Nutriction and soil management in stone fruit trees in temperate regions
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Data de Publicação: | 2012 |
Outros Autores: | , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Semina. Ciências Agrárias (Online) |
Texto Completo: | https://ojs.uel.br/revistas/uel/index.php/semagrarias/article/view/7241 |
Resumo: | The agronomic techniques adopted for stone fruit trees cultivation should be ecologically and economically sustainable. This implies that production processes, apart from improving fruit yield and quality, mantain or increase the value of natural resources, guaranteeng satisfactory incomes to growers. The paper discusses fertilization and soil management aspects for peach, species largely investigated, and other stone fruit species, with emphasis on the Italian fruit industry. |
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Nutriction and soil management in stone fruit trees in temperate regionsNutrição e manejo do solo em fruteiras de caroço em regiões de clima temperadoFertilizationPeachPlum.AdubaçãoPessegueiroAmeixeira.Ciências AgráriasThe agronomic techniques adopted for stone fruit trees cultivation should be ecologically and economically sustainable. This implies that production processes, apart from improving fruit yield and quality, mantain or increase the value of natural resources, guaranteeng satisfactory incomes to growers. The paper discusses fertilization and soil management aspects for peach, species largely investigated, and other stone fruit species, with emphasis on the Italian fruit industry.As técnicas adotadas no cultivo das frutas de caroço ou drupáceas devem ser definidas com uma visão de sustentabilidade ecológica e econômica. Tal visão sugere que os aspectos produtivos, voltados ao aumento da qualidade, sejam compatíveis com o ambiente, mantendo e, se possível, aumentando a qualidade dos recursos ambientais e garantindo, ao mesmo tempo, um adequado retorno econômico aos fruticultores. No presente trabalho são discutidos aspectos da fertilização e manejo do solo das drupáceas, assumindo como modelo o pessegueiro, espécie mais estudada, sendo evidenciados alguns resultados obtidos recentemente em outras espécies do grupo, com ênfase na Itália, mas que podem ser aplicados, na maioria dos casos, em qualquer situação.UEL2012-05-14info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionRevisão de Literaturaapplication/pdfhttps://ojs.uel.br/revistas/uel/index.php/semagrarias/article/view/724110.5433/1679-0359.2012v33n2p639Semina: Ciências Agrárias; Vol. 33 No. 2 (2012); 639-654Semina: Ciências Agrárias; v. 33 n. 2 (2012); 639-6541679-03591676-546Xreponame:Semina. Ciências Agrárias (Online)instname:Universidade Estadual de Londrina (UEL)instacron:UELporhttps://ojs.uel.br/revistas/uel/index.php/semagrarias/article/view/7241/10448Rombolá, Adamo DomenicoSorrenti, GiovambattistaMarodin, Gilmar Arduino BettioDe Pieri, André ZambamBarca, Enricoinfo:eu-repo/semantics/openAccess2015-11-19T18:37:37Zoai:ojs.pkp.sfu.ca:article/7241Revistahttp://www.uel.br/revistas/uel/index.php/semagrariasPUBhttps://ojs.uel.br/revistas/uel/index.php/semagrarias/oaisemina.agrarias@uel.br1679-03591676-546Xopendoar:2015-11-19T18:37:37Semina. Ciências Agrárias (Online) - Universidade Estadual de Londrina (UEL)false |
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