COOPERATIVE AGRIBUSINESS: THE CASE OF A CITRUS COOPERATIVE OF RIO GRANDE DO SUL
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Data de Publicação: | 2014 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista Eletrônica em Gestão Educação e Tecnologia Ambiental (REGET) |
Texto Completo: | https://periodicos.ufsm.br/reget/article/view/13402 |
Resumo: | This study is justified by the uniqueness of the cooperative Ecocitrus located in Montenegro, in the Vale do Cai, Rio Grande do Sul, which specializes in organic citrus and vertically integrated chain links in order to overcome the difficulties of individual producers which usually depended on intermediaries. The overall goal of this research is to verify the advantages of the cooperative system for producers members, by identifying the procedures adopted by the cooperative. The results indicate that shareholders are benefited by the existence of the cooperative through access to new markets, organic production possible by providing free organic compound by the cooperative, the receipt of technical assistance and product differentiation. |
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COOPERATIVE AGRIBUSINESS: THE CASE OF A CITRUS COOPERATIVE OF RIO GRANDE DO SULAGRONEGÓCIO COOPERATIVO: O CASO DE UMA COOPERATIVA DE CITROS DO RIO GRANDE DO SULCooperativecitricultureagribusiness system.CooperativaCitriculturaSistema Agroindustrial.This study is justified by the uniqueness of the cooperative Ecocitrus located in Montenegro, in the Vale do Cai, Rio Grande do Sul, which specializes in organic citrus and vertically integrated chain links in order to overcome the difficulties of individual producers which usually depended on intermediaries. The overall goal of this research is to verify the advantages of the cooperative system for producers members, by identifying the procedures adopted by the cooperative. The results indicate that shareholders are benefited by the existence of the cooperative through access to new markets, organic production possible by providing free organic compound by the cooperative, the receipt of technical assistance and product differentiation.Este estudo justifica-se pela singularidade da cooperativa Ecocitrus localizada em Montenegro, na região do Vale do Caí, Rio Grande do Sul, que se especializou na citricultura orgânica e integrou verticalmente os elos da cadeia a fim de superar as dificuldades dos produtores individuais, que normalmente dependiam de intermediários. O objetivo geral desta pesquisa é verificar as vantagens do sistema cooperativista para os produtores sócios, através da identificação dos procedimentos adotados pela cooperativa. Os resultados indicam que os sócios são beneficiados pela existência da cooperativa através do acesso a novos mercados, da produção orgânica possibilitada pelo fornecimento gratuito composto orgânico pela cooperativa, do recebimento de assistência técnica e da diferenciação de produtos.Universidade Federal de Santa Maria2014-08-31info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://periodicos.ufsm.br/reget/article/view/1340210.5902/2236117013402Revista Eletrônica em Gestão, Educação e Tecnologia Ambiental; REGET, V. 18, N. 2, MAY-AUG., 2014; 753-768Revista Eletrônica em Gestão, Educação e Tecnologia Ambiental; REGET, V. 18, N. 2, MAIO-AGO., 2014; 753-7682236-11702236-1170reponame:Revista Eletrônica em Gestão Educação e Tecnologia Ambiental (REGET)instname:Universidade Federal de Santa Maria (UFSM)instacron:UFSMporhttps://periodicos.ufsm.br/reget/article/view/13402/pdfZulian, AlineDörr, Andrea CristinaSidali, Katia Laurainfo:eu-repo/semantics/openAccess2021-07-14T13:03:57Zoai:ojs.pkp.sfu.ca:article/13402Revistahttps://periodicos.ufsm.br/regetPUBhttps://periodicos.ufsm.br/reget/oaimarcelobdarosa@gmail.com||reget.ufsm@gmail.com2236-11702236-1170opendoar:2021-07-14T13:03:57Revista Eletrônica em Gestão Educação e Tecnologia Ambiental (REGET) - Universidade Federal de Santa Maria (UFSM)false |
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