SCS 154 (Fortuna): a new open-pollination maize cultivar for family farming
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2021 |
Outros Autores: | , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Agropecuária Catarinense (Online) |
Texto Completo: | https://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/937 |
Resumo: | Corn is an important basic crop for the small family farmers in Santa Catarina, economically andsocially. The use of open-pollination corn cultivars is a viable alternative for family farmers because the low cost of seeds and possibility of self production of seeds. The open-pollination cultivar SCS 154 (Fortuna), developed by Epagri/Cepaf, has a yield potential superior to 6,000kg/ha and adaptation to the edaphoclimatic conditions of theSanta Catarina State. |
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SCS 154 (Fortuna): a new open-pollination maize cultivar for family farmingSCS 154 (Fortuna): nova cultivar de milho de polinização aberta para agricultura familiarZea maysmelhoramento genéticoSanta Catarina.Zea maysPlant breedingCorn is an important basic crop for the small family farmers in Santa Catarina, economically andsocially. The use of open-pollination corn cultivars is a viable alternative for family farmers because the low cost of seeds and possibility of self production of seeds. The open-pollination cultivar SCS 154 (Fortuna), developed by Epagri/Cepaf, has a yield potential superior to 6,000kg/ha and adaptation to the edaphoclimatic conditions of theSanta Catarina State. O milho é cultura fundamental para as pequenas propriedades de economia familiar em Santa Catarina, tanto sob o aspecto econômico quanto social. A utilização de cultivares de milho de polinização aberta constitui uma alternativa viável para cultivo pelos agricultores familiares por apresentar baixo custo da semente e possibilidade de produção própria desta. A cultivar de polinização aberta SCS 154 (Fortuna), desenvolvida pela Epagri/Centro de Pesquisa para Agricultura Familiar – Cepaf –, possui potencial produtivo superior a 6.000kg/ha e adaptação às condições edafoclimáticas do Estado. Estas características mostram que esta nova cultivar é uma boa alternativa na busca da inserção da pequena produção no contexto da agricultura sustentável. Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina - Epagri2021-05-27info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/937Agropecuária Catarinense Journal; Vol. 19 No. 2 (2006); 85-88Agropecuária Catarinense; v. 19 n. 2 (2006); 85-882525-60760103-0779reponame:Agropecuária Catarinense (Online)instname:Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)instacron:EPAGRIporhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/937/835Copyright (c) 2006 Agropecuaria catarinensehttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessDávalos, Estanislao DíazElias, Haroldo Tavares Dal Piva, Celso Antônio Vogt, Gilcimar Adriano 2021-05-27T12:41:47Zoai:ojs.publicacoes.epagri.sc.gov.br:article/937Revistahttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/RAC/indexPUBhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/index.php/RAC/oaieditoriarac@epagri.sc.gov.br || lamperuch@epagri.sc.gov.br2525-60760103-0779opendoar:2021-05-27T12:41:47Agropecuária Catarinense (Online) - Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)false |
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