A manifesto from the sea

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Suplicy, Felipe Matarazzo
Data de Publicação: 2022
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Agropecuária Catarinense (Online)
Texto Completo: https://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/1467
Resumo: The purpose of this text is to awaken the population and society of Greater Florianópolis about how the local economy depends heavily on the sea, and the need to preserve this resource, otherwise we will see, in the near future, the loss of several jobs and income. generated by mariculture, local gastronomy and tourism.
id EPAGRI_a7e0d9c81c608adec7bd58b1e7313e58
oai_identifier_str oai:ojs.publicacoes.epagri.sc.gov.br:article/1467
network_acronym_str EPAGRI
network_name_str Agropecuária Catarinense (Online)
repository_id_str
spelling A manifesto from the seaUm manifesto do maroceanpollutionmariculturegastronomytourismoceanopoluiçãomariculturagastronomiaturismoThe purpose of this text is to awaken the population and society of Greater Florianópolis about how the local economy depends heavily on the sea, and the need to preserve this resource, otherwise we will see, in the near future, the loss of several jobs and income. generated by mariculture, local gastronomy and tourism.Os principais setores econômicos de Florianópolis estão relacionados direta ou indiretamente com o mar. O turismo, a maricultura e a gastronomia local, reconhecida em todo o país, dependem da manutenção de um ambiente marinho sadio.  Este texto apresenta diversas informações e dados que corroboram esta afirmação, e ressalta a necessidade de implementação de uma política assertiva para a reversão dos níveis de poluição marinha, além da conscientização e o envolvimento de toda a sociedade para que juntos possamos cuidar e zelar pela Baía de Florianópolis.Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina - Epagri2022-08-31info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionArtigo de convidadoapplication/pdfhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/1467Agropecuária Catarinense Journal; Vol. 35 No. 2 (2022); 8-10Agropecuária Catarinense; v. 35 n. 2 (2022); 8-102525-60760103-0779reponame:Agropecuária Catarinense (Online)instname:Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)instacron:EPAGRIporhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/1467/1376Copyright (c) 2022 Felipe Matarazzo Suplicyhttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessSuplicy, Felipe Matarazzo2022-09-01T02:31:27Zoai:ojs.publicacoes.epagri.sc.gov.br:article/1467Revistahttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/RAC/indexPUBhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/index.php/RAC/oaieditoriarac@epagri.sc.gov.br || lamperuch@epagri.sc.gov.br2525-60760103-0779opendoar:2022-09-01T02:31:27Agropecuária Catarinense (Online) - Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)false
dc.title.none.fl_str_mv A manifesto from the sea
Um manifesto do mar
title A manifesto from the sea
spellingShingle A manifesto from the sea
Suplicy, Felipe Matarazzo
ocean
pollution
mariculture
gastronomy
tourism
oceano
poluição
maricultura
gastronomia
turismo
title_short A manifesto from the sea
title_full A manifesto from the sea
title_fullStr A manifesto from the sea
title_full_unstemmed A manifesto from the sea
title_sort A manifesto from the sea
author Suplicy, Felipe Matarazzo
author_facet Suplicy, Felipe Matarazzo
author_role author
dc.contributor.author.fl_str_mv Suplicy, Felipe Matarazzo
dc.subject.por.fl_str_mv ocean
pollution
mariculture
gastronomy
tourism
oceano
poluição
maricultura
gastronomia
turismo
topic ocean
pollution
mariculture
gastronomy
tourism
oceano
poluição
maricultura
gastronomia
turismo
description The purpose of this text is to awaken the population and society of Greater Florianópolis about how the local economy depends heavily on the sea, and the need to preserve this resource, otherwise we will see, in the near future, the loss of several jobs and income. generated by mariculture, local gastronomy and tourism.
publishDate 2022
dc.date.none.fl_str_mv 2022-08-31
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Artigo de convidado
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/1467
url https://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/1467
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv https://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/1467/1376
dc.rights.driver.fl_str_mv Copyright (c) 2022 Felipe Matarazzo Suplicy
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv Copyright (c) 2022 Felipe Matarazzo Suplicy
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina - Epagri
publisher.none.fl_str_mv Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina - Epagri
dc.source.none.fl_str_mv Agropecuária Catarinense Journal; Vol. 35 No. 2 (2022); 8-10
Agropecuária Catarinense; v. 35 n. 2 (2022); 8-10
2525-6076
0103-0779
reponame:Agropecuária Catarinense (Online)
instname:Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)
instacron:EPAGRI
instname_str Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)
instacron_str EPAGRI
institution EPAGRI
reponame_str Agropecuária Catarinense (Online)
collection Agropecuária Catarinense (Online)
repository.name.fl_str_mv Agropecuária Catarinense (Online) - Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)
repository.mail.fl_str_mv editoriarac@epagri.sc.gov.br || lamperuch@epagri.sc.gov.br
_version_ 1754917261954514944