Padronização da extração do inibidor proteico de α-amilase de feijão branco

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Pereira, Luciana Lopes Silva
Data de Publicação: 2010
Outros Autores: Pereira, Chrystian Araujo, Santos, Custódio Donizete dos, Sátiro, Lívia Cabral, Marques, Tamara Rezende, Silva, Maria Cristina
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Repositório Institucional da UFLA
Texto Completo: http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/15202
Resumo: The Alpha-Amylase inhibitors have been indicated as auxiliariesto loss of weight and to the management of diabetes mellitus type 2through the reduction of starch absorption. This work standardized theprocess of extraction of white beans alpha-amylase inhibitor determiningthe extractor, the time of agitation and the conditions for thermal treatment.The results indicate that the methodology used the water as extracting, inthe ratio of 1:5, followed for 3 consecutives extractions under agitation for15 minutes and 70°C thermal treatment for 5 minutes as faster and moreefficient option in the extraction of inhibitor.
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