Avaliação da proteína concentrada de soja em dietas para leitões na fase de creche
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Data de Publicação: | 2010 |
Tipo de documento: | Dissertação |
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Título da fonte: | Biblioteca Digital de Teses e Dissertações da UFRPE |
Texto Completo: | http://www.tede2.ufrpe.br:8080/tede2/handle/tede2/6739 |
Resumo: | A trial was conducted to evaluate the effect of concentrated soybean protein on the bioeconomic performance of piglets in the nursery phase, and the realization of economic analysis. We included the following treatments: T1 control diet, the corn and soybean meal Hypro, T2, T3 and T4 with the inclusion of 11.64%, 5.82% and 2.50% protein soybean meal - 60% of (SPC-60%), PCS hydrolyzed with protease enzyme for a period of 2 hours (SPCH – 2h) and PCS hydrolyzed with protease enzyme for a period of 8 hours (SPCH - 8h) in prestarter diets, and initial I initial II, respectively. The inclusion of SPC - 60%, SPCH - 2H and SPCH - 8h in diets for piglets total nursery not affect the performance of animals. In economic performance, the initial starting phase I and II (37-50 - 50 to 64 days old) with a diet containing PCSH - H8h was obtained lower feed costs. The three types of SPC may be another option for protein ingredients in diets for piglets in the nursery phase |
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We included the following treatments: T1 control diet, the corn and soybean meal Hypro, T2, T3 and T4 with the inclusion of 11.64%, 5.82% and 2.50% protein soybean meal - 60% of (SPC-60%), PCS hydrolyzed with protease enzyme for a period of 2 hours (SPCH – 2h) and PCS hydrolyzed with protease enzyme for a period of 8 hours (SPCH - 8h) in prestarter diets, and initial I initial II, respectively. The inclusion of SPC - 60%, SPCH - 2H and SPCH - 8h in diets for piglets total nursery not affect the performance of animals. In economic performance, the initial starting phase I and II (37-50 - 50 to 64 days old) with a diet containing PCSH - H8h was obtained lower feed costs. The three types of SPC may be another option for protein ingredients in diets for piglets in the nursery phaseO experimento foi desenvolvido com o objetivo de avaliar o efeito da proteína concentrada de soja sobre o desempenho de leitões na fase de creche, bem como a realização da analise econômica. Foram estabelecidos os seguintes tratamentos: T1 dieta testemunha, a base de milho e farelo de soja Hypro, T2, T3 e T4 com inclusão de 11,64%, 5,82% e 2,50% da proteína concentrada de soja – 60% (PCS-60%), PCS hidrolisada com enzima protease por um período de 2 horas (PCSH – 2h) e a PCS hidrolisada com enzima protease por um período de 8 horas (PCSH – 8h), nas dietas pré-inicial, inicial I e inicial II, respectivamente. A inclusão das PCS – 60%, PCSH – H2h e PCSH – 8h em dietas para leitões na fase total da creche não influenciaram no desempenho dos animais. Na avaliação econômica, as fases inicial I (37 a 50 dias de idade) com as rações contendo PCSH – H2h e PCSH – H8h foram observados menores receitas diárias, porém afirma-se que os três tipos de PCS podem ser mais uma opção de ingredientes protéicos em dietas para leitões na fase de creche.Submitted by (edna.saturno@ufrpe.br) on 2017-04-10T14:05:20Z No. of bitstreams: 1 Emanuela Lima de Oliveira.pdf: 627465 bytes, checksum: 61b47b3354573b5bef90af13688c28d5 (MD5)Made available in DSpace on 2017-04-10T14:05:20Z (GMT). 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