Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2007 |
Outros Autores: | , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Química Nova (Online) |
Texto Completo: | http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422007000500017 |
Resumo: | Vitamin C degradation was evaluated in industrialized cashew juice of high pulp content and in cajuina by the method of Tillmans during eleven days of storage after the opening of the flask. For recently opened juices, vitamin C was found in the concentration range of 112 to 170 mg for 100 g of juice. The degradation of vitamin C in industrialized cashew juices changes when different additives are used. All of the cajuinas presented a vitamin C content below that specified on the label. |
id |
SBQ-3_c22ff270ac33e616a82b767965c1cd0c |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:scielo:S0100-40422007000500017 |
network_acronym_str |
SBQ-3 |
network_name_str |
Química Nova (Online) |
repository_id_str |
|
spelling |
Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuínacashew juicecajuinavitamin CVitamin C degradation was evaluated in industrialized cashew juice of high pulp content and in cajuina by the method of Tillmans during eleven days of storage after the opening of the flask. For recently opened juices, vitamin C was found in the concentration range of 112 to 170 mg for 100 g of juice. The degradation of vitamin C in industrialized cashew juices changes when different additives are used. All of the cajuinas presented a vitamin C content below that specified on the label.Sociedade Brasileira de Química2007-10-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiontext/htmlhttp://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422007000500017Química Nova v.30 n.5 2007reponame:Química Nova (Online)instname:Sociedade Brasileira de Química (SBQ)instacron:SBQ10.1590/S0100-40422007000500017info:eu-repo/semantics/openAccessLima,Eráclito SilvaSilva,Elidiane Gomes DaMoita Neto,José MachadoMoita,Graziella Ciaramellapor2007-09-28T00:00:00Zoai:scielo:S0100-40422007000500017Revistahttps://www.scielo.br/j/qn/ONGhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phpquimicanova@sbq.org.br1678-70640100-4042opendoar:2007-09-28T00:00Química Nova (Online) - Sociedade Brasileira de Química (SBQ)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína |
title |
Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína |
spellingShingle |
Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína Lima,Eráclito Silva cashew juice cajuina vitamin C |
title_short |
Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína |
title_full |
Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína |
title_fullStr |
Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína |
title_full_unstemmed |
Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína |
title_sort |
Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína |
author |
Lima,Eráclito Silva |
author_facet |
Lima,Eráclito Silva Silva,Elidiane Gomes Da Moita Neto,José Machado Moita,Graziella Ciaramella |
author_role |
author |
author2 |
Silva,Elidiane Gomes Da Moita Neto,José Machado Moita,Graziella Ciaramella |
author2_role |
author author author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Lima,Eráclito Silva Silva,Elidiane Gomes Da Moita Neto,José Machado Moita,Graziella Ciaramella |
dc.subject.por.fl_str_mv |
cashew juice cajuina vitamin C |
topic |
cashew juice cajuina vitamin C |
description |
Vitamin C degradation was evaluated in industrialized cashew juice of high pulp content and in cajuina by the method of Tillmans during eleven days of storage after the opening of the flask. For recently opened juices, vitamin C was found in the concentration range of 112 to 170 mg for 100 g of juice. The degradation of vitamin C in industrialized cashew juices changes when different additives are used. All of the cajuinas presented a vitamin C content below that specified on the label. |
publishDate |
2007 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2007-10-01 |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422007000500017 |
url |
http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422007000500017 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
10.1590/S0100-40422007000500017 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
text/html |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Sociedade Brasileira de Química |
publisher.none.fl_str_mv |
Sociedade Brasileira de Química |
dc.source.none.fl_str_mv |
Química Nova v.30 n.5 2007 reponame:Química Nova (Online) instname:Sociedade Brasileira de Química (SBQ) instacron:SBQ |
instname_str |
Sociedade Brasileira de Química (SBQ) |
instacron_str |
SBQ |
institution |
SBQ |
reponame_str |
Química Nova (Online) |
collection |
Química Nova (Online) |
repository.name.fl_str_mv |
Química Nova (Online) - Sociedade Brasileira de Química (SBQ) |
repository.mail.fl_str_mv |
quimicanova@sbq.org.br |
_version_ |
1750318106510622720 |