Anthropology and eating
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 1988 |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista de Saúde Pública |
Texto Completo: | https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/23496 |
Resumo: | The anthropological literature on the practices, habits and conceptions of eating of rural and urban workers in Brazil. Was critically analysed, suggesting theoretical paths to be pursued by further research. In this way, the anthropological method can offer a relevant contribution to the development of the health sciences as far as nutrition and eating are concerned. |
id |
USP-23_6278c97fc35598423e605ba03dec3a42 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:revistas.usp.br:article/23496 |
network_acronym_str |
USP-23 |
network_name_str |
Revista de Saúde Pública |
repository_id_str |
|
spelling |
Anthropology and eating Antropologia e alimentação Consumo de alimentosHábitos alimentaresAntropologia culturalTrabalhadoresSaúdeFood consumptionFood habitsAnthropologyculturalWorkersHealth The anthropological literature on the practices, habits and conceptions of eating of rural and urban workers in Brazil. Was critically analysed, suggesting theoretical paths to be pursued by further research. In this way, the anthropological method can offer a relevant contribution to the development of the health sciences as far as nutrition and eating are concerned. Analisa-se a produção antropológica referente às práticas, hábitos e concepções de consumo alimentar de segmentos de trabalhadores rurais e urbanos. Dimensiona-se e critica-se a abordagem antropológica contida nos diferentes estudos, apontando caminhos a serem perseguidos por novas pesquisas, de maneira que a área de nutrição, alimentação e saúde não deixe de prescindir das contribuições antropológicas. Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública1988-06-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/2349610.1590/S0034-89101988000300007Revista de Saúde Pública; Vol. 22 No. 3 (1988); 207-216 Revista de Saúde Pública; Vol. 22 Núm. 3 (1988); 207-216 Revista de Saúde Pública; v. 22 n. 3 (1988); 207-216 1518-87870034-8910reponame:Revista de Saúde Públicainstname:Universidade de São Paulo (USP)instacron:USPporhttps://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/23496/25533Copyright (c) 2017 Revista de Saúde Públicainfo:eu-repo/semantics/openAccessCanesqui, Ana Maria2012-05-28T16:54:42Zoai:revistas.usp.br:article/23496Revistahttps://www.revistas.usp.br/rsp/indexONGhttps://www.revistas.usp.br/rsp/oairevsp@org.usp.br||revsp1@usp.br1518-87870034-8910opendoar:2012-05-28T16:54:42Revista de Saúde Pública - Universidade de São Paulo (USP)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Anthropology and eating Antropologia e alimentação |
title |
Anthropology and eating |
spellingShingle |
Anthropology and eating Canesqui, Ana Maria Consumo de alimentos Hábitos alimentares Antropologia cultural Trabalhadores Saúde Food consumption Food habits Anthropology cultural Workers Health |
title_short |
Anthropology and eating |
title_full |
Anthropology and eating |
title_fullStr |
Anthropology and eating |
title_full_unstemmed |
Anthropology and eating |
title_sort |
Anthropology and eating |
author |
Canesqui, Ana Maria |
author_facet |
Canesqui, Ana Maria |
author_role |
author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Canesqui, Ana Maria |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Consumo de alimentos Hábitos alimentares Antropologia cultural Trabalhadores Saúde Food consumption Food habits Anthropology cultural Workers Health |
topic |
Consumo de alimentos Hábitos alimentares Antropologia cultural Trabalhadores Saúde Food consumption Food habits Anthropology cultural Workers Health |
description |
The anthropological literature on the practices, habits and conceptions of eating of rural and urban workers in Brazil. Was critically analysed, suggesting theoretical paths to be pursued by further research. In this way, the anthropological method can offer a relevant contribution to the development of the health sciences as far as nutrition and eating are concerned. |
publishDate |
1988 |
dc.date.none.fl_str_mv |
1988-06-01 |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/23496 10.1590/S0034-89101988000300007 |
url |
https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/23496 |
identifier_str_mv |
10.1590/S0034-89101988000300007 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
https://www.revistas.usp.br/rsp/article/view/23496/25533 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
Copyright (c) 2017 Revista de Saúde Pública info:eu-repo/semantics/openAccess |
rights_invalid_str_mv |
Copyright (c) 2017 Revista de Saúde Pública |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública |
publisher.none.fl_str_mv |
Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública |
dc.source.none.fl_str_mv |
Revista de Saúde Pública; Vol. 22 No. 3 (1988); 207-216 Revista de Saúde Pública; Vol. 22 Núm. 3 (1988); 207-216 Revista de Saúde Pública; v. 22 n. 3 (1988); 207-216 1518-8787 0034-8910 reponame:Revista de Saúde Pública instname:Universidade de São Paulo (USP) instacron:USP |
instname_str |
Universidade de São Paulo (USP) |
instacron_str |
USP |
institution |
USP |
reponame_str |
Revista de Saúde Pública |
collection |
Revista de Saúde Pública |
repository.name.fl_str_mv |
Revista de Saúde Pública - Universidade de São Paulo (USP) |
repository.mail.fl_str_mv |
revsp@org.usp.br||revsp1@usp.br |
_version_ |
1800221774024015872 |