Blossom-end rot in tomato
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Data de Publicação: | 2014 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
Texto Completo: | https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/16693 |
Resumo: | The main objective was to study the effects of liming and foliar application of CaCl2 0.4% and CaSO4 0.6% on the incidence of blossom-end rot of tomato (Lycopersicum esculentum Mill.) var. Rossol. Liming was not effective in controlling this physiological disorder in the tomato fruit, even though it has contributed to reduce the incidence in about 25%. The treatments with CaCl2 0.4% and CaSO4 0.6% showed no effect in decreasing the rate of blossom-end rot. Liming, however increased the yield in 18%. |
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Blossom-end rot in tomatoPodridão estilar em tomateblossom-end rot; physiological disease; mineral nutrition of tomato; calcium deficiency in tomatopodridão apical; podridão estilar; deficiência de cálcio em tomate; doença fisiológica do tomate; nutrição mineral do tomateThe main objective was to study the effects of liming and foliar application of CaCl2 0.4% and CaSO4 0.6% on the incidence of blossom-end rot of tomato (Lycopersicum esculentum Mill.) var. Rossol. Liming was not effective in controlling this physiological disorder in the tomato fruit, even though it has contributed to reduce the incidence in about 25%. The treatments with CaCl2 0.4% and CaSO4 0.6% showed no effect in decreasing the rate of blossom-end rot. Liming, however increased the yield in 18%.Foram estudados os efeitos de calagem e aplicação foliar de soluções aquosas de CaCl2 0,4% e CaSO4 0,6%, sobre a incidência de podridão estilar em tomate (Lycopersicum esculentum Mill). Var. Rossol industrial. A calagem não foi eficiente no controle dessa desordem fisiológica do fruto, muito embora tenha contribuído para uma redução em cerca de 25%. Os tratamentos com CaCl2 0,4% e CaSO4 0,6% não exerceram nenhum efeito no controle. A calagem, entretanto, incrementou a produtividade em cerca de 18%.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraPereira, J. R.Fernandes, C. S.Cordeiro, G. G.2014-04-15info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/16693Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.14, n.3, mar. 1979; 237-241Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.14, n.3, mar. 1979; 237-2411678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/16693/11006info:eu-repo/semantics/openAccess2014-04-15T19:26:04Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/16693Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2014-04-15T19:26:04Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
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