Food sampling for bromatological analysis

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Rech, Ângela Fonseca
Data de Publicação: 2018
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Agropecuária Catarinense (Online)
Texto Completo: https://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/47
Resumo: Abstract - Knowledge of the nutritional quality of food is essential for adequate feeding of the herd. The contents of the main nutrients found in foods can be checked in tables or, more reliably, through laboratory analysis, called bromatological analysis. The sample sent to the laboratory should be representative of the food (batch, picket, silo, bags, etc.). For the results of the analysis to represent well the material that will be supplied to the animals, the samples should be collected following some criteria, discussed in this informative. Incorrect sampling leads to erroneous results and consequently improper diet balance.
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spelling Food sampling for bromatological analysisAmostragem de alimentos para análise bromatológicaavaliação de qualidadevalor nutritivonutrição animalAbstract - Knowledge of the nutritional quality of food is essential for adequate feeding of the herd. The contents of the main nutrients found in foods can be checked in tables or, more reliably, through laboratory analysis, called bromatological analysis. The sample sent to the laboratory should be representative of the food (batch, picket, silo, bags, etc.). For the results of the analysis to represent well the material that will be supplied to the animals, the samples should be collected following some criteria, discussed in this informative. Incorrect sampling leads to erroneous results and consequently improper diet balance.Resumo- O conhecimento da qualidade nutricional dos alimentos é essencial para a alimentação adequada do rebanho. Os teores dos principais nutrientes encontrados nos alimentos podem ser verificados em tabelas ou, de forma mais confiável, através de análise laboratorial, denominada análise bromatológica. A amostra enviada ao laboratório deve ser representativa do todo (lote, piquete, silo, sacos, etc.). Para que os resultados da análise representem bem o material que será fornecido aos animais, as amostras devem ser coletadas seguindo alguns critérios abordados neste informativo. A amostragem incorreta leva a resultados errôneos e, consequentemente, a um balanceamento inadequado da dieta.  Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina - Epagri2018-03-02info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionORIENTAÇÕES TÉCNICASapplication/pdfhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/47Agropecuária Catarinense Journal; Vol. 31 No. 1 (2018); 33-36Agropecuária Catarinense; v. 31 n. 1 (2018); 33-362525-60760103-0779reponame:Agropecuária Catarinense (Online)instname:Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)instacron:EPAGRIporhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/47/207Copyright (c) 2018 Revista Agropecuária Catarinensehttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessRech, Ângela Fonseca2018-06-07T16:19:40Zoai:ojs.publicacoes.epagri.sc.gov.br:article/47Revistahttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/RAC/indexPUBhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/index.php/RAC/oaieditoriarac@epagri.sc.gov.br || lamperuch@epagri.sc.gov.br2525-60760103-0779opendoar:2018-06-07T16:19:40Agropecuária Catarinense (Online) - Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)false
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