Avaliação de cultivares de cenoura na região do alto vale do Itajaí em Santa Catarina
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2018 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Agropecuária Catarinense (Online) |
Texto Completo: | https://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/299 |
Resumo: | Carrot is the fifth vegetable of economic importance in Brazil, and in Santa Catarina state, the region of the High Valey of Itajaí presents favorable conditions for cultivating the crop due to the climate and being close to the large consumer centers. However, it´s important to know the behavior of eigth cultivars in this region. The cultivars Alvorada, Brasília, Brazlândia, Ferracini, Flakee and Suprema presented the best yields and Alvorada, Brazlândia, Ferracini Nantes and the lowest losses within the categories under the cultivation conditions of the High Valey of Itajaí region of Santa Catarina State, Brazil. |
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Avaliação de cultivares de cenoura na região do alto vale do Itajaí em Santa CatarinaDaucus Carota L.genótiposprodutividadeDaucus Carota L.genotypesproductivityCarrot is the fifth vegetable of economic importance in Brazil, and in Santa Catarina state, the region of the High Valey of Itajaí presents favorable conditions for cultivating the crop due to the climate and being close to the large consumer centers. However, it´s important to know the behavior of eigth cultivars in this region. The cultivars Alvorada, Brasília, Brazlândia, Ferracini, Flakee and Suprema presented the best yields and Alvorada, Brazlândia, Ferracini Nantes and the lowest losses within the categories under the cultivation conditions of the High Valey of Itajaí region of Santa Catarina State, Brazil. No Brasil, a cenoura é a quinta hortaliça de importância econômica e em Santa Catarina, a região do Alto Vale do Itajaí apresenta condições propicias ao cultivo da cultura devido ao clima favorávele por estar próximo aos grandes centros consumidores. No entanto, se desconhece o comportamento de cultivares nessa região. Este trabalho teve como objetivo avaliar as características produtivas e classificatórias dos oito principais cultivares comercializadas na região. Os cultivares Alvorada, Brasília, Brazlândia, Ferracini, Flakee e Suprema apresentaram as melhores produtividades e Alvorada, Brazlândia, Ferracinie Nantes as menores perdas dentro das categorias nas condições de cultivo da região do Alto Vale do Itajaí em Santa Catarina.Carrot is the fifth vegetable of economic importance in Brazil, and in Santa Catarina state, the region of the High Valey of Itajaí presents favorable conditions for cultivating the crop due to the climate and being close to thelarge consumer centers. However, it´s important to know the behavior of eigth cultivars in this region. The cultivars Alvorada, Brasília, Brazlândia, Ferracini, Flakee and Suprema presented the best yields and Alvorada, Brazlândia, Ferracini Nantes and the lowest losses within the categories under the cultivation conditions of the High Valey of Itajaíregion of Santa Catarina State, Brazil.Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina - Epagri2018-10-03info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/299Agropecuária Catarinense Journal; Vol. 31 No. 3 (2018); 41-43Agropecuária Catarinense; v. 31 n. 3 (2018); 41-432525-60760103-0779reponame:Agropecuária Catarinense (Online)instname:Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)instacron:EPAGRIporhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/299/269Copyright (c) 2018 Revista Agropecuária Catarinensehttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessTeixeira, Vandréia RicobomMarcuzzo, Leandro Luiz2018-10-24T17:34:03Zoai:ojs.publicacoes.epagri.sc.gov.br:article/299Revistahttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/RAC/indexPUBhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/index.php/RAC/oaieditoriarac@epagri.sc.gov.br || lamperuch@epagri.sc.gov.br2525-60760103-0779opendoar:2018-10-24T17:34:03Agropecuária Catarinense (Online) - Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)false |
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