Quality of Louis melons stored under four storage temperatures

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Morgado, Cristiane Maria Ascari
Data de Publicação: 2015
Outros Autores: Mattiuz, Claudia Fabrino Machado, Muniz, Ana Carolina [UNESP]|Charles, Florence, Mattiuz, Ben-hur [UNESP]
Tipo de documento: Artigo
Idioma: eng
Título da fonte: Repositório Institucional da UNESP
Texto Completo: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782015005040948&lng=en&nrm=iso&tlng=en
http://hdl.handle.net/11449/127448
Resumo: This research aimed to establish the best temperature for the conservation of ‘Louis‘ melons. Fruit were stored under ambient condition (22°C and 80% RH) and under refrigeration (3°C - 80% RH, 6°C - 90% RH e 9°C - 80% RH) and evaluated for color and resistance of pulp, soluble solids, titratable acidity content, peroxidase, polyphenol oxidase, polygalacturonase and pectin methyl esterase activity and weight loss. ‘Louis‘ melons at 22°C showed greater reduction in soluble solids and titratable acidity content, and had higher activity of the enzyme polygalacturonase, culminating in conservation for 18 days. Melons stored at 6°C preserved the shelf-life for 25 days, showed the highest soluble solids and lower activity of peroxidase and polygalacturonase
id UNSP_2acc051e5ad4582e09a08fa1b1d3055d
oai_identifier_str oai:repositorio.unesp.br:11449/127448
network_acronym_str UNSP
network_name_str Repositório Institucional da UNESP
repository_id_str 2946
spelling Quality of Louis melons stored under four storage temperaturesQualidade de melões Louis armazenados em quatro temperaturasRefrigeration storageShelf-lifeCucumis melo LArmazenamento refrigeradoVida de prateleiraCucumis melo LThis research aimed to establish the best temperature for the conservation of ‘Louis‘ melons. Fruit were stored under ambient condition (22°C and 80% RH) and under refrigeration (3°C - 80% RH, 6°C - 90% RH e 9°C - 80% RH) and evaluated for color and resistance of pulp, soluble solids, titratable acidity content, peroxidase, polyphenol oxidase, polygalacturonase and pectin methyl esterase activity and weight loss. ‘Louis‘ melons at 22°C showed greater reduction in soluble solids and titratable acidity content, and had higher activity of the enzyme polygalacturonase, culminating in conservation for 18 days. Melons stored at 6°C preserved the shelf-life for 25 days, showed the highest soluble solids and lower activity of peroxidase and polygalacturonaseEste trabalho teve como objetivo estabelecer a melhor temperatura para a conservação de melões ‘Louis‘. Os frutos foram armazenados sob condição de ambiente (22±2°C e 80±5% UR), sob refrigeração (3±1°C e 80±5% UR; 6±1°C e 80±5% UR; e 9±1°C e 80±5% UR) e avaliados quanto à coloração e firmeza da polpa, teores de sólidos solúveis, acidez titulável, atividade das enzimas peroxidase, polifenoloxidase, poligalacturonase e pectinametilesterase e perda de massa fresca. Os melões ‘Louis‘ armazenados a 22°C apresentaram maior redução nos teores de sólidos solúveis e acidez titulável, além de apresentarem maior atividade da enzima poligalacturonase, com conservação por até 18 dias. Os frutos armazenados a 6°C mantiveram a qualidade comercial durante 25 dias de armazenamento, apresentando os maiores teores de sólidos solúveis e menor atividade das enzimas peroxidase e poligalacturonaseFundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)Centro Universitário de Rio PretoUniversidade de São Paulo Escola Superior de Agricultura Luiz de QueirozUniversidade Estadual Paulista Julio de Mesquita Filho Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias Departamento de TecnologiaUniversité d‘Avignon et des Pays de Vaucluse Laboratoire Physiologie des Fruits et LégumesUniversidade Estadual Paulista FCAV Departamento de TecnologiaUniversidade Estadual Paulista Julio de Mesquita Filho Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias Departamento de TecnologiaUniversidade Estadual Paulista FCAV Departamento de TecnologiaFAPESP: 2010/10615-4FAPESP: 2010/12829-1Universidade Federal de Santa MariaCentro Universitário de Rio PretoUniversidade de São Paulo (USP)Universidade Estadual Paulista (Unesp)Université d‘Avignon et des Pays de Vaucluse Laboratoire Physiologie des Fruits et LégumesMorgado, Cristiane Maria AscariMattiuz, Claudia Fabrino MachadoMuniz, Ana Carolina [UNESP]|Charles, FlorenceMattiuz, Ben-hur [UNESP]2015-08-26T19:21:55Z2015-08-26T19:21:55Z2015info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/article1-6application/pdfhttp://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782015005040948&lng=en&nrm=iso&tlng=enCiência Rural, n. ahead, p. 1-6, 2015.0103-8478http://hdl.handle.net/11449/12744810.1590/0103-8478cr20140948S0103-84782015005040948S0103-84782015005040948.pdfSciELOreponame:Repositório Institucional da UNESPinstname:Universidade Estadual Paulista (UNESP)instacron:UNESPengCiência Rural0.5250,337info:eu-repo/semantics/openAccess2024-06-07T15:31:47Zoai:repositorio.unesp.br:11449/127448Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.unesp.br/oai/requestopendoar:29462024-08-05T17:32:42.876007Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP)false
dc.title.none.fl_str_mv Quality of Louis melons stored under four storage temperatures
Qualidade de melões Louis armazenados em quatro temperaturas
title Quality of Louis melons stored under four storage temperatures
spellingShingle Quality of Louis melons stored under four storage temperatures
Morgado, Cristiane Maria Ascari
Refrigeration storage
Shelf-life
Cucumis melo L
Armazenamento refrigerado
Vida de prateleira
Cucumis melo L
title_short Quality of Louis melons stored under four storage temperatures
title_full Quality of Louis melons stored under four storage temperatures
title_fullStr Quality of Louis melons stored under four storage temperatures
title_full_unstemmed Quality of Louis melons stored under four storage temperatures
title_sort Quality of Louis melons stored under four storage temperatures
author Morgado, Cristiane Maria Ascari
author_facet Morgado, Cristiane Maria Ascari
Mattiuz, Claudia Fabrino Machado
Muniz, Ana Carolina [UNESP]|Charles, Florence
Mattiuz, Ben-hur [UNESP]
author_role author
author2 Mattiuz, Claudia Fabrino Machado
Muniz, Ana Carolina [UNESP]|Charles, Florence
Mattiuz, Ben-hur [UNESP]
author2_role author
author
author
dc.contributor.none.fl_str_mv Centro Universitário de Rio Preto
Universidade de São Paulo (USP)
Universidade Estadual Paulista (Unesp)
Université d‘Avignon et des Pays de Vaucluse Laboratoire Physiologie des Fruits et Légumes
dc.contributor.author.fl_str_mv Morgado, Cristiane Maria Ascari
Mattiuz, Claudia Fabrino Machado
Muniz, Ana Carolina [UNESP]|Charles, Florence
Mattiuz, Ben-hur [UNESP]
dc.subject.por.fl_str_mv Refrigeration storage
Shelf-life
Cucumis melo L
Armazenamento refrigerado
Vida de prateleira
Cucumis melo L
topic Refrigeration storage
Shelf-life
Cucumis melo L
Armazenamento refrigerado
Vida de prateleira
Cucumis melo L
description This research aimed to establish the best temperature for the conservation of ‘Louis‘ melons. Fruit were stored under ambient condition (22°C and 80% RH) and under refrigeration (3°C - 80% RH, 6°C - 90% RH e 9°C - 80% RH) and evaluated for color and resistance of pulp, soluble solids, titratable acidity content, peroxidase, polyphenol oxidase, polygalacturonase and pectin methyl esterase activity and weight loss. ‘Louis‘ melons at 22°C showed greater reduction in soluble solids and titratable acidity content, and had higher activity of the enzyme polygalacturonase, culminating in conservation for 18 days. Melons stored at 6°C preserved the shelf-life for 25 days, showed the highest soluble solids and lower activity of peroxidase and polygalacturonase
publishDate 2015
dc.date.none.fl_str_mv 2015-08-26T19:21:55Z
2015-08-26T19:21:55Z
2015
dc.type.status.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782015005040948&lng=en&nrm=iso&tlng=en
Ciência Rural, n. ahead, p. 1-6, 2015.
0103-8478
http://hdl.handle.net/11449/127448
10.1590/0103-8478cr20140948
S0103-84782015005040948
S0103-84782015005040948.pdf
url http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782015005040948&lng=en&nrm=iso&tlng=en
http://hdl.handle.net/11449/127448
identifier_str_mv Ciência Rural, n. ahead, p. 1-6, 2015.
0103-8478
10.1590/0103-8478cr20140948
S0103-84782015005040948
S0103-84782015005040948.pdf
dc.language.iso.fl_str_mv eng
language eng
dc.relation.none.fl_str_mv Ciência Rural
0.525
0,337
dc.rights.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv 1-6
application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Universidade Federal de Santa Maria
publisher.none.fl_str_mv Universidade Federal de Santa Maria
dc.source.none.fl_str_mv SciELO
reponame:Repositório Institucional da UNESP
instname:Universidade Estadual Paulista (UNESP)
instacron:UNESP
instname_str Universidade Estadual Paulista (UNESP)
instacron_str UNESP
institution UNESP
reponame_str Repositório Institucional da UNESP
collection Repositório Institucional da UNESP
repository.name.fl_str_mv Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP)
repository.mail.fl_str_mv
_version_ 1808128824028692480