The milk role in nutrition
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2013 |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes |
Texto Completo: | https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/56 |
Resumo: | Milk is part of human nutrition for thousands of years. However, in the last years this rich food have been lost space for others products. Moreover, several researches and studies have been conduced to better understand the role of this food. Results show more functions that well know source of calcium. Properties like anticarcinogenics, anticariogenic, prevent enamel demineralization, weight management and antidiarrheic have been discovered. More than this, milk and dairy products are good vehicles to introduce other compounds that could enrich more this products making then very important to our diets. |
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The milk role in nutritionO papel do leite na nutriçãoDiet; dairy products; calcium; cancerAlimentação; laticínios; cálcio; câncerMilk is part of human nutrition for thousands of years. However, in the last years this rich food have been lost space for others products. Moreover, several researches and studies have been conduced to better understand the role of this food. Results show more functions that well know source of calcium. Properties like anticarcinogenics, anticariogenic, prevent enamel demineralization, weight management and antidiarrheic have been discovered. More than this, milk and dairy products are good vehicles to introduce other compounds that could enrich more this products making then very important to our diets. O leite faz parte da dieta humana há milhares de anos. Entretanto, nos últimos anos esse alimento tão rico tem perdido espaço para outros alimentos. Paralelamente, várias pesquisas têm sido conduzidas e inúmeros estudos realizados com intuito de entender melhor o papel desse alimento presente na nossa alimentação desde os primeiro momentos de nossas vidas. Os resultados apontam para funções muito mais diversificadas do que as já tradicionalmente reconhecidas, como fonte de cálcio. Entre essas funções surgem propriedades anticarcinogênicas, anticariogênicas, de controle de peso, aumento da massa muscular, prevenção de diarréias, redução de desmineralização dos dentes, entre outras. Além disso, o leite e seus derivados são ótimos veículos para a introdução de outros compostos que podem enriquecer ainda mais esses produtos, tornando-os de grande importância em nossas dietas. ILCTRenhe, Isis R. T.2013-12-20info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/56Journal of Candido Tostes Dairy Institute; v. 63, n. 363 (2008); 36-43Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes; v. 63, n. 363 (2008); 36-432238-64160100-3674reponame:Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostesinstname:Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)instacron:EPAMIGporhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/56/62Direitos autorais 2014 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostesinfo:eu-repo/semantics/openAccess2013-12-20T18:03:01Zoai:oai.rilct.emnuvens.com.br:article/56Revistahttp://www.revistadoilct.com.br/ONGhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/oai||revistadoilct@epamig.br|| revistadoilct@oi.com.br2238-64160100-3674opendoar:2013-12-20T18:03:01Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes - Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)false |
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