Agroecological food in local networks in Quito, Ecuador: Cooperativa Sur Siendo Redes y Sabores

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Piedra, Andrea Carolina Castillo
Data de Publicação: 2020
Tipo de documento: Artigo
Idioma: spa
Título da fonte: Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentavel
Texto Completo: https://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/article/view/7513
Resumo: The study presents the relations of equity between the countryside and the city created by the responsible consumers of Sur Siendo Redes y Sabores cooperative. The cooperative has created market spaces for agroecological products focused on the population of popular social strata that historically lives in a poorly accessible food environment. Through the socio spatial analysis of agro-ecological food in local networks, it was identified that the responsible consumers of this cooperative has created five fairs and a shop. Generating fair trade in the city of Quito with the sale of agroecological products from the rural territories of Pedro Moncayo.
id GVAA-1_7e968ec1d75f5565f062ad4f56372961
oai_identifier_str oai:ojs.gvaa.com.br:article/7513
network_acronym_str GVAA-1
network_name_str Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentavel
repository_id_str
spelling Agroecological food in local networks in Quito, Ecuador: Cooperativa Sur Siendo Redes y SaboresCircuitos cortos de comercialización de alimentos agroecológicos en Quito, Ecuador: Cooperativa Sur Siendo Redes y SaboresRedes locais de comercialização de alimentos agroecologicos em Quito, Equador: Cooperativa Sur Siendo Redes y SaboresAgroecologyFair tradeCountrysideCity.AgroecologíaComercio justoCampoCiudadAgroecologiaComércio justoCidadeCampoThe study presents the relations of equity between the countryside and the city created by the responsible consumers of Sur Siendo Redes y Sabores cooperative. The cooperative has created market spaces for agroecological products focused on the population of popular social strata that historically lives in a poorly accessible food environment. Through the socio spatial analysis of agro-ecological food in local networks, it was identified that the responsible consumers of this cooperative has created five fairs and a shop. Generating fair trade in the city of Quito with the sale of agroecological products from the rural territories of Pedro Moncayo.El estudio presenta las relaciones de equidad entre el campo y la ciudad que han creado los consumidores responsables de la cooperativa Sur Siendo Redes y Sabores. La cooperativa ha generado espacios de mercado a productos agroecológicos para una población de estratos sociales populares que históricamente vive en un ambiente alimentario poco accesible. Mediante el análisis socio espacial de los circuitos cortos de comercialización de alimentos agroecológicos se identificó que los consumidores responsables de esta cooperativa crearon cinco ferias y una biotienda. Generando comercio justo en la ciudad de Quito con la venta de productos agroecológicos de los territorios rurales de Pedro Moncayo.O estudo apresenta as relações de eqüidade entre o campo e a cidade criadas pelos consumidores responsáveis da cooperativa Sur Siendo Redes e Sabores. A cooperativa criou espaços de mercado para produtos agroecológicos para uma população de estratos sociais populares que historicamente vive em um ambiente alimentar inacessível. Através da análise socioespacial dos circuitos próximos de comercialização de alimentos agroecológicos, identificou-se que os consumidores responsáveis por essa cooperativa criaram cinco feiras e uma loja. Geração de comércio justo na cidade de Quito com a venda de produtos agroecológicos dos territórios rurais de Pedro Moncayo.Editora Verde2020-07-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiontext/htmlapplication/pdfhttps://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/article/view/751310.18378/rvads.v15i3.7513Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável; Vol. 15 No. 3 (2020); 284 - 291Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável; Vol. 15 Núm. 3 (2020); 284 - 291Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável; v. 15 n. 3 (2020); 284 - 2911981-8203reponame:Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentavelinstname:Grupo Verde de Agroecologia e Abelhas (GVAA)instacron:GVAAspahttps://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/article/view/7513/7852https://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/article/view/7513/7907Copyright (c) 2020 Andrea Carolina Castillo Piedrainfo:eu-repo/semantics/openAccessPiedra, Andrea Carolina Castillo2021-06-12T14:08:55Zoai:ojs.gvaa.com.br:article/7513Revistahttps://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/PUBhttps://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/oairvadsgvaa@gmail.com || patriciomaracaja@gmail.com || revistaverde1@gmail.com || suporte@antsoft.com.br1981-82031981-8203opendoar:2024-03-06T12:59:38.742587Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentavel - Grupo Verde de Agroecologia e Abelhas (GVAA)false
dc.title.none.fl_str_mv Agroecological food in local networks in Quito, Ecuador: Cooperativa Sur Siendo Redes y Sabores
Circuitos cortos de comercialización de alimentos agroecológicos en Quito, Ecuador: Cooperativa Sur Siendo Redes y Sabores
Redes locais de comercialização de alimentos agroecologicos em Quito, Equador: Cooperativa Sur Siendo Redes y Sabores
title Agroecological food in local networks in Quito, Ecuador: Cooperativa Sur Siendo Redes y Sabores
spellingShingle Agroecological food in local networks in Quito, Ecuador: Cooperativa Sur Siendo Redes y Sabores
Piedra, Andrea Carolina Castillo
Agroecology
Fair trade
Countryside
City.
Agroecología
Comercio justo
Campo
Ciudad
Agroecologia
Comércio justo
Cidade
Campo
title_short Agroecological food in local networks in Quito, Ecuador: Cooperativa Sur Siendo Redes y Sabores
title_full Agroecological food in local networks in Quito, Ecuador: Cooperativa Sur Siendo Redes y Sabores
title_fullStr Agroecological food in local networks in Quito, Ecuador: Cooperativa Sur Siendo Redes y Sabores
title_full_unstemmed Agroecological food in local networks in Quito, Ecuador: Cooperativa Sur Siendo Redes y Sabores
title_sort Agroecological food in local networks in Quito, Ecuador: Cooperativa Sur Siendo Redes y Sabores
author Piedra, Andrea Carolina Castillo
author_facet Piedra, Andrea Carolina Castillo
author_role author
dc.contributor.author.fl_str_mv Piedra, Andrea Carolina Castillo
dc.subject.por.fl_str_mv Agroecology
Fair trade
Countryside
City.
Agroecología
Comercio justo
Campo
Ciudad
Agroecologia
Comércio justo
Cidade
Campo
topic Agroecology
Fair trade
Countryside
City.
Agroecología
Comercio justo
Campo
Ciudad
Agroecologia
Comércio justo
Cidade
Campo
description The study presents the relations of equity between the countryside and the city created by the responsible consumers of Sur Siendo Redes y Sabores cooperative. The cooperative has created market spaces for agroecological products focused on the population of popular social strata that historically lives in a poorly accessible food environment. Through the socio spatial analysis of agro-ecological food in local networks, it was identified that the responsible consumers of this cooperative has created five fairs and a shop. Generating fair trade in the city of Quito with the sale of agroecological products from the rural territories of Pedro Moncayo.
publishDate 2020
dc.date.none.fl_str_mv 2020-07-01
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/article/view/7513
10.18378/rvads.v15i3.7513
url https://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/article/view/7513
identifier_str_mv 10.18378/rvads.v15i3.7513
dc.language.iso.fl_str_mv spa
language spa
dc.relation.none.fl_str_mv https://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/article/view/7513/7852
https://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/article/view/7513/7907
dc.rights.driver.fl_str_mv Copyright (c) 2020 Andrea Carolina Castillo Piedra
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv Copyright (c) 2020 Andrea Carolina Castillo Piedra
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv text/html
application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Editora Verde
publisher.none.fl_str_mv Editora Verde
dc.source.none.fl_str_mv Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável; Vol. 15 No. 3 (2020); 284 - 291
Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável; Vol. 15 Núm. 3 (2020); 284 - 291
Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável; v. 15 n. 3 (2020); 284 - 291
1981-8203
reponame:Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentavel
instname:Grupo Verde de Agroecologia e Abelhas (GVAA)
instacron:GVAA
instname_str Grupo Verde de Agroecologia e Abelhas (GVAA)
instacron_str GVAA
institution GVAA
reponame_str Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentavel
collection Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentavel
repository.name.fl_str_mv Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentavel - Grupo Verde de Agroecologia e Abelhas (GVAA)
repository.mail.fl_str_mv rvadsgvaa@gmail.com || patriciomaracaja@gmail.com || revistaverde1@gmail.com || suporte@antsoft.com.br
_version_ 1798948092301541376