BRS Esteio: common bean cultivar with black grain, high yield potential and moderate resistance to anthracnose.

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: PEREIRA, H. S.
Data de Publicação: 2013
Outros Autores: MELO, L. C., FARIA, L. C. de, WENDLAND, A., DEL PELOSO, M. J., COSTA, J. G. C. da, NASCENTE, A. S., CABRERA DIAZ, J. L., CARVALHO, H. W. L. de, ALMEIDA, V. M. de, MELO, C. L. P. de, COSTA, A. F. da, POSSE, S. C. P., MAGALDI, M. C. de S., ABREU, A. de F. B., GUIMARÃES, C. M., OLIVEIRA, J. P. de, MOREIRA, J. A. A., MARTINS, M., SOUZA FILHO, B. F. de
Tipo de documento: Artigo
Idioma: eng
Título da fonte: Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
Texto Completo: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/978825
Resumo: BRS Esteio is a common bean cultivar with black grains of excellent cooking quality, suited for cultivation in 21 Brazilian States. In 77 trials of Value for Cultivation and Use, the cultivar had a normal cycle (90 days), an average yield of 2,529 kg ha-1, which is 8.1% higher than that of the control cultivars, a high yield potential (4,702 kg ha-1), upright growth, tolerance to lodging, and moderate resistance to anthracnose.
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PEREIRA, H. S.
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