Functional properties and encapsulation of a proanthocyanidin-rich cinnamon extract (Cinnamomum zeylanicum) by complex coacervation using gelatin and different polysaccharides.

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: SOUZA, V. B.
Data de Publicação: 2018
Outros Autores: THOMAZINI, M., BARRIENTOS, M. A. E., NALIN, C. M., FURTADO, R. F., GENOVESE, M. I., TRINDADE, C. S. F.
Tipo de documento: Artigo
Idioma: eng
Título da fonte: Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
Texto Completo: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1093144
id EMBR_e411e2332fb4fbc5cc93d77a4cae1339
oai_identifier_str oai:www.alice.cnptia.embrapa.br:doc/1093144
network_acronym_str EMBR
network_name_str Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
repository_id_str 2154
spelling Functional properties and encapsulation of a proanthocyanidin-rich cinnamon extract (Cinnamomum zeylanicum) by complex coacervation using gelatin and different polysaccharides.MicroparticlesAntioxidant capacityAntidiabetes activityProanthocyanidinsProteinsCarbohydratesVolnei Brito de Souza, Universidade Federal do Oeste da Bahia; Marcelo Thomazini, Universidade de Sao Paulo (USP), Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos (FZEA); Mariana A. Echalar Barrientos, Universidade de Sao Paulo (USP), Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos (FZEA); Camila Marina Nalin, Universidade de Sao Paulo (USP), Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos (FZEA); ROSELAYNE FERRO FURTADO, CNPAT; Maria Ines Genovese, Universidade de Sao Paulo (USP), Faculdade de Ciências Farmacêuticas (FCF), Departamento de Alimentos e Nutriçao Experimental; Carmen Sílvia Favaro Trindade, Universidade de Sao Paulo (USP), Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos (FZEA).SOUZA, V. B.THOMAZINI, M.BARRIENTOS, M. A. E.NALIN, C. M.FURTADO, R. F.GENOVESE, M. I.TRINDADE, C. S. F.2018-07-11T00:37:34Z2018-07-11T00:37:34Z2018-07-1020182019-01-29T11:11:11Zinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/articleFood Hydrocolloids, v. 77, p. 297-306, 2018.http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1093144enginfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPA2018-07-11T00:37:42Zoai:www.alice.cnptia.embrapa.br:doc/1093144Repositório InstitucionalPUBhttps://www.alice.cnptia.embrapa.br/oai/requestopendoar:21542018-07-11T00:37:42falseRepositório InstitucionalPUBhttps://www.alice.cnptia.embrapa.br/oai/requestcg-riaa@embrapa.bropendoar:21542018-07-11T00:37:42Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false
dc.title.none.fl_str_mv Functional properties and encapsulation of a proanthocyanidin-rich cinnamon extract (Cinnamomum zeylanicum) by complex coacervation using gelatin and different polysaccharides.
title Functional properties and encapsulation of a proanthocyanidin-rich cinnamon extract (Cinnamomum zeylanicum) by complex coacervation using gelatin and different polysaccharides.
spellingShingle Functional properties and encapsulation of a proanthocyanidin-rich cinnamon extract (Cinnamomum zeylanicum) by complex coacervation using gelatin and different polysaccharides.
SOUZA, V. B.
Microparticles
Antioxidant capacity
Antidiabetes activity
Proanthocyanidins
Proteins
Carbohydrates
title_short Functional properties and encapsulation of a proanthocyanidin-rich cinnamon extract (Cinnamomum zeylanicum) by complex coacervation using gelatin and different polysaccharides.
title_full Functional properties and encapsulation of a proanthocyanidin-rich cinnamon extract (Cinnamomum zeylanicum) by complex coacervation using gelatin and different polysaccharides.
title_fullStr Functional properties and encapsulation of a proanthocyanidin-rich cinnamon extract (Cinnamomum zeylanicum) by complex coacervation using gelatin and different polysaccharides.
title_full_unstemmed Functional properties and encapsulation of a proanthocyanidin-rich cinnamon extract (Cinnamomum zeylanicum) by complex coacervation using gelatin and different polysaccharides.
title_sort Functional properties and encapsulation of a proanthocyanidin-rich cinnamon extract (Cinnamomum zeylanicum) by complex coacervation using gelatin and different polysaccharides.
author SOUZA, V. B.
author_facet SOUZA, V. B.
THOMAZINI, M.
BARRIENTOS, M. A. E.
NALIN, C. M.
FURTADO, R. F.
GENOVESE, M. I.
TRINDADE, C. S. F.
author_role author
author2 THOMAZINI, M.
BARRIENTOS, M. A. E.
NALIN, C. M.
FURTADO, R. F.
GENOVESE, M. I.
TRINDADE, C. S. F.
author2_role author
author
author
author
author
author
dc.contributor.none.fl_str_mv Volnei Brito de Souza, Universidade Federal do Oeste da Bahia; Marcelo Thomazini, Universidade de Sao Paulo (USP), Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos (FZEA); Mariana A. Echalar Barrientos, Universidade de Sao Paulo (USP), Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos (FZEA); Camila Marina Nalin, Universidade de Sao Paulo (USP), Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos (FZEA); ROSELAYNE FERRO FURTADO, CNPAT; Maria Ines Genovese, Universidade de Sao Paulo (USP), Faculdade de Ciências Farmacêuticas (FCF), Departamento de Alimentos e Nutriçao Experimental; Carmen Sílvia Favaro Trindade, Universidade de Sao Paulo (USP), Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos (FZEA).
dc.contributor.author.fl_str_mv SOUZA, V. B.
THOMAZINI, M.
BARRIENTOS, M. A. E.
NALIN, C. M.
FURTADO, R. F.
GENOVESE, M. I.
TRINDADE, C. S. F.
dc.subject.por.fl_str_mv Microparticles
Antioxidant capacity
Antidiabetes activity
Proanthocyanidins
Proteins
Carbohydrates
topic Microparticles
Antioxidant capacity
Antidiabetes activity
Proanthocyanidins
Proteins
Carbohydrates
publishDate 2018
dc.date.none.fl_str_mv 2018-07-11T00:37:34Z
2018-07-11T00:37:34Z
2018-07-10
2018
2019-01-29T11:11:11Z
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
info:eu-repo/semantics/article
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv Food Hydrocolloids, v. 77, p. 297-306, 2018.
http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1093144
identifier_str_mv Food Hydrocolloids, v. 77, p. 297-306, 2018.
url http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1093144
dc.language.iso.fl_str_mv eng
language eng
dc.rights.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.source.none.fl_str_mv reponame:Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)
instacron:EMBRAPA
instname_str Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)
instacron_str EMBRAPA
institution EMBRAPA
reponame_str Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
collection Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
repository.name.fl_str_mv Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)
repository.mail.fl_str_mv cg-riaa@embrapa.br
_version_ 1794503458151202816