Aspectos nutricionais de farinhas de vísceras de aves e sua utilização em rações de frangos de corte
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Data de Publicação: | 2011 |
Outros Autores: | , , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Repositório Institucional da UNESP |
Texto Completo: | http://periodicos.ufersa.edu.br/revistas/index.php/acta/article/view/1772 http://hdl.handle.net/11449/72953 |
Resumo: | In the process of slaughtering chickens, parts of them are discarded because are unfit for human consumption. These wastes should be directed to a destination that does not promote any risk to the environment and above all, according with the laws regulating waste disposal. So, the wastes are transformed into byproducts for utilization in the animal nutrition, poultry and swine feeding, but cannot use for ruminant feed, only non-ruminant feeding. In Brazil, the first scientific studies on the use of by-products of poultry slaughter as a protein source in diets for broiler chickens were started in the 1960's, and these results were used for a long time for food formulation, but the need to improve the herds stimulated the search for improvement in technologies for more accurate diet formulations. The objective of this article is to review some aspects of the physic-chemical composition, energy values and their use in diets for broilers. |
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Aspectos nutricionais de farinhas de vísceras de aves e sua utilização em rações de frangos de corteNutritional aspects of poultry offal meal and its use for broiler chicken feedingAlternative feedAnimal by-product mealsBroiler chickensAnimaliaBovidaeGallus gallusSuidaeIn the process of slaughtering chickens, parts of them are discarded because are unfit for human consumption. These wastes should be directed to a destination that does not promote any risk to the environment and above all, according with the laws regulating waste disposal. So, the wastes are transformed into byproducts for utilization in the animal nutrition, poultry and swine feeding, but cannot use for ruminant feed, only non-ruminant feeding. In Brazil, the first scientific studies on the use of by-products of poultry slaughter as a protein source in diets for broiler chickens were started in the 1960's, and these results were used for a long time for food formulation, but the need to improve the herds stimulated the search for improvement in technologies for more accurate diet formulations. The objective of this article is to review some aspects of the physic-chemical composition, energy values and their use in diets for broilers.Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias - UNESP/FCAV, Jaboticabal, SPEscola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz Universidade de São Paulo (ESALQ/USP), Piracicaba, SPDepartamento de Zootecnia Universidade Federal de Rural de Pernambuco, Recife, PEEmbrapa Suínos e Aves, Concórdia, SCDepartamento de Zootecnia Universidade Federal de Viçosa, Viçosa, MGDepartamento de Zootecnia Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias - UNESP/FCAV, Jaboticabal, SPUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias - UNESP/FCAV, Jaboticabal, SPDepartamento de Zootecnia Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias - UNESP/FCAV, Jaboticabal, SPUniversidade Estadual Paulista (Unesp)Universidade de São Paulo (USP)Universidade Federal de Rural de PernambucoEmpresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (EMBRAPA)Universidade Federal de Viçosa (UFV)Da Silva, Edney Pereira [UNESP]De Lima, Michele BernardinoRabello, Carlos Boa-ViagemLudke, Jorge VitorAlbino, Luiz Fernando TeixeiraSakomura, Nilva Kazue [UNESP]2014-05-27T11:26:17Z2014-05-27T11:26:17Z2011-12-01info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/article108-118application/pdfhttp://periodicos.ufersa.edu.br/revistas/index.php/acta/article/view/1772Acta Veterinaria Brasilica, v. 5, n. 2, p. 108-118, 2011.1981-5484http://hdl.handle.net/11449/729532-s2.0-848610702472-s2.0-84861070247.pdf61523290002748580000-0001-5707-4113Scopusreponame:Repositório Institucional da UNESPinstname:Universidade Estadual Paulista (UNESP)instacron:UNESPporActa Veterinaria Brasilica0,149info:eu-repo/semantics/openAccess2024-06-07T18:43:49Zoai:repositorio.unesp.br:11449/72953Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.unesp.br/oai/requestopendoar:29462024-08-05T21:26:13.733547Repositório Institucional da UNESP - Universidade Estadual Paulista (UNESP)false |
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