Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Lima,Eráclito Silva
Data de Publicação: 2007
Outros Autores: Silva,Elidiane Gomes Da, Moita Neto,José Machado, Moita,Graziella Ciaramella
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Química Nova (Online)
Texto Completo: http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422007000500017
Resumo: Vitamin C degradation was evaluated in industrialized cashew juice of high pulp content and in cajuina by the method of Tillmans during eleven days of storage after the opening of the flask. For recently opened juices, vitamin C was found in the concentration range of 112 to 170 mg for 100 g of juice. The degradation of vitamin C in industrialized cashew juices changes when different additives are used. All of the cajuinas presented a vitamin C content below that specified on the label.
id SBQ-3_c22ff270ac33e616a82b767965c1cd0c
oai_identifier_str oai:scielo:S0100-40422007000500017
network_acronym_str SBQ-3
network_name_str Química Nova (Online)
repository_id_str
spelling Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuínacashew juicecajuinavitamin CVitamin C degradation was evaluated in industrialized cashew juice of high pulp content and in cajuina by the method of Tillmans during eleven days of storage after the opening of the flask. For recently opened juices, vitamin C was found in the concentration range of 112 to 170 mg for 100 g of juice. The degradation of vitamin C in industrialized cashew juices changes when different additives are used. All of the cajuinas presented a vitamin C content below that specified on the label.Sociedade Brasileira de Química2007-10-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiontext/htmlhttp://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422007000500017Química Nova v.30 n.5 2007reponame:Química Nova (Online)instname:Sociedade Brasileira de Química (SBQ)instacron:SBQ10.1590/S0100-40422007000500017info:eu-repo/semantics/openAccessLima,Eráclito SilvaSilva,Elidiane Gomes DaMoita Neto,José MachadoMoita,Graziella Ciaramellapor2007-09-28T00:00:00Zoai:scielo:S0100-40422007000500017Revistahttps://www.scielo.br/j/qn/ONGhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phpquimicanova@sbq.org.br1678-70640100-4042opendoar:2007-09-28T00:00Química Nova (Online) - Sociedade Brasileira de Química (SBQ)false
dc.title.none.fl_str_mv Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína
title Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína
spellingShingle Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína
Lima,Eráclito Silva
cashew juice
cajuina
vitamin C
title_short Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína
title_full Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína
title_fullStr Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína
title_full_unstemmed Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína
title_sort Redução de vitamina C em suco de caju (Anacardium occidentale L.) industrializado e cajuína
author Lima,Eráclito Silva
author_facet Lima,Eráclito Silva
Silva,Elidiane Gomes Da
Moita Neto,José Machado
Moita,Graziella Ciaramella
author_role author
author2 Silva,Elidiane Gomes Da
Moita Neto,José Machado
Moita,Graziella Ciaramella
author2_role author
author
author
dc.contributor.author.fl_str_mv Lima,Eráclito Silva
Silva,Elidiane Gomes Da
Moita Neto,José Machado
Moita,Graziella Ciaramella
dc.subject.por.fl_str_mv cashew juice
cajuina
vitamin C
topic cashew juice
cajuina
vitamin C
description Vitamin C degradation was evaluated in industrialized cashew juice of high pulp content and in cajuina by the method of Tillmans during eleven days of storage after the opening of the flask. For recently opened juices, vitamin C was found in the concentration range of 112 to 170 mg for 100 g of juice. The degradation of vitamin C in industrialized cashew juices changes when different additives are used. All of the cajuinas presented a vitamin C content below that specified on the label.
publishDate 2007
dc.date.none.fl_str_mv 2007-10-01
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
dc.type.status.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422007000500017
url http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422007000500017
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv 10.1590/S0100-40422007000500017
dc.rights.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv text/html
dc.publisher.none.fl_str_mv Sociedade Brasileira de Química
publisher.none.fl_str_mv Sociedade Brasileira de Química
dc.source.none.fl_str_mv Química Nova v.30 n.5 2007
reponame:Química Nova (Online)
instname:Sociedade Brasileira de Química (SBQ)
instacron:SBQ
instname_str Sociedade Brasileira de Química (SBQ)
instacron_str SBQ
institution SBQ
reponame_str Química Nova (Online)
collection Química Nova (Online)
repository.name.fl_str_mv Química Nova (Online) - Sociedade Brasileira de Química (SBQ)
repository.mail.fl_str_mv quimicanova@sbq.org.br
_version_ 1750318106510622720