Safety and work health: audit at a food industry of Paraná State
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Data de Publicação: | 2016 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
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Título da fonte: | Revista Produção Online |
Texto Completo: | https://www.producaoonline.org.br/rpo/article/view/2063 |
Resumo: | This paper aimed to valuate the safety and health conditions at work and propose improvements in a food industry producing biscuits and snacks for appetizer. Through inspections, interviews with supervisors and employees were identified risks to occupational health and safety through the application of a checklist for verification of non conformances present on the place, based on Regulatory Standards (NRs). The industry presented a need for the deployment of Services Specialized in Safety Engineering and Occupational Medicine (SESMT) and Medical Control Program and Occupational Health (PCMSO), review of Internal Commission for Accident Prevention (CIPA), adoption of Personal Protective Equipment (EPI), preparation of the Environmental Risk Prevention Program (PPRA), implementation of safety signs and of work safety on machines, need to purchase equipment, adoption of measures in the area of ergonomics, among others. |
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Safety and work health: audit at a food industry of Paraná StateAuditoria de segurança e saúde do trabalho em uma indústria de alimentos do Estado do ParanáRisks in the production of biscuits. Risks in the production of snacks. Safety in the food industry. Checklist.Riscos na produção de biscoitos. Riscos na Produção de salgadinhos. Segurança na indústria alimentícia. Checklist.This paper aimed to valuate the safety and health conditions at work and propose improvements in a food industry producing biscuits and snacks for appetizer. Through inspections, interviews with supervisors and employees were identified risks to occupational health and safety through the application of a checklist for verification of non conformances present on the place, based on Regulatory Standards (NRs). The industry presented a need for the deployment of Services Specialized in Safety Engineering and Occupational Medicine (SESMT) and Medical Control Program and Occupational Health (PCMSO), review of Internal Commission for Accident Prevention (CIPA), adoption of Personal Protective Equipment (EPI), preparation of the Environmental Risk Prevention Program (PPRA), implementation of safety signs and of work safety on machines, need to purchase equipment, adoption of measures in the area of ergonomics, among others.Esta pesquisa teve por objetivo avaliar as condições de segurança e saúde no trabalho em uma indústria alimentícia do ramo de atividades de produção de biscoitos e salgadinhos para aperitivo. Por meio de inspeções, entrevistas informais com supervisores e funcionários, foram identificados os riscos para análise da saúde e segurança do trabalho por meio da aplicação de um checklist para verificação das não conformidades presentes no local, com base nas Normas Regulamentadoras (NRs). A indústria apresentou necessidade de implantação de Serviços Especializados em Engenharia de Segurança e em Medicina do Trabalho (SESMT) e Programa de Controle Médico e Saúde Ocupacional (PCMSO), revisão da Comissão Interna de Prevenção de Acidentes (CIPA), adoção de Equipamentos de Proteção Individual (EPIs), elaboração do Programa de Prevenção de Riscos Ambientais (PPRA), implantação de sinalização de segurança e da segurança do trabalho em máquinas, necessidade de compra de equipamentos, adoção de medidas na área de ergonomia, entre outrosAssociação Brasileira de Engenharia de Produção2016-06-15info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfaudio/mpeghttps://www.producaoonline.org.br/rpo/article/view/206310.14488/1676-1901.v16i2.2063Revista Produção Online; Vol. 16 No. 2 (2016); 678-704Revista Produção Online; v. 16 n. 2 (2016); 678-7041676-1901reponame:Revista Produção Onlineinstname:Associação Brasileira de Engenharia de Produção (ABEPRO)instacron:ABEPROporhttps://www.producaoonline.org.br/rpo/article/view/2063/1404https://www.producaoonline.org.br/rpo/article/view/2063/1420Copyright (c) 2016 Revista Produção Onlineinfo:eu-repo/semantics/openAccessde Castro, Tainara RigottiOkawa, Cristhiane Passos2016-06-15T05:49:13Zoai:ojs.emnuvens.com.br:article/2063Revistahttp://producaoonline.org.br/rpoPUBhttps://www.producaoonline.org.br/rpo/oai||producaoonline@gmail.com1676-19011676-1901opendoar:2016-06-15T05:49:13Revista Produção Online - Associação Brasileira de Engenharia de Produção (ABEPRO)false |
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