Influence the size and quality of chips in the pulping
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2015 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista Eletrônica em Gestão Educação e Tecnologia Ambiental (REGET) |
Texto Completo: | https://periodicos.ufsm.br/reget/article/view/18558 |
Resumo: | The quality of the chips used in pulp production is considered an important factor for the industry operability and quality of the pulp. Desirable chips are those that have little variations in physical and chemical characteristics, free of contaminants, high bulk density, homogeneous impregnation, polysaccharides low degradation and high performance in the processing of pulp. In manufacturing the chip size classification has been adopted after studies showed that the chip very large and / or too small could interfere in the delignification process and thequality of pulp. The objective of this paper is to present the dimensions and quality of chips for pulping. |
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Influence the size and quality of chips in the pulpingInfluência da dimensão e qualidade dos cavacos na polpaçãoCelluloseDensityDelignificationPulpCeluloseDensidadeDeslignificaçãoPolpa celulósicaThe quality of the chips used in pulp production is considered an important factor for the industry operability and quality of the pulp. Desirable chips are those that have little variations in physical and chemical characteristics, free of contaminants, high bulk density, homogeneous impregnation, polysaccharides low degradation and high performance in the processing of pulp. In manufacturing the chip size classification has been adopted after studies showed that the chip very large and / or too small could interfere in the delignification process and thequality of pulp. The objective of this paper is to present the dimensions and quality of chips for pulping.A qualidade dos cavacos usados na produção de celulose é considerada um fator importante para operabilidade da indústria e para a qualidade da polpa. Os cavacos desejáveis são aqueles que apresentam poucas variações nas características físicas e químicas, isentos de contaminantes, alta densidade a granel, impregnação homogênea, baixa degradação de polissacarídeos e alto rendimento na transformação em polpa celulósica. Na indústria a classificação do tamanho dos cavacos passou a ser adotada depois que estudos demonstraram que os cavacos muito grandes e/ou muito pequenos poderiam interferir no processo de deslignificação e na qualidade da polpa celulósica. O objetivo deste trabalho é apresentar as dimensões e qualidade de um cavaco para polpação.Universidade Federal de Santa Maria2015-08-17info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://periodicos.ufsm.br/reget/article/view/1855810.5902/2236117018558Revista Eletrônica em Gestão, Educação e Tecnologia Ambiental; REGET, V. 19, N. 3, SEPT.-DEC., 2015; 813-820Revista Eletrônica em Gestão, Educação e Tecnologia Ambiental; REGET, V. 19, N. 3, SET.-DEZ., 2015; 813-8202236-11702236-1170reponame:Revista Eletrônica em Gestão Educação e Tecnologia Ambiental (REGET)instname:Universidade Federal de Santa Maria (UFSM)instacron:UFSMporhttps://periodicos.ufsm.br/reget/article/view/18558/pdfhttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessCamargo, Sâmique Kyene de Carvalho AraujoSilva, Tiago José daCosta, Daiane de Moura2022-06-22T12:34:50Zoai:ojs.pkp.sfu.ca:article/18558Revistahttps://periodicos.ufsm.br/regetPUBhttps://periodicos.ufsm.br/reget/oaimarcelobdarosa@gmail.com||reget.ufsm@gmail.com2236-11702236-1170opendoar:2022-06-22T12:34:50Revista Eletrônica em Gestão Educação e Tecnologia Ambiental (REGET) - Universidade Federal de Santa Maria (UFSM)false |
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