram-se, as maiores relações para as cvs. 'Carlota' com 1:140,7, 'Gôa Alfonso', com 1:126,8 e 'São Quirino', com 1:103,0.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraVasconcellos, Hélio de OliveiraGava, João Paulo2014-04-15info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/16527Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.15, n.2, fev. 1980; 217-221Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.15, n.2, fev. 1980; 217-2211678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/16527/10800info:eu-repo/semantics/openAccess2014-04-15T19:32:16Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/16527Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2014-04-15T19:32:16Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
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