Padronização da extração do inibidor proteico de α-amilase de feijão branco
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Data de Publicação: | 2010 |
Outros Autores: | , , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
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Título da fonte: | Repositório Institucional da UFLA |
Texto Completo: | http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/15202 |
Resumo: | The Alpha-Amylase inhibitors have been indicated as auxiliariesto loss of weight and to the management of diabetes mellitus type 2through the reduction of starch absorption. This work standardized theprocess of extraction of white beans alpha-amylase inhibitor determiningthe extractor, the time of agitation and the conditions for thermal treatment.The results indicate that the methodology used the water as extracting, inthe ratio of 1:5, followed for 3 consecutives extractions under agitation for15 minutes and 70°C thermal treatment for 5 minutes as faster and moreefficient option in the extraction of inhibitor. |
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Padronização da extração do inibidor proteico de α-amilase de feijão brancoInibidor de alfa-amilaseInibidor proteicoDiabetes - ControleAlpha-amylase inhibitorProtein inhibitorDiabetes - ControlThe Alpha-Amylase inhibitors have been indicated as auxiliariesto loss of weight and to the management of diabetes mellitus type 2through the reduction of starch absorption. This work standardized theprocess of extraction of white beans alpha-amylase inhibitor determiningthe extractor, the time of agitation and the conditions for thermal treatment.The results indicate that the methodology used the water as extracting, inthe ratio of 1:5, followed for 3 consecutives extractions under agitation for15 minutes and 70°C thermal treatment for 5 minutes as faster and moreefficient option in the extraction of inhibitor.Os inibidores de alfa-amilase têm sido indicados como auxiliares para produzir perda de peso e controlar o diabetes mellitus tipo 2 pela redução da absorção do amido. Este trabalho padronizou o processo de extração de inibidor alfa-amilase do feijão branco, determinando os parâmetros referentes à escolha e proporção de extrator, tempo de agitação e o tratamento térmico. Os resultados indicam a metodologia utilizando a água como extrator, na proporção de 1:5, seguido de 3 re-extrações consecutivas, sob agitação por 15 minutos e tratamento de 70°C por 5 minutos, como a op- ção mais rápida e eficiente na extração de inibidorUniversidade Federal de Santa Maria2017-08-15T19:22:55Z2017-08-15T19:22:55Z2010info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/articleapplication/pdfPEREIRA, L. L. S. et al. Padronização da extração do inibidor proteico de α-amilase de feijão branco. Ciência e Natura, Santa Maria, v. 32, n. 2, p. 51-59, 2010.http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/15202Ciência e Naturareponame:Repositório Institucional da UFLAinstname:Universidade Federal de Lavras (UFLA)instacron:UFLAPereira, Luciana Lopes SilvaPereira, Chrystian AraujoSantos, Custódio Donizete dosSátiro, Lívia CabralMarques, Tamara RezendeSilva, Maria Cristinainfo:eu-repo/semantics/openAccesspor2017-08-15T19:22:55Zoai:localhost:1/15202Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.ufla.br/oai/requestnivaldo@ufla.br || repositorio.biblioteca@ufla.bropendoar:2017-08-15T19:22:55Repositório Institucional da UFLA - Universidade Federal de Lavras (UFLA)false |
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