'Delicioso Precoce' - a new IAC's late blooming selection for cold areas of São Paulo, Brazil
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2014 |
Outros Autores: | , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
Texto Completo: | https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/14203 |
Resumo: | 'Delicioso precoce' IAC 5174-14 is a new peach cultivar developed by IAC, SP, Brazil, through the crossing of 'Supermel' - a local dessert peach selection and 'Sunred' - a nectarine coming from Florida, USA. Its fruits are big (90 g to 120 g), with white flesh, freestone, slightly acid-sweet taste (Brix 13º and pH 4.2) an atractive red skin and different shades of pink and light red, covering 50% to 60% of its surface. Its moderate chilling requirement, late flowering and high productivity of early ripening handsome fruits of great uniformity, are the most important characteristics which justify its inclusion in some commercial peach areas of São Paulo, Brazil, mainly where late winter frost may cause damage. |
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'Delicioso Precoce' - a new IAC's late blooming selection for cold areas of São Paulo, Brazil'Delicioso Precoce' - nova seleção de pêssego do IAC para as regiões mais frias de São Pauloeach breeding; white flesh; freestone fruit; moderate chilling requirement; late flowering.melhoramento de pêssego; polpa branca; caroço solto; exigência de frio; florescimento tardio; IAC 5174-14.'Delicioso precoce' IAC 5174-14 is a new peach cultivar developed by IAC, SP, Brazil, through the crossing of 'Supermel' - a local dessert peach selection and 'Sunred' - a nectarine coming from Florida, USA. Its fruits are big (90 g to 120 g), with white flesh, freestone, slightly acid-sweet taste (Brix 13º and pH 4.2) an atractive red skin and different shades of pink and light red, covering 50% to 60% of its surface. Its moderate chilling requirement, late flowering and high productivity of early ripening handsome fruits of great uniformity, are the most important characteristics which justify its inclusion in some commercial peach areas of São Paulo, Brazil, mainly where late winter frost may cause damage.O pêssego 'Delicioso Precoce' (IAC 5174-14) uma nova cultivar obtida no Instituto Agronômico de Campinas (IAC), em Campinas, SP, através do cruzamento entre o pêssego 'Supermel' e a nectarina 'Rubro-sol'. Os frutos são graúdos (90 g a 120 g), de polpa branca, caroço solto, sabor doce-acidulado (Brix, 13º e pH, 4,2) e película atraente, com tons róseos sobre fundo amarelo-esverdeado claro, cobrindo 50% a 60% de sua superfície. As características de florescimento tardio, moderada exigência de frio, boa produtividade, precocidade na maturação, grande uniformidade e bela aparência dos frutos deram ensejo à recomendação desta cultivar para sua inclusão em lotes comerciais no estado de São Paulo, especialmente nas regiões mais frias. Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraCampo Dall'orto, Fernando AntônioOjima, MárioBarbosa, WilsonPicarelli Martins, FernandoRigitano, Orlando2014-04-17info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/14203Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.24, n.2, fev. 1989; 233-239Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.24, n.2, fev. 1989; 233-2391678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/14203/8155info:eu-repo/semantics/openAccess2014-08-22T18:35:03Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/14203Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2014-08-22T18:35:03Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
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