Quality of Louis melons stored under four storage temperatures
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Data de Publicação: | 2015 |
Outros Autores: | , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | eng |
Título da fonte: | Repositório Institucional da UNESP |
Texto Completo: | http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782015005040948&lng=en&nrm=iso&tlng=en http://hdl.handle.net/11449/127448 |
Resumo: | This research aimed to establish the best temperature for the conservation of ‘Louis‘ melons. Fruit were stored under ambient condition (22°C and 80% RH) and under refrigeration (3°C - 80% RH, 6°C - 90% RH e 9°C - 80% RH) and evaluated for color and resistance of pulp, soluble solids, titratable acidity content, peroxidase, polyphenol oxidase, polygalacturonase and pectin methyl esterase activity and weight loss. ‘Louis‘ melons at 22°C showed greater reduction in soluble solids and titratable acidity content, and had higher activity of the enzyme polygalacturonase, culminating in conservation for 18 days. Melons stored at 6°C preserved the shelf-life for 25 days, showed the highest soluble solids and lower activity of peroxidase and polygalacturonase |
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Quality of Louis melons stored under four storage temperaturesQualidade de melões Louis armazenados em quatro temperaturasRefrigeration storageShelf-lifeCucumis melo LArmazenamento refrigeradoVida de prateleiraCucumis melo LThis research aimed to establish the best temperature for the conservation of ‘Louis‘ melons. Fruit were stored under ambient condition (22°C and 80% RH) and under refrigeration (3°C - 80% RH, 6°C - 90% RH e 9°C - 80% RH) and evaluated for color and resistance of pulp, soluble solids, titratable acidity content, peroxidase, polyphenol oxidase, polygalacturonase and pectin methyl esterase activity and weight loss. ‘Louis‘ melons at 22°C showed greater reduction in soluble solids and titratable acidity content, and had higher activity of the enzyme polygalacturonase, culminating in conservation for 18 days. Melons stored at 6°C preserved the shelf-life for 25 days, showed the highest soluble solids and lower activity of peroxidase and polygalacturonaseEste trabalho teve como objetivo estabelecer a melhor temperatura para a conservação de melões ‘Louis‘. Os frutos foram armazenados sob condição de ambiente (22±2°C e 80±5% UR), sob refrigeração (3±1°C e 80±5% UR; 6±1°C e 80±5% UR; e 9±1°C e 80±5% UR) e avaliados quanto à coloração e firmeza da polpa, teores de sólidos solúveis, acidez titulável, atividade das enzimas peroxidase, polifenoloxidase, poligalacturonase e pectinametilesterase e perda de massa fresca. Os melões ‘Louis‘ armazenados a 22°C apresentaram maior redução nos teores de sólidos solúveis e acidez titulável, além de apresentarem maior atividade da enzima poligalacturonase, com conservação por até 18 dias. Os frutos armazenados a 6°C mantiveram a qualidade comercial durante 25 dias de armazenamento, apresentando os maiores teores de sólidos solúveis e menor atividade das enzimas peroxidase e poligalacturonaseFundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)Centro Universitário de Rio PretoUniversidade de São Paulo Escola Superior de Agricultura Luiz de QueirozUniversidade Estadual Paulista Julio de Mesquita Filho Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias Departamento de TecnologiaUniversité d‘Avignon et des Pays de Vaucluse Laboratoire Physiologie des Fruits et LégumesUniversidade Estadual Paulista FCAV Departamento de TecnologiaUniversidade Estadual Paulista Julio de Mesquita Filho Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias Departamento de TecnologiaUniversidade Estadual Paulista FCAV Departamento de TecnologiaFAPESP: 2010/10615-4FAPESP: 2010/12829-1Universidade Federal de Santa MariaCentro Universitário de Rio PretoUniversidade de São Paulo (USP)Universidade Estadual Paulista (Unesp)Université d‘Avignon et des Pays de Vaucluse Laboratoire Physiologie des Fruits et LégumesMorgado, Cristiane Maria AscariMattiuz, Claudia Fabrino MachadoMuniz, Ana Carolina [UNESP]|Charles, FlorenceMattiuz, Ben-hur [UNESP]2015-08-26T19:21:55Z2015-08-26T19:21:55Z2015info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/article1-6application/pdfhttp://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782015005040948&lng=en&nrm=iso&tlng=enCiência Rural, n. ahead, p. 1-6, 2015.0103-8478http://hdl.handle.net/11449/12744810.1590/0103-8478cr20140948S0103-84782015005040948S0103-84782015005040948.pdfSciELOreponame:Repositório Institucional da UNESPinstname:Universidade Estadual Paulista (UNESP)instacron:UNESPengCiência Rural0.5250,337info:eu-repo/semantics/openAccess2024-06-07T15:31:47Zoai:repositorio.unesp.br:11449/127448Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.unesp.br/oai/requestopendoar:29462024-08-05T17:32:42.876007Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP)false |
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This research aimed to establish the best temperature for the conservation of ‘Louis‘ melons. Fruit were stored under ambient condition (22°C and 80% RH) and under refrigeration (3°C - 80% RH, 6°C - 90% RH e 9°C - 80% RH) and evaluated for color and resistance of pulp, soluble solids, titratable acidity content, peroxidase, polyphenol oxidase, polygalacturonase and pectin methyl esterase activity and weight loss. ‘Louis‘ melons at 22°C showed greater reduction in soluble solids and titratable acidity content, and had higher activity of the enzyme polygalacturonase, culminating in conservation for 18 days. Melons stored at 6°C preserved the shelf-life for 25 days, showed the highest soluble solids and lower activity of peroxidase and polygalacturonase |
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