Estimate op chilling hours below 7°C in Espirito Santo State, Brazil
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2014 |
Outros Autores: | , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
Texto Completo: | https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/16394 |
Resumo: | Linear, quadratic and exponencial regression models were compared to estimate the number of hours with temperature equal or below 7°C. The studied equations were functions of the average and minimum monthly temperatures. The quadratic regression equation was found to be the most adequate. Based on common data as the minimum and average temperature, the number of chilling hours could be estimated in a given area of the State of Espirito Santo without actual data. |
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Estimate op chilling hours below 7°C in Espirito Santo State, BrazilEstimativa de horas de frio abaixo de 7°C no Estado do Espírito Santoagroclimatology; temperature regression modals; chilling temperatures; deciduous fruit treestemperatura; modelos de regressão; fruticultura de clima temperadoLinear, quadratic and exponencial regression models were compared to estimate the number of hours with temperature equal or below 7°C. The studied equations were functions of the average and minimum monthly temperatures. The quadratic regression equation was found to be the most adequate. Based on common data as the minimum and average temperature, the number of chilling hours could be estimated in a given area of the State of Espirito Santo without actual data.Foram comparados os modelos de regressão linear, quadrática e exponencial para estimar o número de horas de frio igual ou inferior a 7°C. As equações propostas são funções de temperaturas médias mensais ou médias das mínimas, medidas à sombra. As equações de regresso quadrática ajustaram-se melhor aos dados e permitem obter estimativas mais precisas. A partir de dados comuns, como as normais de temperaturas médias e médias das mínimas, pode-se estimar horas de frio para locais desprovidos desta informação, no Estado do Espirito Santo.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraGuidoni, Antonio LourençoFeitoza, Leandro RobertoQuezada, Fernando SantibánezAzevedo, Jorge Mameri de2014-04-16info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/16394Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.17, n.12, dez. 1982; 1695-1700Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.17, n.12, dez. 1982; 1695-17001678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/16394/10639info:eu-repo/semantics/openAccess2014-04-16T11:50:18Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/16394Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2014-04-16T11:50:18Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
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