The management of the guests' emotionsDOI: 10.7784/rbtur.v6i3.478

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Manosso, Franciele Cristina
Data de Publicação: 2012
Outros Autores: Gândara, José Manoel Gonçalves, de Souza, Thiago Alves, Bógea, Verena
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo
Texto Completo: https://rbtur.org.br/rbtur/article/view/478
Resumo: Some authors emphasize the importance of maximizing the positive emotions, so guests have a memorable experience, creating thereby a greater connection with the hotel. This article aims to analyze the management of the guests' emotions from the employee’s perspective, using a different methodological approach. The use of point of view of employees for such analysis is due to the fact that they are considered essential parts in the provision of the hotelier services, and can be considered important tools in managing the guests' emotions. In relation to methodology research that were used the techniques of brainstorm and issue cards, developed from the design thinking's approach. Based on the application of these tools it is observed that the use of a different methodology is relevant for understanding the operation of guest's emotions from the standpoint of the collaborator mainly due to the complexity of the subject in question and also the need to be aware of to all details concerning to the topic.
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spelling The management of the guests' emotionsDOI: 10.7784/rbtur.v6i3.478La gestión de las emociones de los huéspedesDOI: 10.7784/rbtur.v6i3.478A gestão das emoções dos hóspedesEmotionsGuestsHotel managementDesign thinkingHuman resources.EmocionesHuéspedesGestión de los hotelesDesign thinkingRecursos humanos.EmoçõesHóspedesGestão de hotéisDesign thinkingRecursos humanos.Some authors emphasize the importance of maximizing the positive emotions, so guests have a memorable experience, creating thereby a greater connection with the hotel. This article aims to analyze the management of the guests' emotions from the employee’s perspective, using a different methodological approach. The use of point of view of employees for such analysis is due to the fact that they are considered essential parts in the provision of the hotelier services, and can be considered important tools in managing the guests' emotions. In relation to methodology research that were used the techniques of brainstorm and issue cards, developed from the design thinking's approach. Based on the application of these tools it is observed that the use of a different methodology is relevant for understanding the operation of guest's emotions from the standpoint of the collaborator mainly due to the complexity of the subject in question and also the need to be aware of to all details concerning to the topic.Algunos autores enfatizan la importancia de maximizar las emociones positivas, para que los huéspedes tengan una experiencia memorable, creando así, una mayor conexión con el hotel. Este artículo tiene como objetivo analizar la gestión de las emociones de los huéspedes desde la perspectiva del empleado, utilizando una metodología diferente. La utilización del punto de vista de los empleados para tal análisis es debido al hecho de que se les considera parte esencial en la prestación de los servicios del hotel, luego pueden ser considerados instrumentos importantes en la gestión de las emociones de los huéspedes. En lo que respecta a las técnicas de la metodología de la metodología se utiliza las herramientas llamadas: brainstorm e issue cards. Al aplicar estas herramientas se ha observado que el uso de una metodología distinta es relevante para comprender el funcionamiento las emociones de los huéspedes desde la perspectiva del empleado, principalmente debido a la complejidad del tema en cuestión y también la necesidad de prestar atención a todos los detalles relacionados con el tema.Alguns autores salientam a importância da maximização das emoções positivas, para que os hóspedes tenham uma experiência memorável, criando-se, desse modo, um vínculo maior com o empreendimento hoteleiro. Esse artigo tem como objetivo analisar a gestão das emoções dos hóspedes através da perspectiva do colaborador, utilizando-se de uma abordagem metodológica diferenciada. A utilização do ponto de vista dos colaboradores para tal análise se deve ao fato de que os mesmos são considerados peças fundamentais na prestação dos serviços hoteleiros, podendo então ser considerados instrumentos importantes na gestão das emoções dos hóspedes. Ao que se refere à metodologia de pesquisa foram utilizadas as técnicas intituladas brainstorm e issue cards, elaboradas a partir da abordagem do design thinking. A partir da aplicação destas ferramentas observa-se que a utilização de uma metodologia diferenciada é relevante para uma melhor compreensão da gestão das emoções dos hóspedes, a partir do ponto de vista do colaborador, devido principalmente à complexidade do assunto em questão e também da necessidade de se atentar a todos os detalhes referentes a essa temática.Anptur2012-12-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionPeer reviewedEvaluado por paresAvaliado por paresapplication/pdfhttps://rbtur.org.br/rbtur/article/view/47810.7784/rbtur.v6i3.478Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo; Vol. 6 No. 3 (2012): September/December; 357-374Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo; Vol. 6 Núm. 3 (2012): Septiembre/Diciembre; 357-374Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo; v. 6 n. 3 (2012): setembro/dezembro; 357-3741982-6125reponame:Revista Brasileira de Pesquisa em Turismoinstname:Associação Nacional de Pesquisa e Pós-Graduação em Turismo (ANPTUR)instacron:ANPPGTporhttps://rbtur.org.br/rbtur/article/view/478/579Copyright (c) 2014 Revista Brasileira de Pesquisa em Turismoinfo:eu-repo/semantics/openAccessManosso, Franciele CristinaGândara, José Manoel Gonçalvesde Souza, Thiago AlvesBógea, Verena2020-06-02T01:20:38Zoai:ojs.emnuvens.com.br:article/478Revistahttps://rbtur.org.br/rbturONGhttps://rbtur.org.br/rbtur/oai||edrbtur@gmail.com|| glauber.santos@usp.br1982-61251982-6125opendoar:2020-06-02T01:20:38Revista Brasileira de Pesquisa em Turismo - Associação Nacional de Pesquisa e Pós-Graduação em Turismo (ANPTUR)false
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description Some authors emphasize the importance of maximizing the positive emotions, so guests have a memorable experience, creating thereby a greater connection with the hotel. This article aims to analyze the management of the guests' emotions from the employee’s perspective, using a different methodological approach. The use of point of view of employees for such analysis is due to the fact that they are considered essential parts in the provision of the hotelier services, and can be considered important tools in managing the guests' emotions. In relation to methodology research that were used the techniques of brainstorm and issue cards, developed from the design thinking's approach. Based on the application of these tools it is observed that the use of a different methodology is relevant for understanding the operation of guest's emotions from the standpoint of the collaborator mainly due to the complexity of the subject in question and also the need to be aware of to all details concerning to the topic.
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