Application of Dietary Reference Intakes for assessment of individuals
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2023 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista de Nutrição |
Texto Completo: | https://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9182 |
Resumo: | The nutritional status assessment is one of the fundamental clinical approaches in making a decision about nutritional diagnosis and dietetic behavior, in order to prescribe an adequate diet therapy. The evaluation of nutrient intakes is a component of the nutritional assessment and it is made from estimates of nutrient physiological needs and goals for good nutrition, known as reference values. A new group of reference values is recently available for health professionals: the Dietary Reference Intakes, which represent an important progress in the field of dietary assessment interpretation. This paper discusses the proposed methods for the individual nutrient intake assessment, using the Dietary Reference Intakes. |
id |
PUC_CAMP-2_b80e3f03f9cfb6ff54a84a4e5effcd47 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ojs.periodicos.puc-campinas.edu.br:article/9182 |
network_acronym_str |
PUC_CAMP-2 |
network_name_str |
Revista de Nutrição |
repository_id_str |
|
spelling |
Application of Dietary Reference Intakes for assessment of individualsAplicação das Dietary Reference Intakes na avaliação da ingestão de nutrientes para indivíduosnutrition policyeatingnutrition assessmentpolíticas de nutriçãoingestão de alimentosavaliação nutricionalThe nutritional status assessment is one of the fundamental clinical approaches in making a decision about nutritional diagnosis and dietetic behavior, in order to prescribe an adequate diet therapy. The evaluation of nutrient intakes is a component of the nutritional assessment and it is made from estimates of nutrient physiological needs and goals for good nutrition, known as reference values. A new group of reference values is recently available for health professionals: the Dietary Reference Intakes, which represent an important progress in the field of dietary assessment interpretation. This paper discusses the proposed methods for the individual nutrient intake assessment, using the Dietary Reference Intakes.A avaliação do estado nutricional é uma das práticas clínicas fundamentais para tomar-se a decisão quanto ao diagnóstico nutricional de um indivíduo e à conduta dietética a ser-lhe prescrita. A adequação da ingestão de nutrientes é um dos componentes da avaliação nutricional e é feita a partir de valores de referência que se constituem em estimativas das necessidades fisiológicas desses nutrientes e metas de ingestão dos mesmos. Colocam-se hoje à disposição dos profissionais um novo conjunto de valores de referência que constituem um avanço importante no modo de interpretar a adequação dietética: as Dietary Reference Intakes. Este artigo aborda os métodos propostos para avaliação da adequação da ingestão de nutriente às necessidades do indivíduo, utilizando os novos valores de referências.Núcleo de Editoração – PUC-Campinas2023-08-11info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9182Brazilian Journal of Nutrition; Vol. 17 No. 2 (2004): Revista de NutriçãoRevista de Nutrição; Vol. 17 Núm. 2 (2004): Revista de NutriçãoRevista de Nutrição; v. 17 n. 2 (2004): Revista de Nutrição1678-9865reponame:Revista de Nutriçãoinstname:Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)instacron:PUC_CAMPporhttps://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9182/6565Copyright (c) 2023 Dirce Maria Lobo MARCHIONI, Betzabeth SLATER, Regina Mara FISBERGhttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccess Lobo MARCHIONI, Dirce MariaSLATER, Betzabeth FISBERG, Regina Mara2023-08-11T18:02:57Zoai:ojs.periodicos.puc-campinas.edu.br:article/9182Revistahttp://www.scielo.br/rnPRIhttps://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/oai||sbi.submissionrn@puc-campinas.edu.br1678-98651415-5273opendoar:2023-08-11T18:02:57Revista de Nutrição - Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Application of Dietary Reference Intakes for assessment of individuals Aplicação das Dietary Reference Intakes na avaliação da ingestão de nutrientes para indivíduos |
title |
Application of Dietary Reference Intakes for assessment of individuals |
spellingShingle |
Application of Dietary Reference Intakes for assessment of individuals Lobo MARCHIONI, Dirce Maria nutrition policy eating nutrition assessment políticas de nutrição ingestão de alimentos avaliação nutricional |
title_short |
Application of Dietary Reference Intakes for assessment of individuals |
title_full |
Application of Dietary Reference Intakes for assessment of individuals |
title_fullStr |
Application of Dietary Reference Intakes for assessment of individuals |
title_full_unstemmed |
Application of Dietary Reference Intakes for assessment of individuals |
title_sort |
Application of Dietary Reference Intakes for assessment of individuals |
author |
Lobo MARCHIONI, Dirce Maria |
author_facet |
Lobo MARCHIONI, Dirce Maria SLATER, Betzabeth FISBERG, Regina Mara |
author_role |
author |
author2 |
SLATER, Betzabeth FISBERG, Regina Mara |
author2_role |
author author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Lobo MARCHIONI, Dirce Maria SLATER, Betzabeth FISBERG, Regina Mara |
dc.subject.por.fl_str_mv |
nutrition policy eating nutrition assessment políticas de nutrição ingestão de alimentos avaliação nutricional |
topic |
nutrition policy eating nutrition assessment políticas de nutrição ingestão de alimentos avaliação nutricional |
description |
The nutritional status assessment is one of the fundamental clinical approaches in making a decision about nutritional diagnosis and dietetic behavior, in order to prescribe an adequate diet therapy. The evaluation of nutrient intakes is a component of the nutritional assessment and it is made from estimates of nutrient physiological needs and goals for good nutrition, known as reference values. A new group of reference values is recently available for health professionals: the Dietary Reference Intakes, which represent an important progress in the field of dietary assessment interpretation. This paper discusses the proposed methods for the individual nutrient intake assessment, using the Dietary Reference Intakes. |
publishDate |
2023 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2023-08-11 |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
https://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9182 |
url |
https://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9182 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
https://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9182/6565 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
Copyright (c) 2023 Dirce Maria Lobo MARCHIONI, Betzabeth SLATER, Regina Mara FISBERG https://creativecommons.org/licenses/by/4.0 info:eu-repo/semantics/openAccess |
rights_invalid_str_mv |
Copyright (c) 2023 Dirce Maria Lobo MARCHIONI, Betzabeth SLATER, Regina Mara FISBERG https://creativecommons.org/licenses/by/4.0 |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Núcleo de Editoração – PUC-Campinas |
publisher.none.fl_str_mv |
Núcleo de Editoração – PUC-Campinas |
dc.source.none.fl_str_mv |
Brazilian Journal of Nutrition; Vol. 17 No. 2 (2004): Revista de Nutrição Revista de Nutrição; Vol. 17 Núm. 2 (2004): Revista de Nutrição Revista de Nutrição; v. 17 n. 2 (2004): Revista de Nutrição 1678-9865 reponame:Revista de Nutrição instname:Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS) instacron:PUC_CAMP |
instname_str |
Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS) |
instacron_str |
PUC_CAMP |
institution |
PUC_CAMP |
reponame_str |
Revista de Nutrição |
collection |
Revista de Nutrição |
repository.name.fl_str_mv |
Revista de Nutrição - Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS) |
repository.mail.fl_str_mv |
||sbi.submissionrn@puc-campinas.edu.br |
_version_ |
1799126071974559744 |