SCS116 Satoru: the newest rice cultivar for Santa Catarina
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2020 |
Outros Autores: | , , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Agropecuária Catarinense (Online) |
Texto Completo: | https://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/719 |
Resumo: | Epagri’s flooded rice breeding program has as the main objective the development of cultivars with high grain yield, good grain quality, high milling yield and adequate tolerance to abiotic stress. The most recent cultivar released by Epagri is SCS 116 Satoru. This new cultivar has superior agronomic performance to the control Epagri 108, therefore it is recommended for growing in Santa Catarina State, Brazil. It is also considered suitable for the milling processes of white rice and parboiling as well. |
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SCS116 Satoru: the newest rice cultivar for Santa CatarinaSCS116 Satoru: nova cultivar de arroz irrigado da EpagriGenetic breedinggrain qualityyieldMelhoramento genéticovariabilidadeprodutividadeEpagri’s flooded rice breeding program has as the main objective the development of cultivars with high grain yield, good grain quality, high milling yield and adequate tolerance to abiotic stress. The most recent cultivar released by Epagri is SCS 116 Satoru. This new cultivar has superior agronomic performance to the control Epagri 108, therefore it is recommended for growing in Santa Catarina State, Brazil. It is also considered suitable for the milling processes of white rice and parboiling as well. O melhoramento genético de arroz irrigado na Epagri tem por objetivo o constante desenvolvimento de novas cultivares mais produtivas, de melhor qualidade de grãos, com alto rendimento industrial e com tolerâncias aestresses abióticos. A mais recente cultivar de arroz irrigado lançada pela Epagri é a SCS116 Satoru. É uma cultivar de porte moderno, com características agronômicas superiores à testemunha Epagri 108 e, portanto, é recomendada para o cultivo em Santa Catarina e considerada adequada aos processos de beneficiamento para arroz branco e parboilizado. Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina - Epagri2020-04-28info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/719Agropecuária Catarinense Journal; Vol. 23 No. 1 (2010); 81-83Agropecuária Catarinense; v. 23 n. 1 (2010); 81-832525-60760103-0779reponame:Agropecuária Catarinense (Online)instname:Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)instacron:EPAGRIporhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/719/619Copyright (c) 2020 Revista Agropecuária Catarinenseinfo:eu-repo/semantics/openAccessSchiocchet, Moacir AntonioBacha, Richard EliasMarschalek, RubensVieira, JulianaIshiy, TakaziMorel, Dario Alfonso2021-06-23T14:37:38Zoai:ojs.publicacoes.epagri.sc.gov.br:article/719Revistahttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/RAC/indexPUBhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/index.php/RAC/oaieditoriarac@epagri.sc.gov.br || lamperuch@epagri.sc.gov.br2525-60760103-0779opendoar:2021-06-23T14:37:38Agropecuária Catarinense (Online) - Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)false |
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