THE ROLE OF A DIETITIAN IN A TRAINING ANO DEVELOPMENT CENTER OF A HOSPITAL
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 1993 |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista de Nutrição |
Texto Completo: | https://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9968 |
Resumo: | This paper refers to the experience of a dietitian in the Training and Oevelopment Center (CCO) at the Moinhos de Vento Hospital. The dietitian elaborates and develops training programs in the dietetic area as well as in other areas of the hospital, making it possible to improve the patient's total assistance. This paper also points out the basis and the conception of eco structure, and shows the role of a dietitian in this context. lt reinforces the existence of a multiprofessional team working exclusively in training people. lt focuses on the profile of the dietitian of CCO at the Moinhos de Vento Hospital, emphasizing his abilities and activities developed in this area. lt is taken into consideration the dietitian's experience and specialization, but always bear ing in mind the problems that affect human beings. The consciousness of social problems and the daily experience acquired withwórk make it possible to anàlysethe man, society and organization context. |
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THE ROLE OF A DIETITIAN IN A TRAINING ANO DEVELOPMENT CENTER OF A HOSPITALO PAPEL DO NUTRICIONISTA EM UM CENTRO DE CAPACITAÇÃO E DESENVOLVIMENTO EM UMA INSTITUIÇÃO HOSPITALARinservice trainingnutritionnutrition istpatient care teamtreinamento em serviçonutriçãonutricionistaequipe de assistência ao pacienteThis paper refers to the experience of a dietitian in the Training and Oevelopment Center (CCO) at the Moinhos de Vento Hospital. The dietitian elaborates and develops training programs in the dietetic area as well as in other areas of the hospital, making it possible to improve the patient's total assistance. This paper also points out the basis and the conception of eco structure, and shows the role of a dietitian in this context. lt reinforces the existence of a multiprofessional team working exclusively in training people. lt focuses on the profile of the dietitian of CCO at the Moinhos de Vento Hospital, emphasizing his abilities and activities developed in this area. lt is taken into consideration the dietitian's experience and specialization, but always bear ing in mind the problems that affect human beings. The consciousness of social problems and the daily experience acquired withwórk make it possible to anàlysethe man, society and organization context.Estetrabalho refere-se à experiência donutricionista noCentro deCapacitação eDesenvolvimento(CCD) do Hospital Moinhos de Vento (HMV) na elaboração e desenvolvimento de programas de treinamento tanto na área de Nutrição como em outras áreas da Instituição e que trouxe como resultado uma melhoria da qualidade da assistência integral ao paciente. Relata também a fundamentação e a concepção da estrutura do CCD e mostra onde está inserido o profissional nutricionista nesse contexto. Reforça aspectos da existência de uma equipe multiprofissional dedicando-se integralmente à atividade de treinamento. Focaliza o perfil do nutricionista do CCD do HMV, destacando as suas habilidades e atividades desenvolvidas nessa área, e os aspectos de sua formação, que deve ser sustentada por uma sólida visão geral dos problemas humanos e que, enriquecida com a prática diária dotrabalho, o transforme em um analista do conjunto homem/sociedade/organização.Núcleo de Editoração – PUC-Campinas1993-12-25info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9968Brazilian Journal of Nutrition; Vol. 6 No. 2 (1993): Revista de NutriçãoRevista de Nutrição; Vol. 6 Núm. 2 (1993): Revista de NutriçãoRevista de Nutrição; v. 6 n. 2 (1993): Revista de Nutrição1678-9865reponame:Revista de Nutriçãoinstname:Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)instacron:PUC_CAMPporhttps://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9968/7298Copyright (c) 2023 Angela Cristina LASCHhttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccess LASCH, Angela Cristina2024-04-04T16:48:36Zoai:ojs.periodicos.puc-campinas.edu.br:article/9968Revistahttp://www.scielo.br/rnPRIhttps://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/oai||sbi.submissionrn@puc-campinas.edu.br1678-98651415-5273opendoar:2024-04-04T16:48:36Revista de Nutrição - Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)false |
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