Ácido canárico (3,4-seco derivado do lupano) em própolis do Ceará

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Albuquerque,Irineu L. de
Data de Publicação: 2007
Outros Autores: Alves,Leonardo A., Lemos,Telma L. G., Monte,Francisco J. Q., Braz-Filho,Raimundo
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Química Nova (Online)
Texto Completo: http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422007000400013
Resumo: Phytochemical investigation of a propolis sample from Alto Santo - Ceará, Brazil, allowed identification of triterpenes (lupeol, lupenone, germanicone, canaric acid) and flavonoids (quercetin, kaempferol and acacetin), which were identified by spectroscopic data (IR, MS, and NMR, including 2D techniques). This is the first report of canaric acid in propolis. Propolis extract and flavonoids showed antioxidant activity using a DPPH radical scavenging assay.
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