PERCEPÇÃO DO RISCO DE INFECÇÃO PELA COVID-19 E SEU RELACIONAMENTO COM A PERCEPÇÃO DE CROWDING, SATISFAÇÃO E INTENÇÃO DE COMPRA DE CONSUMIDORES DE SUPERMERCADO
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Data de Publicação: | 2023 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
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Título da fonte: | Gestão e Desenvolvimento |
Texto Completo: | http://periodicos.feevale.br/seer/index.php/revistagestaoedesenvolvimento/article/view/3121 |
Resumo: | With the emergence of the COVID-19 pandemic, consumer behavior has transformed. Likewise, the supermarket sector has faced new challenges imposed by the spread of the virus. Thus, this article aims to explore and describe how consumers who frequent supermarkets perceive the risk of infection by COVID-19 and how this is related to the perception of human and spatial Crowding, with satisfaction and purchase intention. The research is exploratory, descriptive, and quantitative, containing a non-probabilistic convenience sample. A survey was carried out characterized by the use of an online questionnaire. Conducting this work is mainly justified by the scarcity of research that studied the perception of risk of infection by COVID-19 in the context of consumer behavior in supermarkets. Among the main results, the research shows that, regardless of whether a group of people has high levels of the perceived risk of infection by COVID-19 and a high perception of Crowding, they remain very satisfied and intend to buy from local supermarkets. |
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PERCEPÇÃO DO RISCO DE INFECÇÃO PELA COVID-19 E SEU RELACIONAMENTO COM A PERCEPÇÃO DE CROWDING, SATISFAÇÃO E INTENÇÃO DE COMPRA DE CONSUMIDORES DE SUPERMERCADOWith the emergence of the COVID-19 pandemic, consumer behavior has transformed. Likewise, the supermarket sector has faced new challenges imposed by the spread of the virus. Thus, this article aims to explore and describe how consumers who frequent supermarkets perceive the risk of infection by COVID-19 and how this is related to the perception of human and spatial Crowding, with satisfaction and purchase intention. The research is exploratory, descriptive, and quantitative, containing a non-probabilistic convenience sample. A survey was carried out characterized by the use of an online questionnaire. Conducting this work is mainly justified by the scarcity of research that studied the perception of risk of infection by COVID-19 in the context of consumer behavior in supermarkets. Among the main results, the research shows that, regardless of whether a group of people has high levels of the perceived risk of infection by COVID-19 and a high perception of Crowding, they remain very satisfied and intend to buy from local supermarkets.Com o surgimento da pandemia do COVID-19 o comportamento do consumidor passou por transformações. Da mesma forma, o setor supermercadista passou por novos desafios impostos pela disseminação do vírus. Assim, o objetivo desse artigo é explorar e descrever como os consumidores que frequentam os supermercados percebem o risco de infecção pela COVID-19 e como este se relaciona com a percepção de Crowding humana e espacial, com a satisfação e intenção de compra. A pesquisa é de natureza descritiva e quantitativa contendo uma amostragem não probabilística por conveniência. Foi realizado uma survey caracterizada pela utilização de um questionário online. A condução desse trabalho se justifica, principalmente, pela escassez de pesquisas que estudaram a percepção de risco de infecção pela COVID-19 em um contexto de comportamento do consumidor em supermercado. Dentre os principais resultados, a pesquisa demonstra que, independentemente de um grupo de pessoas terem altos níveis de percepção de risco de infecção pela COVID-19 e de alta percepção de Crowding, elas se mantem altamente satisfeitas e com intenção de compra dos supermercados locais.Universidade Feevale2023-09-05info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttp://periodicos.feevale.br/seer/index.php/revistagestaoedesenvolvimento/article/view/312110.25112/rgd.v20i2.3121Revista Gestão e Desenvolvimento; v. 20 n. 2 (2023): Transformação Digital - Julho / Dezembro; 200-2232446-68751807-5436reponame:Gestão e Desenvolvimentoinstname:Universidade Feevale (Feevale)instacron:Feevaleporhttp://periodicos.feevale.br/seer/index.php/revistagestaoedesenvolvimento/article/view/3121/3228Copyright (c) 2023 Júlio Cezar Martins da Silva , Alessandro Silva de Oliveira, Ana Paula Martins Silvahttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccess Silva, Julio Cezar Martins da Oliveira, Alessandro Silva deSilva, Ana Paula Martins 2023-09-05T19:58:30Zoai:ojs.pkp.sfu.ca:article/3121Revistahttp://periodicos.feevale.br/seer/index.php/revistagestaoedesenvolvimento/indexPUBhttp://periodicos.feevale.br/seer/index.php/revistagestaoedesenvolvimento/oaigestaoedesenvolvimento@feevale.br||mauricio@feevale.br2446-68751807-5436opendoar:2023-09-05T19:58:30Gestão e Desenvolvimento - Universidade Feevale (Feevale)false |
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