Hidrolisados proteicos na alimentação do jundiá (Rhamdia voulezi) em tanques-rede
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2013 |
Tipo de documento: | Dissertação |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Biblioteca Digital de Teses e Dissertações do UNIOESTE |
Texto Completo: | http://tede.unioeste.br:8080/tede/handle/tede/1532 |
Resumo: | Current investigation evaluates the productive performance, carcass characteristics, chemical composition and biochemical parameters of catfish Rhamdia voulezi juveniles reared in cages and fed on diets with different meat hydrolysates. Three hundred and twenty juveniles, average initial weight 35.5 ± 0.3 g, distributed in sixteen 0.3 m3 hapas, were installed in four 4 m3 cages, in a randomized block design with four treatments and four replicates. Treatments included 60g pig liver hydrolysate/kg of diet, 40g tilapia carcass hydrolysate/kg of diet and 60g sardine hydrolysate/kg of diet. All treatments were isoproteic and isocaloric. Data were analyzed by ANOVA and then by Tukey´s test at 5% probability by SAEG statistical program. Results show that meat hydrolysates may be added to diets for the feeding of catfish |
id |
UNIOESTE-1_a720a8cc610e0a82c11d62b6772b9bd2 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:tede.unioeste.br:tede/1532 |
network_acronym_str |
UNIOESTE-1 |
network_name_str |
Biblioteca Digital de Teses e Dissertações do UNIOESTE |
repository_id_str |
|
spelling |
Boscolo, Wilson Rogériohttp://lattes.cnpq.br/9114997732418904Feiden, Aldihttp://lattes.cnpq.br/8384358462664823Lazzari, Rafaelhttp://lattes.cnpq.br/3833027843587896Bittencourt, Fabiohttp://lattes.cnpq.br/6559122284733030Braga, Luís Gustavo Tavareshttp://lattes.cnpq.br/9311512323494016http://lattes.cnpq.br/0573222095128600Decarli, Junior Antonio2017-07-10T17:47:54Z2013-11-102013-04-12DECARLI, Junior Antonio. Hidrolisados proteicos na alimentação do jundiá (Rhamdia voulezi) em tanques-rede. 2013. 30 f. Dissertação (Mestrado em Zootecnia) - Universidade Estadual do Oeste do Paraná, Marechal Cândido Rondon, 2013.http://tede.unioeste.br:8080/tede/handle/tede/1532Current investigation evaluates the productive performance, carcass characteristics, chemical composition and biochemical parameters of catfish Rhamdia voulezi juveniles reared in cages and fed on diets with different meat hydrolysates. Three hundred and twenty juveniles, average initial weight 35.5 ± 0.3 g, distributed in sixteen 0.3 m3 hapas, were installed in four 4 m3 cages, in a randomized block design with four treatments and four replicates. Treatments included 60g pig liver hydrolysate/kg of diet, 40g tilapia carcass hydrolysate/kg of diet and 60g sardine hydrolysate/kg of diet. All treatments were isoproteic and isocaloric. Data were analyzed by ANOVA and then by Tukey´s test at 5% probability by SAEG statistical program. Results show that meat hydrolysates may be added to diets for the feeding of catfishO objetivo do trabalho foi avaliar o desempenho zootécnico, as características da carcaça, a composição química e os parâmetros bioquímicos de juvenis de jundiá Rhamdia voulezi criados em tanques-rede e alimentados com diferentes hidrolisados cárneos incluídos na dieta. Para isso, foram distribuídos 320 juvenis com peso médio inicial de 35,5 ± 0,3 g em 16 hapas de 0,3 m3 de volume útil instalados em quatro tanques-rede de 4 m3, em um delineamento de blocos ao acaso com quatro tratamentos e quatro repetições. Os tratamentos constituíram-se da inclusão de 60 g de hidrolisado de fígado suíno/kg de ração, 40 g de hidrolisado de carcaça de tilápia/kg de ração e 60 g de hidrolisado de sardinha/kg de ração, sendo elas formuladas para serem isoproteicas e isoenergéticas. Os dados foram submetidos à Anova e posteriormente ao teste de Tukey ao nível de 5% de probabilidade utilizando o programa estatístico SAEG. Os hidrolisados cárneos podem ser adicionados em rações para a alimentação do jundiáMade available in DSpace on 2017-07-10T17:47:54Z (GMT). No. of bitstreams: 1 Junior_Antonio_Decarli.pdf: 458430 bytes, checksum: 7143459c6921785611288158636e97b3 (MD5) Previous issue date: 2013-04-12Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superiorapplication/pdfpor-6392337873870130111500Universidade Estadual do Oeste do ParanáMarechal Cândido RondonPrograma de Pós-Graduação em ZootecniaUNIOESTEBRCentro de Ciências AgráriasAlimento alternativoPeixe nativoNutriçãoDesempenho produtivoAlternative feedNative fishNutritionProductive performanceCIÊNCIAS AGRÁRIAS:ZOOTECNIAHidrolisados proteicos na alimentação do jundiá (Rhamdia voulezi) em tanques-redeProtein hydrolysates for the feeding of catfish (Rhamdia voulezi) in cagesinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/masterThesisinfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Biblioteca Digital de Teses e Dissertações do UNIOESTEinstname:Universidade Estadual do Oeste do Paraná (UNIOESTE)instacron:UNIOESTEORIGINALJunior_Decarli_2013application/pdf458430http://tede.unioeste.br:8080/tede/bitstream/tede/1532/1/Junior_Decarli_20137143459c6921785611288158636e97b3MD51tede/15322017-10-16 16:25:14.256oai:tede.unioeste.br:tede/1532Biblioteca Digital de Teses e Dissertaçõeshttp://tede.unioeste.br/PUBhttp://tede.unioeste.br/oai/requestbiblioteca.repositorio@unioeste.bropendoar:2017-10-16T18:25:14Biblioteca Digital de Teses e Dissertações do UNIOESTE - Universidade Estadual do Oeste do Paraná (UNIOESTE)false |
dc.title.por.fl_str_mv |
Hidrolisados proteicos na alimentação do jundiá (Rhamdia voulezi) em tanques-rede |
dc.title.alternative.eng.fl_str_mv |
Protein hydrolysates for the feeding of catfish (Rhamdia voulezi) in cages |
title |
Hidrolisados proteicos na alimentação do jundiá (Rhamdia voulezi) em tanques-rede |
spellingShingle |
Hidrolisados proteicos na alimentação do jundiá (Rhamdia voulezi) em tanques-rede Decarli, Junior Antonio Alimento alternativo Peixe nativo Nutrição Desempenho produtivo Alternative feed Native fish Nutrition Productive performance CIÊNCIAS AGRÁRIAS:ZOOTECNIA |
title_short |
Hidrolisados proteicos na alimentação do jundiá (Rhamdia voulezi) em tanques-rede |
title_full |
Hidrolisados proteicos na alimentação do jundiá (Rhamdia voulezi) em tanques-rede |
title_fullStr |
Hidrolisados proteicos na alimentação do jundiá (Rhamdia voulezi) em tanques-rede |
title_full_unstemmed |
Hidrolisados proteicos na alimentação do jundiá (Rhamdia voulezi) em tanques-rede |
title_sort |
Hidrolisados proteicos na alimentação do jundiá (Rhamdia voulezi) em tanques-rede |
author |
Decarli, Junior Antonio |
author_facet |
Decarli, Junior Antonio |
author_role |
author |
dc.contributor.advisor1.fl_str_mv |
Boscolo, Wilson Rogério |
dc.contributor.advisor1Lattes.fl_str_mv |
http://lattes.cnpq.br/9114997732418904 |
dc.contributor.advisor-co1.fl_str_mv |
Feiden, Aldi |
dc.contributor.advisor-co1Lattes.fl_str_mv |
http://lattes.cnpq.br/8384358462664823 |
dc.contributor.advisor-co2.fl_str_mv |
Lazzari, Rafael |
dc.contributor.advisor-co2Lattes.fl_str_mv |
http://lattes.cnpq.br/3833027843587896 |
dc.contributor.referee1.fl_str_mv |
Bittencourt, Fabio |
dc.contributor.referee1Lattes.fl_str_mv |
http://lattes.cnpq.br/6559122284733030 |
dc.contributor.referee2.fl_str_mv |
Braga, Luís Gustavo Tavares |
dc.contributor.referee2Lattes.fl_str_mv |
http://lattes.cnpq.br/9311512323494016 |
dc.contributor.authorLattes.fl_str_mv |
http://lattes.cnpq.br/0573222095128600 |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Decarli, Junior Antonio |
contributor_str_mv |
Boscolo, Wilson Rogério Feiden, Aldi Lazzari, Rafael Bittencourt, Fabio Braga, Luís Gustavo Tavares |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Alimento alternativo Peixe nativo Nutrição Desempenho produtivo |
topic |
Alimento alternativo Peixe nativo Nutrição Desempenho produtivo Alternative feed Native fish Nutrition Productive performance CIÊNCIAS AGRÁRIAS:ZOOTECNIA |
dc.subject.eng.fl_str_mv |
Alternative feed Native fish Nutrition Productive performance |
dc.subject.cnpq.fl_str_mv |
CIÊNCIAS AGRÁRIAS:ZOOTECNIA |
description |
Current investigation evaluates the productive performance, carcass characteristics, chemical composition and biochemical parameters of catfish Rhamdia voulezi juveniles reared in cages and fed on diets with different meat hydrolysates. Three hundred and twenty juveniles, average initial weight 35.5 ± 0.3 g, distributed in sixteen 0.3 m3 hapas, were installed in four 4 m3 cages, in a randomized block design with four treatments and four replicates. Treatments included 60g pig liver hydrolysate/kg of diet, 40g tilapia carcass hydrolysate/kg of diet and 60g sardine hydrolysate/kg of diet. All treatments were isoproteic and isocaloric. Data were analyzed by ANOVA and then by Tukey´s test at 5% probability by SAEG statistical program. Results show that meat hydrolysates may be added to diets for the feeding of catfish |
publishDate |
2013 |
dc.date.available.fl_str_mv |
2013-11-10 |
dc.date.issued.fl_str_mv |
2013-04-12 |
dc.date.accessioned.fl_str_mv |
2017-07-10T17:47:54Z |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/masterThesis |
format |
masterThesis |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.citation.fl_str_mv |
DECARLI, Junior Antonio. Hidrolisados proteicos na alimentação do jundiá (Rhamdia voulezi) em tanques-rede. 2013. 30 f. Dissertação (Mestrado em Zootecnia) - Universidade Estadual do Oeste do Paraná, Marechal Cândido Rondon, 2013. |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
http://tede.unioeste.br:8080/tede/handle/tede/1532 |
identifier_str_mv |
DECARLI, Junior Antonio. Hidrolisados proteicos na alimentação do jundiá (Rhamdia voulezi) em tanques-rede. 2013. 30 f. Dissertação (Mestrado em Zootecnia) - Universidade Estadual do Oeste do Paraná, Marechal Cândido Rondon, 2013. |
url |
http://tede.unioeste.br:8080/tede/handle/tede/1532 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Universidade Estadual do Oeste do Paraná Marechal Cândido Rondon |
dc.publisher.program.fl_str_mv |
Programa de Pós-Graduação em Zootecnia |
dc.publisher.initials.fl_str_mv |
UNIOESTE |
dc.publisher.country.fl_str_mv |
BR |
dc.publisher.department.fl_str_mv |
Centro de Ciências Agrárias |
publisher.none.fl_str_mv |
Universidade Estadual do Oeste do Paraná Marechal Cândido Rondon |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:Biblioteca Digital de Teses e Dissertações do UNIOESTE instname:Universidade Estadual do Oeste do Paraná (UNIOESTE) instacron:UNIOESTE |
instname_str |
Universidade Estadual do Oeste do Paraná (UNIOESTE) |
instacron_str |
UNIOESTE |
institution |
UNIOESTE |
reponame_str |
Biblioteca Digital de Teses e Dissertações do UNIOESTE |
collection |
Biblioteca Digital de Teses e Dissertações do UNIOESTE |
bitstream.url.fl_str_mv |
http://tede.unioeste.br:8080/tede/bitstream/tede/1532/1/Junior_Decarli_2013 |
bitstream.checksum.fl_str_mv |
7143459c6921785611288158636e97b3 |
bitstream.checksumAlgorithm.fl_str_mv |
MD5 |
repository.name.fl_str_mv |
Biblioteca Digital de Teses e Dissertações do UNIOESTE - Universidade Estadual do Oeste do Paraná (UNIOESTE) |
repository.mail.fl_str_mv |
biblioteca.repositorio@unioeste.br |
_version_ |
1801124524109856768 |