Perfil de ácidos graxos e avaliação da alteração em óleos de fritura
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Data de Publicação: | 2008 |
Outros Autores: | , , |
Tipo de documento: | Artigo |
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Título da fonte: | Repositório Institucional da UNESP |
Texto Completo: | http://dx.doi.org/10.1590/S0100-40422008000500003 http://hdl.handle.net/11449/27609 |
Resumo: | The present study had the purpose of evaluating the profile of fatty acids and the total alteration of cottonseed, sunflower and palm oils brought about during discontinued frying processes of cassava frozen chips. An increase in the percentage of saturated fatty acids and a decrease in polyunsaturated fatty acids was observed, regardless of the type of oil used. With regard to the oil's global alteration, the results showed that palm oil, the most saturated one, underwent less alteration. However, none of the oils presented total polar compound values above the limits prescribed. |
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Perfil de ácidos graxos e avaliação da alteração em óleos de frituraFatty acid profile and evaluation of alteration of frying oilsFatty acidsfryingGas chromatographyThe present study had the purpose of evaluating the profile of fatty acids and the total alteration of cottonseed, sunflower and palm oils brought about during discontinued frying processes of cassava frozen chips. An increase in the percentage of saturated fatty acids and a decrease in polyunsaturated fatty acids was observed, regardless of the type of oil used. With regard to the oil's global alteration, the results showed that palm oil, the most saturated one, underwent less alteration. However, none of the oils presented total polar compound values above the limits prescribed.Universidade Estadual Paulista Departamento de Engenharia e Tecnologia de AlimentosInstituto de Tecnologia de Alimentos Centro de Química de Alimentos e Nutrição AplicadaUniversidade Estadual Paulista Departamento de Engenharia e Tecnologia de AlimentosSociedade Brasileira de QuímicaUniversidade Estadual Paulista (Unesp)Instituto de Tecnologia de Alimentos Centro de Química de Alimentos e Nutrição AplicadaCorsini, Mara da Silva [UNESP]Jorge, Neuza [UNESP]Miguel, Ana Maria Rauen de OliveiraVicente, Eduardo2014-05-20T15:10:23Z2014-05-20T15:10:23Z2008-01-01info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/article956-961application/pdfhttp://dx.doi.org/10.1590/S0100-40422008000500003Química Nova. Sociedade Brasileira de Química, v. 31, n. 5, p. 956-961, 2008.0100-4042http://hdl.handle.net/11449/2760910.1590/S0100-40422008000500003S0100-40422008000500003WOS:000259122200003S0100-40422008000500003.pdf6605948620230104SciELOreponame:Repositório Institucional da UNESPinstname:Universidade Estadual Paulista (UNESP)instacron:UNESPporQuímica Nova0.6460,255info:eu-repo/semantics/openAccess2023-12-19T06:25:03Zoai:repositorio.unesp.br:11449/27609Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.unesp.br/oai/requestopendoar:29462023-12-19T06:25:03Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP)false |
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