Wine tourism activities as facilitators of relationship quality in wine sector

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Cunha, Namércio
Data de Publicação: 2017
Outros Autores: Loureiro, Sandra
Tipo de documento: Artigo
Idioma: eng
Título da fonte: Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)
Texto Completo: https://doi.org/10.34624/rtd.v1i27/28.9685
Resumo: This study aims to explore how wine producers and distributors and wine producers describe the organizational social capabilities they develop, as a facilitating facet of Relationship Quality (RQ). Therefore, we conducted and analysed 44 in-depth interview among members of top managers of wine producers and wine distributors. Findings highlight the organizational capabilities, social events and the players’ history as the core elements to develop an interactive relationship quality among stakeholders.
id RCAP_edcd2a592680512f7fffd8ce205e66ee
oai_identifier_str oai:proa.ua.pt:article/9685
network_acronym_str RCAP
network_name_str Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)
repository_id_str 7160
spelling Wine tourism activities as facilitators of relationship quality in wine sectorAtividades de enoturismo como facilitadoras da qualidade da relação na indústria do vinhoThis study aims to explore how wine producers and distributors and wine producers describe the organizational social capabilities they develop, as a facilitating facet of Relationship Quality (RQ). Therefore, we conducted and analysed 44 in-depth interview among members of top managers of wine producers and wine distributors. Findings highlight the organizational capabilities, social events and the players’ history as the core elements to develop an interactive relationship quality among stakeholders.Este estudo pretende explorar a forma como os distribuidores e produtores de vinho descrevem as capacidades sociais organizacionais que eles desenvolvem, como uma faceta facilitadora da Relação Qualidade (RQ). Deste modo, levámos a cabo e analisámos 44 entrevistas entre os gestores de topo de produtores e distribuidores de vinho. Os resultados destacam as capacidades organizacionais, eventos sociais e história dos participantes como os elementos fundamentais para desenvolver/melhorara qualidade da relação interativa entre as partes interessadas.  Departamento de Economia, Gestão, Engenharia Industrial e Turismo da Universidade de Aveiro2017-01-01T00:00:00Zjournal articlejournal articleinfo:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://doi.org/10.34624/rtd.v1i27/28.9685oai:proa.ua.pt:article/9685Journal of Tourism & Development; Vol 1 No 27/28 (2017); 1023-1029Revista Turismo & Desenvolvimento; vol. 1 n.º 27/28 (2017); 1023-10292182-14531645-9261reponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãoinstacron:RCAAPenghttps://proa.ua.pt/index.php/rtd/article/view/9685https://doi.org/10.34624/rtd.v1i27/28.9685https://proa.ua.pt/index.php/rtd/article/view/9685/6327https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/info:eu-repo/semantics/openAccessCunha, NamércioLoureiro, Sandra2022-09-26T10:56:39Zoai:proa.ua.pt:article/9685Portal AgregadorONGhttps://www.rcaap.pt/oai/openaireopendoar:71602024-03-19T16:05:26.144039Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãofalse
dc.title.none.fl_str_mv Wine tourism activities as facilitators of relationship quality in wine sector
Atividades de enoturismo como facilitadoras da qualidade da relação na indústria do vinho
title Wine tourism activities as facilitators of relationship quality in wine sector
spellingShingle Wine tourism activities as facilitators of relationship quality in wine sector
Cunha, Namércio
title_short Wine tourism activities as facilitators of relationship quality in wine sector
title_full Wine tourism activities as facilitators of relationship quality in wine sector
title_fullStr Wine tourism activities as facilitators of relationship quality in wine sector
title_full_unstemmed Wine tourism activities as facilitators of relationship quality in wine sector
title_sort Wine tourism activities as facilitators of relationship quality in wine sector
author Cunha, Namércio
author_facet Cunha, Namércio
Loureiro, Sandra
author_role author
author2 Loureiro, Sandra
author2_role author
dc.contributor.author.fl_str_mv Cunha, Namércio
Loureiro, Sandra
description This study aims to explore how wine producers and distributors and wine producers describe the organizational social capabilities they develop, as a facilitating facet of Relationship Quality (RQ). Therefore, we conducted and analysed 44 in-depth interview among members of top managers of wine producers and wine distributors. Findings highlight the organizational capabilities, social events and the players’ history as the core elements to develop an interactive relationship quality among stakeholders.
publishDate 2017
dc.date.none.fl_str_mv 2017-01-01T00:00:00Z
dc.type.driver.fl_str_mv journal article
journal article
info:eu-repo/semantics/article
dc.type.status.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://doi.org/10.34624/rtd.v1i27/28.9685
oai:proa.ua.pt:article/9685
url https://doi.org/10.34624/rtd.v1i27/28.9685
identifier_str_mv oai:proa.ua.pt:article/9685
dc.language.iso.fl_str_mv eng
language eng
dc.relation.none.fl_str_mv https://proa.ua.pt/index.php/rtd/article/view/9685
https://doi.org/10.34624/rtd.v1i27/28.9685
https://proa.ua.pt/index.php/rtd/article/view/9685/6327
dc.rights.driver.fl_str_mv https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Departamento de Economia, Gestão, Engenharia Industrial e Turismo da Universidade de Aveiro
publisher.none.fl_str_mv Departamento de Economia, Gestão, Engenharia Industrial e Turismo da Universidade de Aveiro
dc.source.none.fl_str_mv Journal of Tourism & Development; Vol 1 No 27/28 (2017); 1023-1029
Revista Turismo & Desenvolvimento; vol. 1 n.º 27/28 (2017); 1023-1029
2182-1453
1645-9261
reponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)
instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação
instacron:RCAAP
instname_str Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação
instacron_str RCAAP
institution RCAAP
reponame_str Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)
collection Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)
repository.name.fl_str_mv Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação
repository.mail.fl_str_mv
_version_ 1799130515766247424