Agroclimatic parameters for olive cultivation
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Data de Publicação: | 2022 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Agropecuária Catarinense (Online) |
Texto Completo: | https://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/1205 |
Resumo: | The interest in the culture of the olive tree, a plant native to the Mediterranean basin, is beginning to spread to regions that are climatically different from its place of origin. For the analysis of the potential of cultivation in a new region, the knowledge of the agroclimatic indexes of this culture is the first step to study the real possibility of success of this enterprise.In this literature review, current knowledge about the basic needs of the olive tree was studied to achieve commercially sustainable development and production. The chilling requirement, the temperature at flowering, the water requirement were analyzed and discussed. |
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Agroclimatic parameters for olive cultivationParâmetros agroclimáticos para o cultivo da oliveiraagroclimatic indiceschiling requesttemperature at floweringOlea europaea L.Water requirementOlea europaea Lindicadores agroclimáticosrequerimento em friotemperatura na floraçãonecessidade hídricaThe interest in the culture of the olive tree, a plant native to the Mediterranean basin, is beginning to spread to regions that are climatically different from its place of origin. For the analysis of the potential of cultivation in a new region, the knowledge of the agroclimatic indexes of this culture is the first step to study the real possibility of success of this enterprise.In this literature review, current knowledge about the basic needs of the olive tree was studied to achieve commercially sustainable development and production. The chilling requirement, the temperature at flowering, the water requirement were analyzed and discussed. O interesse pela cultura da oliveira, planta originária da bacia do Mediterrâneo, se disseminou por regiõesclimaticamente diferentes do seu local de origem. Para a análise do potencial de cultivo desta espécie em uma nova região, como é o caso de Santa Catarina, o conhecimento dos parâmetros agroclimáticos desta cultura é o primeiro passo para se estudar a real possibilidade de sucesso deste empreendimento. Nesta revisão bibliográfica, buscou-se o conhecimento atual sobre as necessidades básicas da oliveira para se obter um desenvolvimento e produção comercialmente aceitáveis. O requerimento em frio, a temperatura na floração e a necessidade hídrica foram analisadas e discutidas.Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina - Epagri2022-12-26info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/120510.52945/rac.v35i3.1205Agropecuária Catarinense Journal; Vol. 35 No. 3 (2022); 103-107Agropecuária Catarinense; v. 35 n. 3 (2022); 103-1072525-60760103-0779reponame:Agropecuária Catarinense (Online)instname:Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)instacron:EPAGRIporhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/1205/1450Copyright (c) 2022 Gabriel Berenhauser Leite, Cristina Pandolfohttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessLeite, Gabriel BerenhauserPandolfo, Cristina 2022-12-26T14:31:16Zoai:ojs.publicacoes.epagri.sc.gov.br:article/1205Revistahttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/RAC/indexPUBhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/index.php/RAC/oaieditoriarac@epagri.sc.gov.br || lamperuch@epagri.sc.gov.br2525-60760103-0779opendoar:2022-12-26T14:31:16Agropecuária Catarinense (Online) - Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)false |
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